FØR OG EFTER BILLEDER AF MIN HUD

img_8204

Jeg fortalte jer i dette indlæg, at jeg overvejede at dele nogle før og efter billeder af min hud, så I kunne se hvilken forskel min nye livsstil har gjort. Men jeg har ærlig talt også bare følt, at det ville være enormt grænseoverskridende for mig..

En ting som I nok ikke ved om mig er, at jeg nærmest alle mine teenageår har været enormt plaget af acne og uren hud. Jeg har været vant til, at skjule min hud med diverse make up produkter og jeg har derfor altid brugt (rigtig meget) foundation. Jeg har været så flov og ked af det og det har faktisk hæmmet min hverdag rigtig meget. I løbet af de sidste par år er det dog blevet bedre, ikke min hud, men min følelser omkring den. Jeg er blevet en smule mere afslappet og fortæller også åbent om det nu. Men jeg havde aldrig troet at jeg ville turde, at dele et billede med flere tusinde mennesker. For hvad nu hvis folk så synes, at jeg er klam og ulækker? Efter at have tænkt en del over det, er jeg dog nået frem til, at den risiko løber jeg gerne. Jeg er nemlig hverken klam eller ulækker, fordi jeg døjer og har døjet med uren hud. Det er okay at være mig, med alt hvad det indebærer. Og derfor deler jeg gerne et billede med jer.

Hvis der bare sidder én ung pige derude og læser med og som måske også er flov over sin hud, så vil jeg rigtig gerne fortælle dig, at du ikke er alene. Mange, mange kvinder og mænd døjer med uren hud og det er der intet forkert i. Man kommer hundrede procent længest med selvaccept – det har jeg virkelig erfaret. Og selvom jeg ikke hundrede procent har accepteret min hud, som den er, bevæger jeg mig tættere og tættere på.

Og nu er det altså ikke fordi, at jeg vil opfordre alle til udelukkende, at leve af frugt og grønt resten af livet. Men jeg tror virkelig på, at det er godt for kroppen, at få renset lidt ud engang imellem og grøntsager og frugt i massevis er jo bare altid en rigtig god ide. Det giver for mig rigtig god mening, at naturen og planterne har alt det vi skal bruge, for at helbrede kroppen og eventuelle hudproblemer.

Til venstre ser I et billede af min hud, inden jeg begyndte og til højre et billede, som er taget kun en uge efter min kostomlægning.

Processed with MOLDIV

(^ jeg har altså sat vandmærke på, da jeg ikke ønsker at billedet bliver taget og eventuelt brugt til markedsføring af en eller anden “vidunder-creme”. Det var frugt og grøntsagerne, som gjorde det – ikke alt muligt crap fyldt med giftig kemi).

Og nu tænker I nok: Men hvordan gjorde hun så og hvad er det for en kostomlægning hun har lavet? I kan læse mere om min livsstilsændring her og her skriver jeg om, hvor meget jeg tabte mig efter kun én uge.

Jeg er så glad indeni og det føles fantastisk, at jeg ikke længere behøver at fylde mit ansigt  med foundation, inden jeg skal ud af døren. Jeg skal dog lige vænne mig til det, kan jeg godt mærke.. Det er helt mærkeligt, at have fået så pæn og blød en hud, efter alle de år med bumser og urenheder. Men jeg er simpelthen så glad og tilfreds med resultatet!

Del gerne jeres historie med mig og hvad der eventuelt virker/har virket for jer?

