SPRØDT, LÆKKERT, GLUTENFRIT OG VEGANSK BRØD

Jeg delte et par billeder af vores aftensmad på min IG story i sidste uge og efterfølgende modtog jeg så mange forespørgelser på det glutenfrie brød, som min søster havde bagt. Og jeg forstår jer godt – for ikke nok med, at det så mega lækkert ud, smagte det også virkelig, virkelig godt! Det kan være svært, at bage glutenfrit og få den helt rette konsistens og smag, men min søster er mega god til det og ville heldigvis gerne dele hendes opskrift med jer ?

Ingredienser:

– 1350 ml lunkent vand
– 11 gram tørgær
– 4 spsk. havsalt
– 4 spsk. HUSK
– 1 dl hørfrøslim
– 1 dl olivenolie
– 1/2 dl eddike
– 2 spsk. citronsaft
– 200 gram revet gulerod
– 100 gram kartoffelmel
– 300 gram majsmel
– 300 gram boghvedemel
– 500 gram fuldkorns rismel
– Oregano
– Olivenolie

Fremgangsmåde:

– Rør gæren ud i vandet

– Herefter tilsættes havsalt, HUSK, hørfrøslim, olivenolie, eddike, citronsaft og revet gulerod, som røres godt rundt

– Nu tilsættes alt mel og røres igen godt igennem

– Hæld dejen i et stort fad

– Hæld olie udover dejen og drys med tørret oregano

– Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur

– Bag i ca. 40-50 min. ved 180 grader varmluft

– Velbekomme! ???

Dette indlæg har 3 kommentarer

  1. Det ser lækkert ud, men jeg er nødt til at vide hvad hørfrøslim er og hvor man kan købe det? ?

    1. Kære Tanja, opskrift på hørfrøslim kommer snart! 🙂

    2. hørfrø og vand.. siger google… bindemiddel i dit bagværk

Skriv et svar

Luk menu