GLUTENFRIE OG VEGANSKE PANDEKAGER

glutenfri-veganske-banan-pandekager

Som jeg fortalte jer forleden i dette indlæg, har jeg taget et valg om at gå glutenfri – til dels fordi jeg gerne vil tabe mig, men også fordi at jeg ikke tror gluten er godt for min krop. Jeg har levet glutenfrit i en måneds tid nu og jeg er derfor stadig først igang med, at udforske hele denne “verden” med en masse nye produkter. Det er lidt mærkeligt, at skulle bage boller på rismel – og faktisk også ret svært at få det til at blive godt, men øvelse gør mester og jeg har f.eks. eksperimenteret mange gange med glutenfrie pandekager. Faktisk lykkedes det mig, at lave dem ret gode i første forsøg. Det er jeg ret stolt af, haha, for rismel er faktisk ret svært at arbejde med.. I var flere som ønskede denne opskrift på glutenfrie pandekager, så jeg gik fluks i gang med, at lave en portion og skrive ned, hvad jeg brugte – noget jeg ellers sjældent gør, da I jo ved, hvor meget jeg hader at følge en opskrift..

But here it goes – jeg håber at det er til at forstå og at I kan lide dem. Spørg endelig, hvis I er i tvivl om noget!

Ingredienser 

 • 5 modne bananer
 • 4 tsk HUSK
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk salt
 • 500 g fuldkornsrismel
 • 1 l plantedrik (vi bruger som regel risdrik fra Naturli’)
 • 6 spsk kakaopulver
 • x dl vand alt efter hvor tykke du ønsker dem
 • Kokosolie til at stege i

Fremgangsmåde

 • Blend først bananerne til mos i en foodprocessor
 • Tilføj derefter husk, bagepulver, salt, kakaopulver og risdrik og blend igen, indtil der ingen klumper er
 • Tilføj derefter rismel – lidt af gangen. Hvis dejen føles for tyk, kan man eventuelt tilsætte vand, alt efter hvor tynd man ønsker dejen
 • Jeg har stegt alle pandekagerne i kokosolie, men man kan jo bruge, hvad man har lyst til.
 • Hav god tålmodighed med pandekagerne og lad dem få godt på begge sider – det går ikke helt så hurtigt, som med de traditionelle pandekager. Men de smager mega godt og er virkelig et godt alternativ til dem, som gerne vil spise glutenfrit og vegansk – seriøst, de er viiiiirkelig gode!

Skriv et svar

Luk menu