VEGANSKE TRØFLER LAVET AF SORTE BØNNER (BEDRE END BAGERENS!)

Det er godt nok ved at være noget tid siden, at jeg postede billedet af de sunde trøfler på min Instagram, men jeg lovede jer en opskrift og bedre sent end aldrig, ikk’?

Jeg tror faktisk det er første gang, jeg deler en sund opskrift med jer. Haha. Ej, det passer ikke – der var da avocado i denne?! ? men nu hvor jeg er begyndt på min livsstilsændring, følger der jo selvfølgelig også de sundere opskrifter med.

Hvad sker der lige for, at noget med sorte bønner kan smage så godt? Og jeg lyver altså ikke når jeg siger, at de er bedre end bagerens. For real. Det er de bedste trøfler, jeg nogensinde har smagt. Og så kan man spise dem med god samvittighed. Veganske, glutenfrie og ret sunde – jeg er fan!

Det skal du bruge

 • 1 dåse sorte bønner
 • 1 håndfuld mandler
 • 2 håndfulde glutenfri havregryn
 • 1 pose dadler uden sten (ca 250 g)
 • 3 spsk kokossolie
 • 3 spsk kokosmel
 • 2 spsk rå kakaopulver
 • 1 spsk rom aroma
 • 1 spsk jordbær marmelade
 • kokosmel til at rulle i

Fremgangsmåde

 • Blend mandler, havregryn og rå kakaopulver helt fint
 • Tilsæt bønner, dadler, kokosolie, kokosmel, rom aroma og jordbær marmelade og blend til en fast masse
 • Herefter rulles trøflerne i kokosmel
 • Til sidst nydes og spises med mega god samvittighed! Velbekomme!

Dette indlæg har 38 kommentarer

 1. Anil

  Hvilken kakao bruger du?

  1. Cellina Martinna

   Økologisk, rå kakaopulver uden tilsat sukker, det kan fås bl.a. i SuperBrugsen i kaffe og te afdelingen 🙂

 2. Michelle

  Hej ? tusind tak for en rigtig god blog, som jeg trofast følger. Og super dejligt at du deler sunde opskrifter, glæder mig allerede til at lave trøflerne ? min datter bliver 1 år om et par uger, må hun godt spise de her trøfler selvom der er romaroma i? ? rigtig god weekend til dig og din søde familie ?

  1. Cellina Martinna

   Kære Michelle, tusind tak for din besked, dejligt at du kan bruge opskrifterne! Hvis du har lyst, kan du jo evt undlade romaromaen. Elliot spiste dem da han var 1 år 🙂
   Kh Martinna

 3. Ditte

  Har prøvet at lave dem i dag og de var mega gode selv mine to madkritiker (pigerne på 12 og 6 år) sagde de smagte bedre end bagerens? min første tanke da jeg åbnede de sorte bønner var føj hvor de stinker det får jeg aldrig pigerne til at spise ? men en? Her fra.

  1. Cellina Martinna

   Ja, bønnerne lugter ikke så godt, men man kan jo slet ikke smage dem! Så skønt at dine pigerne var vilde med dem! Alle jeg kender elsker dem også 🙂 <3

 4. Martine

  Hvor finderjeg sorte bønner på dåse? Kan kun finde i pose fra helsekram.

  1. Cellina Martinna

   Jeg køber det altid i SuperBrugsen, Føtex eller Bilka. De fra Urtekram 🙂

 5. Christina

  Glæder mig til at prøve denne opskrift, men kunne godt tænke mig at vide hvilken kokosolie, dadler og rå kakaopulver du bruger?
  Mvh Christina

  1. Cellina Martinna

   Hej Christina,
   Kokosolie bruge jeg altid en økologisk smagsneutral på glas, dadlerne er økologiske og dem køber jeg i Føtex og kakaopulver er rå og uden tilsat sukker, også økologisk – det kan du som regel finde ved kaffe og te afdelingerne 🙂
   Kh Martinna

 6. Mia

  Nogen der ved hvor mange trøfler man får ud at denne opskrift?

  1. Cellina Martinna

   Du kan jo selv bestemme størrelsen. Jeg kan godt lide at lave dem store og det giver som regel 6-7 store kugler 🙂

 7. Trine

  De ser skønne ud, men er kokosolien smagsneutral?

  1. Cellina Martinna

   Ja, jeg bruger altid økologisk smagsneutral 🙂

 8. Anja

  Må jeg spørge hvilken blender du anvender? Min kunne ikke lide en dej der var så tør 🙁

  1. Cellina Martinna

   Åh, det er en gammel foodprocessor fra Braun 🙂

 9. Elsebeth

  Jeg har SÅ mange hestebønner (tror jeg de hedder -røde) i min køkkenhave, i fryseren og tørrede fra sidste år. Mon ikke de kan bruges i stedet??
  Der er meget sukker i fra dadlerne, og jeg overvejer om det kunne være et alternativ??

  1. Cellina Martinna

   Åh, jeg er i tvivl om de har samme hvede, men du kan da altid prøve at eksperimentere lidt 🙂

 10. Line

  De er jo SÅ lækre❤️
  Hvornår bruger du blender og hvornår bruger du foodprocessor og kan du mon anbefale dem i bruger? Jeg formår sat brænde vores sammen?

  1. Cellina Martinna

   Jeg har en Braun foodprocessor, som jeg bruger til det meste madlavning og nicecream, og en blender fra Wilfa, som jeg faktisk kun bruger til smoothies ?

   1. Sandra

    Hej søde, sorte bønner? Er det dem de kalder røde bønner (på dåse) kan ikke finde dem med navnet sorte bønner!?

    1. Cellina Martinna

     Nej, de hedder sorte bønner. Jeg køber dem i SuperBrugsen og Føtex ?

 11. MieDalskov

  De er virkelig gode ? hvor lang tid kan de holde sig i køleskabet ?

  1. Cellina Martinna

   De holder (sjovt nok) aldrig mere end et lille døgn herhjemme.. 😀 Men jeg tænker da sagtens, at de kan holde et par dage. Ellers kan de også fryses ned!

 12. Sophie

  Hej Martinna. Ved du hvor mange kalorier der ca er pr kugle? 🙂

  1. Cellina Martinna

   Jeg har ingen idé, har aldrig gået op i kalorier.. men det er udelukkede sundt fedt! 😀

  2. Christina

   Hvis du laver 6 styk ud af opskriften er der 326 kcal pr. styk, så der er nok en grund til at de smager så godt ? De fleste kager som er “sunde” alternativer er faktisk lige så kalorieholdige som de almindelige versioner – nogle gange endda højere ?

   1. Cellina Martinna

    Jeg har aldrig været stor fan af at tælle kaloerier og det føles ikke rigtigt for mig at gå op i. Tværtimod sørger jeg for at spise en masse sundt fedt, bl.a. nødder, kerner, gode olier, avocado osv., for det tror jeg på er sundest. Så det kan godt være at de er kalorierige, men de er sunde og fyldt med en masse gode vitaminer ☺️?

 13. Fie

  Hælder du vandet fra bønnerne eller kommer vandet med op i foodprocessor??

  1. Cellina Martinna

   Vandet skal fra ☺️

 14. Tobias Hyldeborg

  Bliver nødt til at prøve dem her. Helt mærkeligt at der skal sorte bønner i, men de ser virkeligt gode ud. 🙂

 15. Camilla

  Hej.
  Hvordan ved man når det er en fast masse, da der står herefter rulles det i kokosmel, det er så jeg forstår det rigtig? ☺

  Når det er en fast masse, hælder man det så ud på bordet og ruller til en trøffel og så ruller det i kokosmel?

  Mvh Camilla

  1. Cellina Martinna

   Fast masse er bare, når det har stået på køl i noget tid og det ikke længere er smattet. Så tager du bare lidt i hånden og ruller det til en kugle i kokosmel 🙂

 16. Barbara

  Hej, tak for denne fantastiske opskrift! Jeg laver dem hele tiden og alle elsker dem (børn, voksne, kødspisere, veganere, gamle sure mænd såvel som kræsne små piger) ? – jeg undrer mig om du har prøvet at fryse dem ned?
  Kærlig hilsen, Barbara

  1. Cellina Martinna

   Hvor er det dejligt at høre! 😀 Du kan sagtens fryse dem ned <3
   Kh Martinna

 17. Oline

  Må indrømme jeg var skeptisk inden jeg gik i gang med dem, men selv for en slikmund er de såååå lækre ?

 18. Rasmus

  Vanvittig god opskrift 🙂

Skriv et svar