Dette indlæg har 17 kommentarer

 1. Louise

  Hej Martina. Først og fremmest- hvor er du modig! Jeg har selv lidt utrolig meget af uren hud og acne. Så jeg ved hvor hæmmende det er. Jeg har endda meldt afbud til sociale arrangementer fordi det gjorde mig flov og nærmest deprimeret 😞
  Det der gjorde forskellen for mig var nogle meget stærke piller fra hudlægen. Jeg ved du helst ikke vil de skrappe sager, men det var det der hjalp mig. Det er nok 5 år siden og jeg har nærmest ikke haft en bums siden 😱 Så jeg synes det var det værd i en periode af mit liv! Derudover bad hudlægen mig om at stoppe med fiskeolie og andre olier med det samme. Han sagde det kunne være med til at forværre problemet. Jeg ved du bruger meget olie, så måske du kan have effekt af at udelade det i en periode 😊 Held og lykke med projektet fremad, du har da allerede meget flotte resultater 👍🏼😊

  1. Cellina Martinna

   Kære Louise. Tak for din besked! Jeg kan godt forstå dit valg og har selv ofte overvejet at gå til nogle “stærkere” midler, for at bekæmpe min urene hud. Det må være så dejligt, at være sluppet helt for det.
   Jeg har heller ikke indtaget olier de sidste par uger, da jeg også tror st det kan have en negativ effekt på min hud. Nu må vi se fremover. Jeg vil i hvert fald gerne undgå for meget 😊
   Kh Martinna

 2. Maria

  Ej jeg havde aldrig troet at du havde så uren hud… Din hud har altid set så fin ud på alle billeder og optagelser jeg har set af dig 🙂 VIRKELIG flot resultat også!

  Jeg lider selv af meget uren hud (middelsvær acne) og jeg ville ønske jeg kunne gøre som dig, ligge kosten om og få flot hud og “ren krop” men jeg er simpelthen for svag..

  Virkelig godt gået… 🙂

  1. Cellina Martinna

   Kære Maria. Tak for din besked! Jeg er også meget øvet i, at skjule min urene hud, men det har bestemt været grænseoverskridende at vise mig sådan frem på tv. Jeg er dog alligevel glsd for, at det ikke har set så slemt ud, som det ofte har været!💚
   Kh Martinna

 3. Majken

  Hej med dig!!
  Siden jeg blev gravid med min datter (5år siden) begyndte min hud også at skabe sig. Bade ansigt, hals, ryg og skuldre. Har været i badeland med min datter 2 gange hele hendes liv, Lalandia, strand og toppe holder jeg mig helst langt væk fra og ellers er det hvis der kun er jeg selv til stede. Det er fyldt så meget psysisk, at jeg har det laveste selvværd nogensinde – oftes kan jeg næsten ikke få mig selv til at gå ud af døren. Jeg er flov når jeg er på arbejde (Tandklinikassistent) fordi jeg er så tæt på andre mennesker. Førhen tog jeg rigtig meget sol, fordi det har hjulpet mig – Men det er jo heller ikke synd. Nu har jeg taget det svære valg, at opsøge en hudlæge. Er kommet i behandling med piller og creme, det startede rigtig godt og forsvandt hurtigt, men er kommet stille og roligt igen fordi jeg er stresset for tiden. Skal lige siges jeg også spiser sundt mm. Håber min behandling virker og jeg igen kan blive en glad og tilfreds kvinde. Min hudlæge fortalte dog at man oftes får hud problemer ved 20 års alderen. Lad roman jeg kom med, men hvor er det skænt at få ud, til en som forstår en!! Flot resultatet du er kommet frem til!! Må være en befriselse!!

  1. Daniel

   Lov mig pillerne ikke er accutine! Det har samme ødelæggende bivirkningerne som kemo

  2. Cellina Martinna

   Kære Majken.
   Jeg forstår godt at det må være så hårdt! Det kan virkelig ødelægge én psykisk, at have det så skidt med sig selv. Jeg håber at du finder den helt rette løsning for dig og alt held og lykke fremover med det hele 💚
   Kh Martinna

 4. Michela

  Flot resultat!
  Jeg bliver nød til at spørge: Er den forandring sket på en uge? Og hvis jeg har forstået det korrekt har du udelukkende spist grøntsager og frugt? Har du kun drukket vand?

