Som lovet i mit nytårs-indlæg kommer her opskriften på den veganske chokolade/hindbærmousse-kage, som vi fik nytårsaften. Den smagte intet mindre end fantastisk og var helt perfekt til anledningen! Enjoy 🙂
KAGEBUND:
- 3 dl mandelmælk
- 3 spsk eddike
- 3 dl rørsukker
- 1 dl olivenolie
- 3 tsk vanilje sukker
- 3 dl hvedemel
- 1 dl kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
Sådan gør du:
- Bag kagen i ca. 15-20 min. ved 180 grader i en springform. Der bliver til 3 bunde. Bunden skal være meget tynd.
HVID CHOKOLADEMOUSSE:
- 200 g hvid, vegansk chokolade (kan blandt andet købes i en helsekost)
- 2 Alpro soya piskbar
Sådan gør du:
- Smelt chokoladen i en gryde ved svag varme
- Lad det køle af i ca. 10 min. imens du jævnligt rører rundt i det
- Pisk Alpro soya piskbar
- Vend den smeltede chokolade i soyafløden
- Stil på køl
MØRK CHOKOLADEMOUSSE:
- 200 gram mørk 70% chokolade (tjek for en sikkerhedskyld, at der ikke er mælk i)
- 2 Alpro soya piskbar
Sådan gør du:
- Smelt chokoladen i en gryde ved svag varme
- Lad det køle af i ca. 10 min. imens du jævnligt rører rundt i det
- Pisk Alpro soya piskbar
- Vend den smeltede chokolade i soyafløden
- Stil på køl
HINDBÆRMOUSSE:
- 250 gram frosne hindbær
- 2 dl sukker
- 2 tsk agar agar
- 2 Alpro soya piskbar
Sådan gør du:
- Lad bærene tø op
- Tag bærene i en si og pres saften ned i en gryde
- Opvarm saften og tilsæt sukker og agar agar
- Lad koge et par minutter imens du rører rundt
- Lad det køle ned i ca. 10 min., imens du fortsat jævnligt rører rundt i det
- Pisk alpro soya piskbar og vend blandingen i det
- Stil på køl
- Lad nu kagebunden blive i springformen og lig et lag mørkt chokolademousse på, et lag hindbærmousse og til sidst et lag med hvid chokolademousse. Der skulle gerne blive til 3 kager. Top til sidst med knuste Oreos og voila! Verdens lækreste, veganske moussekage!
Rikke
11 aug 2018Forstår jeg det rigiggt, hvis opskriften skal give 3 HELE kager???
Cellina Martinna
12 aug 2018Yes ?