NYT ÅR OG NYE INDKØBSVANER

Annonce for Bilka

Vores madbudget eskalerede fuldstændig i efteråret. Sådan rigtig meget. Og ja, det var nok mest min skyld.. Ok, fuldstændig og aldeles min skyld. Men det var ren overlevelse fra min side – helt seriøst. De af jer, som følger med på min IG, ved helt sikkert hvor skidt jeg har haft det, de første par måneder af graviditeten. I har faktisk nok ikke kunne undgå at læse om det, for jeg har virkelig ynket. Hold kæft, det var hårdt! Så uendelig meget kvalme, utilpashed og madlede. Og det resulterede i rigtig, rigtig mange impulskøb hver dag. Min kære mand handlede dagligt ind og hev en masse snacks ned fra hylderne, i håb om at finde noget mad, som ikke gav mig kvalme eller fik mig til at kaste op. Og dét i sig selv, var noget af en udfordring. Jeg fik det heldigvis bedre i midten af december og derfor besluttede jeg mig for, at sætte mig ned og få styr på vores budget. For jeg forstod ærlig talt ikke, hvor vores penge blev af. Det fandt jeg så hurtigt ud af, lad mig sige det sådan. Jeg lagde alle beløb sammen, som var foretaget i dagligvarebutikker i november måned og jeg blev så chokeret, venner. Vi havde brugt 13.000 kr. på mad på 5 uger og vi havde handlet ind 47 gange! Hvad sker der lige for det? Det er jo flere gange om dagen! Jeg synes faktisk det er ret flovt – og jeg er samtidig også lidt imponeret over, at det overhovedet kunne lade sig gøre.. Men derefter besluttede jeg mig altså for, at der skulle nye boller på suppen i det nye år, for så mange penge har vi altså heller ikke lyst til at bruge på mad. Og inden graviditeten var vi inde en sådan en rigtig god periode, hvor vi kun handlede stort ind én gang om ugen og det fungerede bare virkelig godt!

Vi har været fan af BilkaToGo, faktisk lige siden Bilka lancerede det. Jeg har flere gange vist det frem på min IG story, fordi jeg simpelthen synes, at det er et genialt koncept og vi har også benyttet os flittigt af det, det sidste års tid. Blandt andet da vi handlede ind til jul og nytår. Vi magtede simpelthen ikke ræset i butikkerne, så alt blev bestilt med BilkaToGo. Så smart i de travle juledage! Melanie og jeg gør det altid til sådan nogle rigtig hyggeture, når vi skal afsted. Elliot og Carla er som regel med og så sidder vi ellers bare og plaprer løs om alt mellem himmel og jord, i den lille time det tager, at komme frem og tilbage. Så det er faktisk også blevet til kvalitetstid mellem os søskende, at handle med BilkaToGo ?

Hvis du ikke kender til konceptet, så lad mig lige kort præsentere det for dig:

 • Du bestiller dine varer via bilkatogo.dk eller på deres app. Det koster kun 29 kr. uanset ordrestørrelse og hvis du bestiller inden kl. 10, kan du endda afhente efter kl. 14 samme dag eller hvornår det ellers passer dig
 • Du kører til den valgte Bilka butik, taster dit telefonnummer ind på en skærm og venter så i et par minutter på parkeringspladsen
 • Der kommer en Bilka medarbejder ud med alle dine varer. Du kan blive siddende i bilen, alt imens de fylder bagagerummet op. Nemt!

Og det vil altså sige…

 • Ingen impulskøb (virkelig vigtigt i vores tilfælde, ikk’!)
 • Det er mega nemt og du skal ikke røre en finger. Overvej lige, hvor mange gange vi i princippet flytter rundt på vores varer. Først ned i indkøbskurven, så op på kassebåndet, ned i vognen igen og ind i bilen. Man sparer faktisk enormt meget tid.
 • Det giver mere tid med familien og mindre stress i en travl hverdag. Man undgår at slæbe trætte børn med på dagligvareindkøb i ulvetimen. Det kan da kun være til alles fordel. Ærligt, jeg synes ikke altid det er sjovt, at have børn med på indkøb…
 • Bedre overblik over madbudgettet. Du kan evt. lave madplaner derhjemme og sidde i fred og ro og bestille dine varer.
 • Og jeg har forresten altid kun oplevet, at få friske varer. Ingen kedelige, bløde grøntsager eller andet. Og jeg kan ellers godt li’ selv, at vælge mine varer. Men jeg er altid meget tilfreds!

Ok, jeg ved godt at det måske ser lidt divaagtigt ud, at jeg bare sidder der med vind i håret og smiler, alt imens den søde Bilkapige knokler med alle mine varer, men jeg følte lige for at illustrere for jer, hvor mega nemt det er. Til mit forsvar, vil jeg gerne lige slå fast, at jeg altid plejer at stå ud af bilen og hilse pænt på og hjælpe til med at fylde bagagerummet op ? Ikke fordi man skal overhovedet, men det synes jeg bare er sødt at gøre.

De er bare altid så søde og smilende, de BilkaToGo-piger altså. Og heldigvis altid friske på billeder, når mor her kommer og skal lave lidt reklame ?

Nå ja, sidst, men ikke mindst, vil jeg lige tippe om endnu en årsag til, at jeg elsker Bilka: Økologi! De kører med økologirabat hver 2. søndag i hver måned, hvor man kan få 25% på alt økologi. Og så kører de endda også med 20% rabat på alt vegansk (free from – det vil også sige glutenfrie produkter) hver 3. søndag i måneden. Jeg er virkelig fan og vi handler altid stort ind de dage, selvfølgelig af de varer som kan holde en måned frem. Der er mange penge at spare! Og desuden er Bilka bare et rigtig godt sted at handle, hvis man ønsker at købe vegansk. Jeg så faktisk lige, at vegetarforeningen har kåret Bilka som Årets Plantebaserede Supermarked i 2019 og det er SÅ velfortjent. Når folk spørger mig, hvor det er bedst at handle vegansk, så anbefaler jeg altid Bilka, fordi at der simpelthen er så stort og bredt et udvalg.

Bestil dine varer på Bilkatogo.dk ?

Kh Martinna

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Katja

  Kan man få dem til at bruge sine egne stofpose eller levere i papkasser? Tænker hvis man ikke er så stor fan af plastikposer ?.

  1. Cellina Martinna Petersen

   Nej desværre, men poserne er produceret af 80% genbrugsplast. Og man kan altid returnere poserne næste gang man handler med BilkaToGo, så sørger de for, at poserne bliver omdannet til ny plast ♻️

Skriv et svar