SÅDAN HOLDER VI JUL HERHJEMME

cellina-martinna-smaeskesteg-mock-dock-vegansk-jul
Billedet her er selvfølgelig fra sidste års juleaften. Det er altså ret vildt, hvad der sker på blot ét år. Mine små babyer bliver så store!

Jeg har på det sidste modtaget flere beskeder fra folk, som spørger hvad vi skal spise juleaften, nu hvor vi er veganere. Det er altid sådan noget, som undrer folk helt vildt: Men hvad så med juleaften? De fleste forbinder jo julen med flæskesteg, and og brun sovs. Men eftersom vi har været vegetarer (og nu veganere), lige siden jeg var helt lille, har vi aldrig været vant til at spise kød – heller ikke juleaften. Og når jeg siger vi, mener jeg mine to søskende, min mor og jeg. De andre i familien spiser kød. Eller Mikkel gør jo så ikke længere (læs mere om Mikkels beslutning her), så det bliver faktisk hans første jul uden flæskesteg og and. Det er lidt vemodigt for ham, men han siger at så længe han får hans ris a la mande, skal det nok gå! Han elsker ris a la mande og særligt min mormors, så det skal han selvfølgelig have i massevis 😉

Men hvad spiser man som veganer juleaften? Vi spiser præcis det samme som alle andre, men undlader blot kødet. Vi skal have kartofler, brune kartofler, brun sovs (lavet på grøntsager), waldorfsalat, rødkål, chips og så skal vi have smæskesteg og mock dock, som er veganske alternativer til flæskesteg og and. Noget som vi begyndte med for et par år siden. Det er mega lækkert og faktisk virkelig fedt, at vi også får noget lækkert tilbehør. Vi har jo altid været vant til bare at undlade kødet, så det er super fedt at vi har fundet disse alternativer. Der kommer dog stadig til at være flæskesteg og and på vores julebord, eftersom de andre spiser kød, men det kommer min mormor med. Så ingen bliver snydt – alle får det, som de forbinder med jul.

Opskrift på smæskesteg kan findes her og mock dock kan købes i de fleste asiatiske butikker.

vegansk-jul-smaeskesteg
Se bare en lækker juletallerken fra sidste år. Jeg synes bestemt ikke vi mangler noget! Jeg elsker smæskesteg, men er personligt ikke så vild med mock dock – jeg synes simpelthen det minder for meget om and. Men til dem, som godt kan lide kød, men som gerne vil spise vegansk, er det helt sikkert et godt alternativ!

Jeg elsker julen og jeg glæder mig bare helt vildt til juleaften. Mest af alt til at se børnene åbne deres gaver, den gode stemning, hyggen og alt det, der nu hører til. Vi bliver 14 juleaften, hvilket faktisk ikke er så mange hjemme hos os. Vi mangler nemlig et par stykker, blandt andet min lillesøster og hendes kæreste, som holder hos hans familie i år. Vi holder det hjemme hos mine forældre, med Melanie og hendes familie, min mormor og morfar og så kommer Mikkels far også, så det bliver bare vildt hyggeligt!

Jeg håber I får en helt fantastisk jul, med alle dem I har kær! Glædelig jul til alle jer derude og TAK fordi I læser med <3

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Anitta viby nielsen

    Jeg er ikke veganer men har mælkeallergi. så bruger mange veganske produkter. min familie som tåler mælk foretrækker faktisk den veganske ris ALA mande. vi laver den på mandelmælk og Soya fløde. hvordan laver du din

Skriv et svar