GUIDE TIL VEGANSK SLIK, CHOKOLADE, KIKS OG KAGE

^ min mand er temmelig øvet i at spotte vegansk, som I nok kan se.. ?

På opfordring af mine søde læsere, har jeg lavet en guide til alle de lækre, veganske snacks, man kan købe i almindelige dagligvarebutikker. Der er nemlig rigtig meget, som rent faktisk er vegansk og efter flere års intens jagt og utallige søgninger på e-numre, har jeg fundet frem til så meget vegansk slik, chokolade, kiks og kager og jeg vil rigtig gerne dele listen med jer. Som veganer behøver man nemlig ikke gå på kompromis og man behøver heller ikke stå i køkkenet og lave alt fra bunden – det er faktisk muligt, at købe færdiglavede godter! Så ta’ denne guide med på din næste indkøbstur og køb med god samvittighed fredagssnolder helt fri for gelatine, æg, mælk, honning og andet animalsk ?

Der er selvfølgelig mange flere veganske produkter, som ovenikøbet er skiltet med “vegansk”. Mange dagligvarebutikker har faktisk deres helt egen veganske afdeling og ofte er de produkter også økologiske og og en del sundere, men det er altså ikke fokus i denne omgang. Jeg nævner derimod de skjulte, veganske produkter, som er fyldt med en masse sukker og gluten ?

 • Marabou – chokoladekiks (den med mørk chokolade!)
 • Oreo kiks
 • Guldbarre med 57% mørk chokolade
 • Guldbarre med mint
 • Panda lakridser
 • Toms – pingvin chocofant
 • Rittersport med marcipan
 • Pingvin lakrids poletter
 • SuperFlyers lakrids
 • Katjes – findes i fire veganske varianter: saltfisk, sour jordbærstænger, sour bredbånd og regnbuestykker • Sallos – lakrids bolcher
 • Stimorol tyggegummi (den grønne)
 • Økolivet – kiks fra Aldi med mørk chokolade
 • Spangsberg – marcipansnitter med nougat
 • Spangsberg – punch konfekt
 • Crüsli med mørk chokolade (OPDATERET: Jeg er blevet gjort opmærksom på, at Crüsli er begyndt at putte mælkepulver i denne variant. Fy fy, skamme! Så vær lige obs på det, vegans ☝?)
 • Kelloggs – cocopops i to varianter

 • Galle & Jessen – mørk pålægschokolade
 • Karen Wolf – franske vafler
 • Karen Wolf – My Choice kiks i to varianter
 • Madame Butterfly – kiks i to varianter

 • Royal – Orange flager
 • Royal træstammer og punchruller (findes i flere forskellige indpakninger)
 • Nellie Dellies marcipanbar
 • Kokkens køkken nougat
 • Både Dagmar og Karen Wolf har lavet nogle lækre, veganske kakaotoppe, men jeg kan desværre ikke finde billeder af produkterne. OPDATERET: En sød følger sendte mig et billede af de fantastiske kakaotoppe ?? Tak! 
 • Både Netto og Føtex har en vegansk “nutella”, som jeg desværre heller ikke har billeder af, men kig efter en smørepålæg med hvid og mørk chokolade i ?
 • Udover det ovennævnte, har mange butikker en vegansk afdeling ved “bland selv”-slikket. Bilka har et rigtig fint udvalg!

(Jeg vil lige gøre opmærksom på, at der i nogle produkter står, at de kan indeholde spor af mælk og æg, men det er altså helt ok! Producenten SKAL skrive dette på pakken, hvis produktet er lavet et sted, hvor der også bliver produceret fødevarer med mælk og æg og man skriver det derfor på for en sikkerhedsskyld ift. allergikere.)

Der er selvfølgelig også en masse veganske chips, is og drikke, men dem tænker jeg at tage i et andet indlæg. Er der mon stemning for lignende indlæg? ?

Og til sidst vil jeg selvfølgelig lige tilføje, at hvis man nu går og leger lidt med tanken om at leve vegansk, kan man jo læse mit indlæg med 11 gode råd til at leve plantebaseret. 

Grøn kærlighed herfra og husk at følge med på min Instagram @cellinamartinna, hvor jeg ofte deler mine veganske fund og tips ?

Dette indlæg har 8 kommentarer

 1. Stine

  Fedt fedt fedt. Mange tak. Der er jo meget og alligevel så tænker jeg, der må da være meget mere? ? Jeg troede faktisk at alt Katjes var vegansk? ?

  1. Cellina Martinna

   Katjes er vegetarisk, fordi det er uden gelatine. Men desværre ikke alle veganske pga bivoks. Og ja, der findes meget mere vegansk. Det her var bare nogle af de “normale” produkter, som jeg kender til og som kan købes i de fleste dagligvarebutikker ❤️

 2. Christina Andersen

  Madame Butterfly har også veganske chokolade cookies/kiks. De er SYGT gode. Af en eller anden grund (for vi har mig bekendt k gen veganske beboere) for vi dem på det plejehjem jeg arbejder på.

  1. Cellina Martinna

   Mums! Husker ikke jeg har smagt dem, men dem må jeg lige på udkig efter ??

 3. Mathilde

  Der findes MEGET mere <3
  – Katjes' 'Sure larver' (findes som bland-selv og poser af 300g)
  – Lidls Sweet Corner Finsk Lakrids Soft & Smooth
  – Karen Wolf All-in-One kiks med Rødbede & ingefær og Fuldkorn
  – Aldis marcipanbrød (pakke med fire stk)
  – Toms Ekstra med orange eller lakrids

  Og en masse andet, som jeg ikke lige kan komme på i skrivende stund.

  1. Cellina Martinna

   Hej Mathilde, tak for at dele! Der findes nemlig rigtig meget lækkert vegansk! 😀

 4. Anne

  De der Royal Orange Flager, er der altså æg i ? Og mulighed for spor af mælk..

 5. Tom

  Der er altså også en del Ritter Sport chokolade, som er vegansk, fx den med Marcipan 🙂 Den kan jeg bedst lide.

Skriv et svar