MILJØVENLIG BARBERING

Annonce for The Zero Waste Shop

Jeg kan godt lide at tage bæredygtige valg i hverdagen og har de sidste par år skiftet mange ting ud herhjemme, som er mere miljøvenlige, f.eks. opvaskebørste i træ fremfor plastik, bionedbrydelige frostposer til mine mange bananer i fryseren og sugerør i stål. Generelt tænker jeg meget over, hvordan jeg kan undgå at købe for meget plastik. Det kan være svært at undgå, for selv når man køber grøntsager i supermarkedet, er de ofte pakket ind i plastik.

Det skal ikke være en sur ting, at tage bæredygtige valg. Det skal være noget, som man har lyst til at gøre, fordi at det føles godt. Og derfor har jeg i løbet af de sidste par år, taget mange små skridt hen imod at leve mere bæredygtigt. Jeg har skiftet de ting ud, som føltes let og overskueligt og som ikke krævede en masse ændringer i hverdagen. Jeg tror det er vigtigt, som med så meget andet, at man tager tingene i ens eget tempo og at man sørger for, at have sig selv med i processen. Dét at have bæredygtighed i bevistheden, er en rigtig god start og at man derfra kan bevæge sig hen imod, at ændre de små vaner i hverdagen og i et tempo, som man selv er tilpas med. Vores verden har ikke brug for, at få vælger en 100% zero waste livsstil. Vores verden har brug for, at vi ALLE har det i bevistheden og gør en indsats ?

Jeg har det sidste års tid, haft rigtig dårlig samvittighed, når jeg skulle købe engangskrabere i supermarkedet. Til sidst blev jeg nærmest helt flov og pinlig berørt over, at putte det i min indkøbsvogn. Det har helt sikkert noget at gøre med, at vi lige nu er i en tid, hvor der er rigtig meget fokus på plastik i havene og hvordan vi forurener vores verden. Og jeg kan mærke, at det påvirker mig. Jeg kan ikke lide tanken om, at vi ødelægger vores planet og jeg bryder mig bare slet ikke om at tænke på, hvordan verden ser ud, når mine børn engang får børn. Og når de får børn. Jeg føler, at jeg har et ansvar. Og derfor følte jeg også, at det var på tide, at bryde med den gamle vane og smide engangsskrabere langt væk. Mikkel var heldigvis med på idéen og derfor bestilte vi to Leaf Shaves fra The Zero Waste Shop i november sidste år. Jeg kendte en lille smule til Safety Razor i forvejen, men Leaf Shave er en optimeret udgave, da den har bevægeligt hoved og derfor er nemmere at bruge. Jeg har brugt Leaf Shave de sidste par måneder og har ikke købt én eneste engangskraber siden. Og det føles bare virkelig godt! ??

Leaf Shave er et genialt bud på en bæredygtig skraber. Den er fremstillet af zink og rustfrit stål og er derfor 100% plastikfri og det gælder altså også selve indpakningen. Den er 100% zero waste, ligesom alt andet på The Zero Waste Shop. Leaf Shave kan holde i virkelig, virkelig mange år frem og selvom den selvfølgelig koster mere end en engangsskraber, siges det, at den faktisk allerede er tjent ind på et år, selvfølgelig afhængigt af, hvor ofte man barberer sig. Så i det lange løb, sparer man ret mange penge og ikke mindst sparer man kloden for rigtig meget plastik, hvilket jo i sig selv, er en høj og vigtigt prioritering, i hvet fald for mit vedkommende.

Når du køber en Leaf Shave, kommer den med 20 blade – det vil sige 40 halve blade, som er det, man bruger i skraberen. Man kan vælge at putte 1, 2 eller 3 halve blade i, afhængigt af, hvor tæt en barbering man ønsker. Jeg har altid 3 i min. Det er svært at sige, hvor ofte man skal skifte blade, fordi det jo virkelig afhænger af, hvor meget man barberer sig. Jeg synes dog, at der går længere tid, før disse blade bliver sløve, fremfor de plastikskrabere jeg før har brugt.

Man kan forresten tilkøbe en metaldåse til de brugte barberblade, så man ikke skal have dem til at ligge løst.

Men hvordan er den så at bruge? Den er ikke ligesom de engangskrabere vi kender og skal derfor tackles på en lidt anden måde. Det kræver en smule tilvænning, men øvelse gør mester og jeg mener selv, at det 100% er det værd. Jeg har testet den i 2 måneder og det tog mig bl.a. lidt tid at vænne mig til, at man ikke skal give et ekstra tryk under barberingen, som jeg ellers har været vant til. Den skal faktisk bare have lov til, at glide blidt hen over huden.

Leaf Shave er også anderledes fra engangsskrabere, fordi at man jo selv skal skifte bladene. Jeg er selv lidt (ok, meget) fumlefingeret og var derfor ret nervøs, første gang jeg stod med de skarpe knive og skulle indsætte dem. Men igen: Øvelse gør mester. Jeg har heldigvis aldrig skåret mig og det er virkelig nemt at skifte bladene, når man først lige har taget. Mikkel og jeg har faktisk lavet en videoguide til, hvordan man nemt indfører bladene. Den kan du se på min Instagram @cellianmartinna under højdepunktet: “Leaf Shave”. Se den endelig – det vil helt sikkert spare dig for en masse spørgsmål og undring ?

Både Mikkel og jeg er utrolig glade for vores miljøvenlige barberskrabere. Den giver en virkelig fin, tæt barbering og den er så nem at have i hånden. Og tænk lige, hvor meget plastik vi har sparet kloden for, bare ved denne lille ændring i vores hverdag. Jeg tør slet ikke at tænke på, hvor meget plastik et enkelt menneske bruger igennem livet, blot på skrabere. En lille ændring gør en verden til forskel ♻️

Udover Leaf Shave, har The Zero Waste Shop også mange andre lækre kvalitetsprodukter, som kan være med til at gøre hverdagen meget mere bæredygtig – iøvrigt alle veganske. Jeg er vild med det og har lyst til, at shoppe alle deres produkter! Ikke nok med, at vi gør miljøet en kæmpe tjeneste, synes jeg personligt også, at bæredygtige produkter klæ’r hjemmet meget bedre. Det ér bare smukkere og meget mere eksklusivt med en lækker hårbørste i træ, fremfor en billig plastikbørste i neonfarver ?

Jeg håber, at dette indlæg er til inspiration for jer. I må endelig skrive, hvis I har spørgsmål og ellers er teamet bag The Zero Waste Shop også super søde til at guide og vejlede.

Kh Martinna

Link til Leaf Shave – Link til barberblade – Link til metaldåse til brugte blade – Link til Leaf Shave holder – Link til økologisk barbersæbe

 

Skriv et svar