SÅ SKETE DET!

plantebaseret-whole-foods-vegansk-livstilsaendring-raakost-plantbased-cellina-martinna-udrensning-vaegttab-jpg-2-jpg-4

I know, jeg har snakket om livsstilsændring herinde et par gange efterhånden… og intentionen om et vægttab har bestemt også været der, men jeg har bare ikke været rigtig motiveret og derfor er det gået i vasken for mig de sidste par gange, hvor jeg har forsøgt mig med en livsstilsændring. Jeg lever dog stadig glutenfrit og har gjort det i et par måneder, med få undtagelser. Det rykkede dog ikke ret meget på hverken min vægt eller mine hudproblemer. Jeg kom alligevel til, at fråde lidt for meget nicecream med peanutbutter og så fandt jeg også noget lækkert, glutenfrit pasta, som jeg i stedet spiste i lidt for store mængder. Så der er altså ingen ændring, hverken med mit helbred, hudproblemer eller tallet på vægten.

Jeg har længe tænkt: Hvad pokker gør jeg galt, siden min hud er så uren og hvorfor kan jeg ikke tabe mig de 10 kg, som jeg så gerne vil? Jeg synes ikke det giver mening. Jeg lever 100% vegansk, glutenfrit, næsten alt økologisk og derudover tager jeg gode kosttilskud og mælkesyrebakterier. Jeg drikker hver dag grønne smoothies og lever generelt ret sundt… okay, jeg spiser måske lidt for meget peanutbutter, mørk chokolade, kartofler, stivelse og så sparer jeg heller ikke på olien i madlavningen. Derfor er det også på tide, at jeg prøver noget andet af og noget som jeg ikke har forsøgt mig med før! I går tog jeg derfor beslutningen om udelukkende, at spise rå grøntsager og frugt i en periode. Simpelthen for at se, hvad det kan gøre for min krop – min hud, min fordøjelse, mit energiniveau og selvfølgelig også min vægt.

Jeg gik på denne “kur” i går morges og har altså i skrivende stund levet af rå grøntsager og frugt i halvanden døgn. Min storesøster er hoppet med på vognen og det er bare så rart, at vi kan være to om det og bakke hinanden op. Lige nu skiftes vi til, at lave smoothies og grønne snacks til hinanden og det fungerer rigtig godt. Det er altså en af de mange fordele ved, at bo sammen i et bofællesskab – at man kan hjælpe hinanden og deles om madlavningen.

Lige nu har jeg en bragende hovedpine, på trods af litervis af vand, men jeg tænker at min krop lige skal vænne sig til hele denne forandring og så tror jeg også, at den er godt i gang med at udrense. Det er ærlig talt lidt (meget) hårdt lige nu og hovedpinen hjælper bestemt ikke på det… vi har aftalt at vi lige mærker efter de næste par dage, men vi tænker at introducere lidt mad hen af vejen. Det første vi vil begynde, at spise igen er nødder og kerner og olieshots i vores smoothies. Herefter vil vi nok begynde, at koge grøntsagerne og spise lidt kartofler og ris. Nu må vi se, hvordan de næste par dage kommer til at gå. Opdatering følger!

Følg gerne med på min Instagram, hvor jeg løbende vil poste billeder af de grønne smoothies og snacks!

Dette indlæg har 22 kommentarer

 1. Cæcilie

  Overvej Lene Hansson, det virker så fedt på os!

  1. Cellina Martinna

   Jeg kender godt Lene Hansson. Hun er også dygtig. 🙂

 2. Linnea

  Jeg tabte selv 5 kg på få uger, da jeg valgte at udelukke sukker og skar kraftigt ned på mit indtag af ris, pasta og kartofler, så det ville jeg bestemt anbefale dig. Stivelse og sukker holder på væske i kroppen 🙂

  Det er virkelig et lækkert billede med alt frugten og grøntsagerne. Jeg tror ikke på en kost udelukkende baseret på ovenstående, og jeg er bange for, at du kommer til at tage på igen, når du introducerer andre fødevarer, men under alle omstændigheder kan det sikkert bidrage til en god vane i forhold til at få spist masser af forskelligt grønt hver dag 🙂

  1. Cellina Martinna

   Tak for din besked. Jeg tror at det er rigtig sundt med de her pauser kun på frugt og grønt. Vi har også gjort meget i at juice. 🙂