  1. Cellina Martinna

   Hej Michela! Ja, forandringen er sket på blot en uge kun med frugt og rå grøntsager og udelukkende vand at drikke 😊🌱
   Kh Martinna

 5. Pernille

  Du er en modig kvinde, og til stor inspiration for andre:) Jeg tror du med din facon og måde at være på sætter mange tanker igang hos dem der følger med hos dig.. Jeg bliver i hvert fald inspireret:)
  Jeg så programmet “kan man spise sig rask” (tv2play), der var en kvinde med på 29 år, som døjede med MEGET svær acne. De ændrede hendes kost, så hun kom til at spise mange gul/orange/røde frugter og grøntsager, samt levertran og diverse olier. Dette hjalp hende godt på vej, men hvor det virkelig hjalp hende, var da de fjernede gluten fra hendes kost.. Meget interessant program..

  1. Cellina Martinna

   Kære Pernille. Tusind tak for din kommentar! Jeg bliver så glad indeni 😍 Det er virkelig dejligt at jeg kan inspirere andre!
   Jeg har set programmet og det er helt vildt. Jeg lever selv efter mange af principperne, blandt andet glutenfri kost. Så jeg håber også en dag helt, at kunne slippe for acne og uren hud 😊💪🏼
   Ha’ en dejlig aften!
   Kh Martinna

 6. Line

  Virkelig flot resultat! Jeg har selv døjet med akne og har været i medicinsk behandling ved en hudlæge 2 gange. En glutenfri kost hjælp en del! Samt jeg begyndte på p. piller som hjælper mod urenhud (feminil mite) hedder de. Lige siden har jeg stort set ikke haft en bums. Ved hvor hårdt psykisk det er- men vil bare lige sige at du er mega sej og en kæmpe inspiration! Håber du får styr på din hud <3 knus

  1. Cellina Martinna

   Kære Line. Tusind tak for din søde kommentar ❤️ Og hvor dejligt at du nu er sluppet helt for bumser!🙌🏼 Jeg har også levet glutenfrit i et par måneder og ønsker også at leve sådan fremover. Tror på at det bestemt kan gøre en forskel 😊
   Kh Martinna

  1. Cellina Martinna

   Tak! Jeg er også bare selv så glad for forandringen ☺️💪🏼

 7. Katja Poulsen

  Jeg er imponerer over hvor gode resultater du har opnået. Jeg har altid selv observeret, at jeg fik mere akne i stressede perioder, og perioder med dårligere kost. Dårligere kost vil sige færre grøntsager, frugt og nødder og mere forarbejde kød og søde sager. Desuden har jeg i perioder med dårligere søvn pga stress oplevet uren hud og udbrud af forkølelsessår. Tilfældigt læste jeg om forskellig olier som ricinusolie og tea tree olie bl.a. her castorolie.dk/olie-til-uren-hud og købte noget tea tree olie. Det gjorde en stor forskel for mig. Da jeg også havde ændret min kost samtidig ved jeg selvfølgelig ikke hvad der har haft den største effekt, men tænker det har været en kombi.

  Andre naturlige olier i små mængder, så som hybenkerneolie, skulle også virke godt mod uren hud, men jeg har dog aldrig brugt denne. Dejlig så mange vil dele deres historie.

  Kan du se på din hud, hvis du fx drikker alkohol eller spiser usundt i nogle dage. Giver det stadig udslag i bumser hos dig, når du “bryder” den sunde spiral?

  1. Cellina Martinna

   Hej Katja,
   Hvor sjovt – jeg har faktisk netop købt noget tea tree olie. Det har jeg nemlig aldrig prøvet. Jeg bruger faktisk hybenkerneolie både morgen og aften og det virker rigtig godt på min hud! Jeg oplever nogle gange at bumse ud, hvis jeg i en længere periode lever usundt med meget sukker og forarbejdet mad. Tænker helt sikkert at min krop og hud har bedst af en masse friske grøntsager og selvfølgelig god søvn og ingen stress, som du selv siger 🙂 og så selvfølgelig mine månedlige besøg hos min hudterapeut, hvor jeg får dybderens og dermapen behandling.
   Kh Martinna

Skriv et svar