KOSTTILSKUD, SOM VI TAGER HERHJEMME – BØRN OG VOKSNE

Reklame for Med24

Hej venner!

Nogle af de spørgsmål jeg har fået flest af igennem tiden, er hvilke kosttilskud vi tager, både børnene og jeg – særligt mht. B12, som jo anbefales veganere at tage. Derfor vil jeg nu vise jer præcis, hvilke kosttilskud vi har herhjemme i bofællesskabet og hvorfor vi lige netop tager dem. Jeg ved, at det kan være en jungle, at finde rundt i de forskellige mærker, men jeg håber alligevel, at indlægget kan være til inspiration. De mærker vi bruger, er blandt de aller bedste på markedet, i hvert fald hvis du spørger mig – og Melanie of course. Det er hende, som har præsenteret mig for mange af produkterne ?

Spirulina pulver har du sikkert set mig bruge i smoothies på Instagram. Jeg bruger det hver dag i min grønne morgen smoothie, for at tilføje den en masse ekstra protein, jern og andre gode næringsstoffer. Spirulina er en blå/grøn alge, som er kendt for at være en af de mest næringsfyldte fødevarer i verden. Det siges også, at det afgifter kroppen for arsen, som jo blandt andet er i vand og ris.

Udo’s Choice har du helt sikkert hørt mig tale meget om! Jeg har brugt olien i godt fire år og elsker den, fordi at kvaliteten virkelig er i top og opfylder kroppens behov for essentielle fedtsyrer. Den består af hørfrøolie, solsikkeolie, sesamolie og kæmpenatlysolie. Vi bruger den både for at få de gode fedtstoffer, men også fordi den er super god for huden. Ofte putter jeg også lidt i drengenes mad, bl.a. deres havregrød, selvfølgelig først når det er kølet godt af for bedst mulig optagelse i kroppen ?

Alle vores fem børn herhjemme i bofællesskabet, får én multivitamin fra Solaray hver morgen. Den er virkelig god og indeholder 100% jern og 500% B12, samt masser af andre vitaminer i bare én vitaminpille. Mange skriver til mig, at deres børn er veganere eller ikke ønsker at spise kød og søger derfor råd til, hvordan de skal give dem B12 og her er denne multivitamin et oplagt valg.

Derudover supplerer vi med én multivitamin vingummi fra KidsZoo, som klart er børnenes favorit.Den er selvfølgelig også vegansk.

Melanies drenge får Wild Nutrition C og zink vitamin et par gange om ugen. Zink siges at bidrage til et normalt og velfungerende immunforsvar og til at opretholde normale knogler, hjælpe til normal kognitiv funktion, hjælpe på syre-base balancen og et normalt syn. Den skal sluges og er altså ikke en tyggetablet, ligesom de andre børnevitaminer.

Derudover får alle fem børn tre kalk vitaminer fra KidsZoo hver eftermiddag. Jern og kalk skal nemlig helst tages hver for sig, for bedst mulig optagelse i kroppen.

Flere af os herhjemme tager multivitamin fra Solaray, som har et højt indhold af B12, jern og en masse andre vitaminer.

Cal-mag citrat fra Solaray er god for knogler og tænder og derudover er der også magnesium i.

C-vitamin fra Solaray har vi altid til et stå herhjemme og tager altså ekstra af det i perioder. Jeg er ærlig talt ikke god til at huske mine vitaminer, men prioriterer altid at få min multivitaminen og B12 som minimum ?

Jeg har de sidste 10 år taget en høj dosis B12 vitamin. Min læge konstaterede dengang, igennem en blodprøve, at jeg var ret meget i mangel af det – faktisk så meget, at jeg igennem et halvt års tid skulle have have indsprøjtninger med det. Det skal lige siges, at B12 mangel ikke nødvendigvis har noget at gøre med en vegansk kost. Det er en ærgerlig misforståelse, synes jeg. Min farmor, som også har fået indsprøjtninger med B12, har altid spist meget kød og mælkeprodukter, men har altså også været i stor mangel af det. Melanie, som spiser stort set det samme som mig, har derimod aldrig manglet B12. Så det er altså vidt forskelligt, hvordan man optager vitaminer i kroppen.

Men jeg har derfor taget 500UG B12 vitamin de sidste 10 år, simpelthen for at være på den sikre side.

ImmunoX fra NDS er en vitamindrik, som skal blandes op med vand/juice eller lign. Melanie har taget det i perioder og særligt, da hun var syg med udbrud i hendes tarmsygdom. Hun tog det faktisk også under hele graviditeten med Carla. Det er en kæmpe vitaminbombe og smager faktisk ganske ok. Melanie nyder virkelig at drikke det, hvorimod jeg hellere bare bunder det ? Den er meget mild for maven og optages lettere end piller i kroppen. Den er virkelig god og vi er altså generelt meget glade for produkterne fra NDS – ligesom vi er for produkterne fra Solaray ?

Der er fri fragt, hvis du handler for min. 200 kr. Der er mange penge at spare hos Med24 og specielt, hvis du bliver medlem (gratis) og køber hos dem hver gang, da man automatisk optjener bonuspoint ?

Til sidst vil jeg lige slå fast, at jeg altid vil anbefale at kontakte egen læge, hvis man er i tvivl om noget. Det er kosttilskud,  som jeg har været glad for, men det er selvfølgelig dannet udfra mine egne erfaringer.

Kh Martinna

Skriv et svar