VEGANSKE TRØFLER LAVET AF SORTE BØNNER (BEDRE END BAGERENS!)

Det er godt nok ved at være noget tid siden, at jeg postede billedet af de sunde trøfler på min Instagram, men jeg lovede jer en opskrift og bedre sent end aldrig, ikk’?

Jeg tror faktisk det er første gang, jeg deler en sund opskrift med jer. Haha. Ej, det passer ikke – der var da avocado i denne?! 😉 men nu hvor jeg er begyndt på min livsstilsændring, følger der jo selvfølgelig også de sundere opskrifter med.

Hvad sker der lige for, at noget med sorte bønner kan smage så godt? Og jeg lyver altså ikke når jeg siger, at de er bedre end bagerens. For real. Det er de bedste trøfler, jeg nogensinde har smagt. Og så kan man spise dem med god samvittighed. Veganske, glutenfrie og ret sunde – jeg er fan!

Det skal du bruge

 • 1 dåse sorte bønner
 • 1 håndfuld mandler
 • 2 håndfulde glutenfri havregryn
 • 1 pose dadler uden sten (ca 250 g)
 • 3 spsk kokossolie
 • 3 spsk kokosmel
 • 3 spsk rå kakopulver
 • 2 spsk rom aroma
 • 1 spsk jordbær marmelade
 • kokosmel til at rulle i

Fremgangsmåde

 • Blend mandler, havregryn og rå kakaopulver helt fint
 • Tilsæt bønner, dadler, kokosolie, kokosmel, rom aroma og jordbær marmelade og blend til en fast masse
 • Herefter rulles trøflerne i kokosmel
 • Til sidst nydes og spises med mega god samvittighed! Velbekomme!

14 kommentarer

 • Anil

  Hvilken kakao bruger du?

 • Michelle

  Hej 😊 tusind tak for en rigtig god blog, som jeg trofast følger. Og super dejligt at du deler sunde opskrifter, glæder mig allerede til at lave trøflerne 😊 min datter bliver 1 år om et par uger, må hun godt spise de her trøfler selvom der er romaroma i? 😊 rigtig god weekend til dig og din søde familie 😊

 • Ditte

  Har prøvet at lave dem i dag og de var mega gode selv mine to madkritiker (pigerne på 12 og 6 år) sagde de smagte bedre end bagerens🙂 min første tanke da jeg åbnede de sorte bønner var føj hvor de stinker det får jeg aldrig pigerne til at spise 🤭 men en👍 Her fra.

 • Martine

  Hvor finderjeg sorte bønner på dåse? Kan kun finde i pose fra helsekram.

 • Christina

  Glæder mig til at prøve denne opskrift, men kunne godt tænke mig at vide hvilken kokosolie, dadler og rå kakaopulver du bruger?
  Mvh Christina

 • Mia

  Nogen der ved hvor mange trøfler man får ud at denne opskrift?

 • Trine

  De ser skønne ud, men er kokosolien smagsneutral?

 • Anja

  Må jeg spørge hvilken blender du anvender? Min kunne ikke lide en dej der var så tør 🙁

 • Elsebeth

  Jeg har SÅ mange hestebønner (tror jeg de hedder -røde) i min køkkenhave, i fryseren og tørrede fra sidste år. Mon ikke de kan bruges i stedet??
  Der er meget sukker i fra dadlerne, og jeg overvejer om det kunne være et alternativ??

 • Line

  De er jo SÅ lækre❤️
  Hvornår bruger du blender og hvornår bruger du foodprocessor og kan du mon anbefale dem i bruger? Jeg formår sat brænde vores sammen😱

  • Cellina Martinna (author)

   Jeg har en Braun foodprocessor, som jeg bruger til det meste madlavning og nicecream, og en blender fra Wilfa, som jeg faktisk kun bruger til smoothies 💚

   • Sandra

    Hej søde, sorte bønner? Er det dem de kalder røde bønner (på dåse) kan ikke finde dem med navnet sorte bønner!?

    • Cellina Martinna (author)

     Nej, de hedder sorte bønner. Jeg køber dem i SuperBrugsen og Føtex 😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *