VEGANSK JUL – OPSKRIFT PÅ BRUN SOVS OG MOCK DUCK

Efter at jeg for et stykke tid siden, delte det lækre julemad med jer på min Instagram, var I mange som ønskede opskrift på den brune sovs, så den kommer selvfølgelig her. Bedre sent end aldrig, ikk’ og lige i tide til juleaften ?

Ingredienser: 

  • 1 håndfuld selleri rod
  • 2 store gulerødder
  • 3 lauerbærblade
  • 2 tomater
  • 1 dåse øko tomatpure
  • 2 dadler
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 2 løg
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 3/4 dl vand
  • FRI margarine og lidt økologisk hvedemel til at opbage sovsen
  • Madkulør
  • 250 ml soyafløde

Lad selleri, gulerødder, lauerbærblade, tomater, tomatpure, dadler, røget paprika, løg, grøntsagsbouillon og vand simre i en time (eller mere) i en gryde med låg.

Tag lauerbladene op og blend resten til en sovs.

Opbag sovsen med vegansk FRI margarine og økologisk hvedemel, tilsæt madkulør og smag efter med salt og peber.

Til sidst tilsættes soyafløde. Soyafløden skal ikke opkoges.

I er også mange, som efterspurgte opskrift på mock duck og der har vi fulgt Englerods lækre opskrift. Den kan I finde her ?

Rigtig glædelig jul til alle derude!  ??

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Jaaa ?????? 1000-tak! Den glæder jeg mig virkelig til at lave!

    1. Yay, fedt du kan bruge det! ☺️ glædelig jul ?

Skriv et svar

Luk menu