HER GÅR MIN GRÆNSE FOR AT DELE

Forældre tager mange beslutninger på deres børns vegne. Og jeg tænker, at alle forældre træffer disse fra et godt og kærligt hjerte. Og når det kommer til, at dele billeder af vores kæreste eje på de sociale medier, er der mange delte meninger og holdninger. I sidste ende er det selvfølgelig op til hver enkelt forælder, om der skal være billeder af deres børn på nettet eller ej. Det kan ingen andre gøre sig til herre over. Jeg kan sagtens følge de forældre, som vælger det fra, men jeg kan selvfølgelig også sagtens forstå de, som glædeligt deler billeder af deres guld på Facebook, Instagram osv.

Og ikke nok med, at der ligger hundredvis af billeder af Milan og Elliot på nettet, er de også med i et program på landsdækkende tv. Tusindvis af mennesker ved hvem vi er og følger med i vores hverdag. Og det er selvfølgelig noget Mikkel og jeg har gjort os rigtig mange tanker om, i løbet af de sidste par år. Hvilke konsekvenser ville det få, hvilke bump kunne vi ske at møde undervejs og hvordan ville drengene mon have det med, at være “offentlige ansigter”, når de bliver ældre? Men det er en beslutning vi som forældre har taget – på vores børns vegne. Og en beslutning som vi faktisk hviler rigtig meget i. Som så meget andet her i livet, handler det nemlig om hele tiden, at mærke efter indeni. Føles det rigtigt, at poste dette billede? Føles det rigtigt, at dele dette? Det er en hårfin balance og kan være svært, men jeg gør mit bedste og mærker altid efter, inden jeg deler noget. Og der er faktisk rigtig meget, som jeg ikke deler med offentligheden, fordi det simpelthen er for privat og fordi at det ikke føles rigtigt, at dele med tusindvis af mennesker..

Jeg har en fornemmelse af, at mange tror de kender os og vores børn, men de ser jo kun en lille bitte brøkdel af vores hverdag. Og de øjeblikke jeg deler, er nøje udvalgt. Jeg værner faktisk meget om vores privatliv og jeg er meget kritisk i alt jeg deler, særligt når det kommer til børnene. Simpelthen for at beskytte dem mest muligt. Jeg har f.eks. en personlig grænse med ikke, at dele for meget om børnenes helt personlige udfordringer. Det synes jeg nemlig er meget privat og jeg ønsker ikke at “hænge dem ud”. Det er jo mig, som har taget valget om at være offentlig – ikke dem. Og for nogen kan det måske være lidt mærkeligt, at jeg så sagtens kan dele billeder af dem, men det synes jeg er noget andet. Deres personlige udfordringer kommer ikke hele verden ved. Mine personlige udfordringer vil jeg til dels gerne dele, men jeg synes det bliver for privat, når det omhandler børnene. Selvfølgelig kan jeg godt dele små hverdags frustrationer om morlivet, men det der går lidt dybere, holder vi indefor hjemmets fire vægge.

Så tro ikke, at vores børn ikke råber, skriger og siger grimme ord. For det gør de! Vi har også vores udfordringer. Det er ikke altid lutter idyl herhjemme. Milan og Elliot er børn, med alt hvad det indebærer. Og hvis drengene en dag ikke længere har lyst til, at være med i De Unge Mødre eller at jeg deler billeder af dem på nettet, vil jeg selvfølgelig respektere det. Lige pt synes Milan mest af alt det er lidt sejt, når folk stopper os på gaden, spørger om billeder og vil hilse på os. Og så længe han synes det er sjovt, har jeg intet problem med det.

Det skal lige siges, at jeg har den dybeste respekt for dem, som deler udfordringer i deres familie – ligeså vel som jeg har respekt for dem, som ikke ønsker, at der skal være billeder af deres børn på nettet. Det hele er okay og jeg forstår det godt! Jeg tror på, at vi hver især er “udvalgt” til, at være forældre til lige præcis vores børn, fordi vi er bedst til at mærke efter helt inde i hjertet, hvad der er bedst for dem. Det er i hvert fald min overbevisning. Og derfor hviler jeg rigtig meget i valget om, at Milan og Elliot til dels er offentlige ansigter ❤️

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Lene Nielsen

    Søde CellinaMartinna

    Hvor har du bare ret, som jeg også skrev til dig da jeg sendte ammebilleder – INGEN er ens, og personligt nyder jeg følge dig, netop fordi du er dig selv og så meget anderledes end jeg. Men vi er begge mødre der ønsker vores børn det bedste, og vi gør det alle på hver vores måde. Respekt til dig, og fortsæt du med at følge dit hjerte ?♥

    1. Cellina Martinna

      Kære Lene, tusind tak for din søde og hjertevarme besked! Det betyder meget <3 kh Martinna

Skriv et svar