MÅ JEG GODT VÆRE UTILFREDS MED MIN KROP?

For et par uger siden delte jeg et billede på min IG story, hvor jeg stod i min gamle bikini – med en “thumbs down”. Jeg kunne nemlig ikke så godt passe den og så sad den, obviously, ikke som den gjorde for 5 år siden, før to graviditeter og børn. Og det er jo ganske forståeligt og egentlig også helt ok med mig. Det er ikke strækmærkerne og den løse hud, som går mig på. Det er et tegn på, at jeg har båret mine to elskede drenge og det må min krop gerne bære præg af. Det, som generer mig, er det ekstra fedt jeg har på min krop.

Jeg modtog en masse søde beskeder, efter jeg postede billedet og deriblandt en besked fra en kvinde, som mente at jeg jo var et forbillede for mange unge mennesker og at det måske derfor ikke var så smart, at jeg ligefrem reklamerede med ikke, at være tilfreds med min ellers meget normale og gennemsnitlige krop. For så bakker jeg jo op om de sindssyge idealer der er, i vores forskruede verden, som fortæller at kvinder skal være slanke, have runde bryster og en flot, struttende bagdel, ikk’? I ved, den krop som er i alle bladene og den krop, som de fleste kvinder så brændende ønsker.

Men betyder det så, at et “kendt ansigt” som mig ikke må være ærlig og dele ud af mine tanker om min krop, gode som dårlige? Burde jeg bare hvile i mig selv og måske ligefrem opfordre folk til, at det er ok at have ekstra fedt på kroppen? Det føles bare heller ikke rigtigt.. For mig er fedme nemlig ikke et tegn på en sund og en velafbalanceret krop. Og nu træder jeg varsomt, for jeg ved at det er et meget sårbart emne og jeg ved, at mange derude kæmper med selvværd- og selvtillidsproblemer og generelt manglende selv-kærlighed, heriblandt mig selv. Og jeg vil derfor aldrig gøre mig til dommer for, hvad der er rigtigt og forkert for andre mennesker og hvad sundhed betyder for dem. Sundhed er mange ting og jeg synes generelt det er fedt, at der er så meget fokus på selvaccept og at den “normale” kvindekrop hyldes. Hashtags som #heltalmindelig og et billede af en mavedelle er super! Virkelig. I må ikke misforstå mig.

Men det faktum, at JEG har ekstra fedt på MIN krop, er ikke noget jeg forbinder med en sund krop, som er i balance. Det er et tegn på, at jeg har usunde madvaner og at jeg fylder min krop med mad, som jeg ved den ikke har godt af. Jeg vil have en sund krop, leve længe og indtage sunde fødevarer og derfor lever jeg primært af frugt og grøntsager lige nu (læs om min kostomlægning her). Fordi det er det, som føles mest rigtigt for MIG og fordi jeg tror på, at det er det bedste for MIN krop. Jeg er taknemmelig over, at have en rask krop og jeg er generelt taknemmelig for min krop, som skal bære mig igennem hele livet – og lige præcis derfor ønsker jeg, at passe bedst muligt på den.

Og jeg synes derfor det er ok, hvis du ikke er tilfreds med din krop og du ønsker at gøre noget ved det, på trods af at andre måske synes, at din krop er helt perfekt, som den er. Du er nemlig den eneste der ved, hvad det bedste er for din krop. Og jeg synes også det er helt ok, hvis du vejer 120 kg og har det godt med det. Jeg synes bare der skal være plads til forskellighed og vigtigst af alt rum til alle følelser.

Dette indlæg har 6 kommentarer

 1. Camilla

  Hvor er det bare rigtigt, det du skriver! Tak for din ærlighed og rummelighed. Det er det der gør, at jeg nyder at følge med 🙂

  1. Cellina Martinna

   Tusind tak, Camilla – jeg er glad for at du vil følge med! ?

 2. Josephine

  Lige præcis! Jeg har det på samme måde som dig. For min skyld må andre gerne være helt tilfredse og super lykkelige i kroppe med mere fedt end hvad der ifølge den almene sundhedsvidenskab er det optimale, men derfor vil jeg stadig have lov til at være øv over, at jeg er i hvert fald 15 kg fra et spejlbillede som jeg har det godt med! Tak for lige at sætte lidt ord på den følelse ❤

  1. Cellina Martinna

   Tusind tak for din kommentar, Josephine 🙂 <3

 3. Sanne

  Kære Martinna! Hvor har du bare ret. Godt skrevet! Selvfølgelig har du lov til at være utilfreds med DIN krop, lige så vel som alle andre må have deres helt egen mening om deres helt egen krop. Selvfølgelig har du ingen intentioner om at give unge, og dermed ofte let påvirkelige, kvinder et forskruet syn på deres kroppe, det er jeg ikke et sekund i tvivl om.
  Og det er jo altså ikke dit ansvar, hvad andre mennesker mener om deres kroppe, bare fordi du har valgt at være en offentlig kendt person. Så…keep up the god work 🙂

  P.s. Jeg synes du ser fantastisk ud. Men det vigtigste er nu engang, at du også selv kommer til at synes det!

  1. Cellina Martinna

   Kære Sanne. Jeg er glad for, at du forstår hvad jeg skriver. Tusind tak for din søde kommentar 🙂 <3

Skriv et svar