 3. Kim

  Prøv at søg raw vegan på YouTube! Jeg selv følger rawfullykristina og shinewithplant (tror jeg nok hun hedder) de er sindssyge til at lave raw food 😍😍 sejt valg du har taget!! Jeg selv er begunst at spise mere vegetarisk/vegansk/glutenfri og har det så skønt i min krop!! 😍

  1. Cellina Martinna

   Ja! Dem kender jeg godt. Det er meget inspirerende at følge. 🙂

 4. Ann

  Husk noget proteinpulver i de smoothies ellers nedbryder din krop bare muskler og skær lidt ned på frugten i den. Ca 70 %grønt og 30 % frugt. Pøj pøj med det😉

  1. Cellina Martinna

   Det med en masse protein i smoothies tror jeg ikke helt på og jeg tror på ingen måde at frugt er usundt. Mere end 30% er også fint, tænker jeg. <3

 5. Maria

  Glæder mig til at høre hvordan det går 🙂 Jeg elsker selv at spise frugt og grønt, men min mave kan ikke tåle så store mængder, og slet ikke rå. jeg kan i øvrigt anbefale dig at supplere med at gå til spinning. Kiloene rasler simpelthen af.

 6. Maria

  Jeg glæder mig til at høre hvordan det kommer til at gå 🙂

  Jeg ville desværre ikke kunne spise så meget råt – min mave duer ikke til det. Men lever alligevel plantebaseret.

  Jeg kan i øvrigt anbefale at gå til spinning som supplement til kostændringen. Kiloene rasler simpelthen af

 7. Maria

  Jeg glæder mig til at høre hvordan det kommer til at gå 🙂

  Jeg ville desværre ikke kunne spise så meget råt – min mave duer ikke til det. Men lever alligevel plantebaseret.

  Jeg kan i øvrigt anbefale at gå til spinning. Kiloene rasler simpelthen af

  1. Cellina Martinna

   Tak for din besked. Jeg har faktisk gået til spinning inden jeg fik børn og der raslede kiloenen også af mig. 🙂

 8. Kamila

  Har selv været i samme båd som dig, hvor jeg simpelthen ikke kunne forstå, hvorfor jeg ikke tabte mig, når jeg spiste sundt og drak rigeligt med væske – svaret var simpelthen MOTION 🙂

  1. Cellina Martinna

   Ja. Det handler virkelig om en balance mellem kost og motion. 🙂

 9. Hildi

  Mine bedste råd til jer er at spise jeres grønsager og frugt istedet for at drikke dem.
  Lad maven få lov til at komme på arbejde også 🙂

  1. Cellina Martinna

   Jeg tænker, at begge dele er super godt for kroppen. 🙂

 10. Nete

  hvor er det lækre pasta fra og hvor køber du det 🙏🏻🙏🏻😊🙈

  1. Cellina Martinna

   Vi køber glutenfri pasta fra Levevis i Føtex på ris. 🙂

 11. Rebecca Engblad

  Jeg kan personligt varmt anbefale livsstilsændringen “Sense – Slank med fornuft”.. Her kigges på mængder indtaget mad, og mættende sammensætninger i kosten 🙂
  For mig giver det rigtig god mening, fordi det også er “slut med forbudt” 🙂

  1. Cellina Martinna

   Dejligt at du har fundet noget der virker for dig. <3

 12. Ditte

  Hvis du er vild med pasta, så vil jeg anbefale røde linse/bønne pasta! Jeg har købt mine i min helsekost butik, men jeg mener at Kvickly også har dem.
  Pastaen er lavet på 100% linser (eller bønner/ærter) og smager forrygende!
  Lav f.eks. En pesto med en masse krydderurter – nogle frø eller nødder og hvidløg👌🏼

  Jeg ville skrue lidt ned for olien, da der cirka er 900 kalorier i 100g 😉

  Der er meget sukker i bl.a. banan, så det er godt at spise nødder (f.eks. Øko Peanutbutter (99,3% rene peanuts og ellers kun salt), da det sunde olie i dem der stabiliserer blodsukkeret, og dermed reagerer kroppen ikke ligeså meget på sukkerne i bananen. (Eller de andre sukkerholdige frugter)

  Tjek evt zero calorie veggies på google 😏👌🏼

  DET ALLER VIGTIGSTE (!!!) husk små og hyppige måltider 👍🏼

  1. Cellina Martinna

   Tak for din kommentar 😊💚

Skriv et svar