DEN MYSTISKE DRIK I DE UNGE MØDRE – KEFIR OPSKRIFT

kefir

Først vil jeg gerne takke for alle jeres spørgsmål og respons, på mit indlæg igår. Jeg vil i løbet af de kommende dage lave en række indlæg, hvor jeg besvarer alle jeres gode spørgsmål.

Kan I huske det første afsnit jeg var med i, i De Unge Mødre? Der så man blandt andet, at vi drak kefir og lige siden det afsnit er blevet vist på tv, har jeg fået så mange henvendelser på den her “mystiske” drik. Mange ønsker opskriften og i går kom der endnu en forespørgsel, så derfor vil jeg nu dele den med jer.

I Facebook gruppen “Kefir og Kombucha DK (Alt Om Fermentering)” er der mange søde mennesker, som gerne giver lidt af deres kefir gryn væk, så der vil jeg anbefale, at man melder sig ind og spørger efter nogle i sit nær område.

Til 1 liter kefir drik

2 dl kogt vand
1 dl økologisk sukker (det må f.eks. gerne være rørsukker, det er blot vigtigt at det er økologisk)
8 dl koldt vand
1 dl kefir gryn

Kog vandet
Opløs sukker i det varme vand
Tilsæt 8 dl koldt vand
Tilsæt kefir gryn
Lad det stå fremme i 2 døgn og hæld derefter kefir grynene fra væsken
Nu kan du nyde din kefir drik eller tilsætte smag – eksempelvis økologiske jordbær – og lad det stå fremme et døgn mere
Når din kefir drik er færdig, kan du stille det i køleskabet og drikke det løbende  

God fornøjelse! 🙂

Skriv et svar