JEG VIL GERNE LIGE KOMMENTERE PÅ AFTENENS AFSNIT AF DE UNGE MØDRE…

img_5503

Så er det vist på tide vi tager snakken! Jeg har egentlig længe tænkt, at jeg burde tage emnet op, da flere og flere stiller spørgsmålstegn ved min livsstil og mine tanker om bæredygtighed, særligt efter vi er flyttet i vores nybyggede hus og jeg har delt billeder af alle vores nye ting og også lavet flere afsnit i De Unge Mødre, som omhandler vores nye hjem og shopping af møbler og interiør dertil.

For det der med at købe nyt, det er da ikke ret bæredygtigt, vel? Og nu når jeg går så meget op i miljø og sundhed, så burde jeg da kun købe brugt, ikk’?

I aften kl. 20.00 på Kanal 4, får I det første glimt af vores nye hjem og i den forbindelse snakker jeg om min forkærlighed til lækkert design og interiør og lysten til, at shoppe nyt til vores hjem. For mange stemmer det ikke helt overens med mine værdier om bæredygtighed og at passe godt på vores jord. Der er så meget at sige til det, men for at gøre en ting helt klart, vil jeg igen gerne understrege, at jeg gør mit bedste. Jeg gør mit bedste for, at leve så kemifrit og naturligt som muligt, uden at gå for meget på kompromis med min egen livskvalitet. Og vigtigst af alt, hvordan jeg har lyst til at prioritere og bruge min tid. Tiden med mine børn bliver nemlig vægtet allerhøjest herhjemme. Og så kan det godt være, at det ikke er særlig miljøvenligt, at have en tørretumbler, som der var én der påpegede forleden, men det giver mig overskud og ekstra tid til mine drenge i hverdagen.

Jeg gør ikke alt hundrede procent og jeg tror heller ikke det er muligt, at leve hundrede procent miljøvenligt og bæredygtigt i dagens Danmark. Der vil altid være en finger at sætte, i hvert fald for de skeptikere som sidder derude og mener, at det jeg gør og ikke gør, er godt nok… Jeg kan mærke at folk har høje forventninger til mig og det kan jeg selvfølgelig godt forstå. Det er måske også lidt min egen skyld. Men pludselig skal jeg tage stilling til alt og jeg skal åbenbart både tænke miljøvenligt, bæredygtigt, kemifrit, vegansk, arbejdsforhold, økologi, etc. Jeg bliver nogle gange helt rundtosset og det kan være ret svært for mig at navigere rundt i. For hvad forventer folk egentlig af mig og begynder andres forventninger, at få større betydning for mig, end hvad jeg egentlig forventer af mig selv og vigtigst af alt, det som giver mig livskvalitet? Det er jo ligesom ikke meningen…

Så for lige at slå det helt fast: Jeg elsker at købe flotte ting til mit hjem. Det giver mig livskvalitet og det gør mig glad indeni. Lige der hvor jeg er i mit liv lige nu, bryder jeg mig ikke om at købe brugte ting. Ærlig talt. Nogle ting kan jeg selvfølgelig godt købe brugt, men sådan noget som møbler, madrasser etc. bryder jeg mig ikke om at købe brugt. Og jeg kan ikke lide, at der allerede ligger en energi i de ting. Det har været vigtigt for Mikkel og jeg, at starte på en frisk i vores nye hus. Vi har derfor valgt, at give de fleste af vores ting væk til genbrug.  Vi har haft brug for, at starte på en frisk med nye ting – nye energier. Jeg kan godt lide, at jeg helt selv har mulighed for, at ligge præcis den energi og kærlighed i mit hjem, som jeg har lyst til.

Og ja, det er nemt for mig, at sortere uld og læder fra. Det er ret ligetil og det er ligesom dér, jeg er nået til nu. Jeg køber ikke længere ting, som er lavet af dyr. Men jeg smider heller ikke mine gamle læder tasker og dun dyner- og puder ud. Jeg bruger det op. Og dét er sgu da bæredygtigt. Og så gør jeg også en masse tiltag i hverdagen, som er bæredygtigt – heriblandt bruger vi bambus tandbørster og opvaskebørster, vasker med vaskenødder, køber økologisk og vegansk mad og naturligt make up og plejeprodukter og ja, så køber jeg også plastik poser til mine frostbananer, dog dem med genluk, så de kan bruges flere gange. For det fungerer herhjemme og det er nemt og overskueligt for mig.

Det er en proces. Jeg stræber mod at blive endnu mere bevidst omkring, hvordan jeg kan være med til, at passe bedre på miljøet og på andre mennesker. Det er det jeg gerne vil, men jeg vil også nyde mit liv uden konstant dårlig samvittighed. Jeg er blot et menneske i proces. Og sandt at sige, så har jeg tre sider som kæmper en kamp indeni mig – den side som går op i mode, minimalisten og “helsefreaken”. Jeg er alle tre og jeg prøver virkelig på, at tilfredsstille alle disse sider af mig, men det kan være svært. Særligt når jeg samtidig har alle de her tilskuere, som følger med i mit liv og som ikke er bange for at kommentere på hver enkelt skridt jeg tager. Men det udfordrer mig selvfølgelig også til hele tiden, at udvikle mig og blive klogere og det sætter jeg selvfølgelig også pris på. Jeg får aldrig lov til at føle noget ret længe, før jeg skal sætte ord på det og argumentere en hel masse.

Jeg tror virkelig de fleste ville blive forbavset, hvis de vidste hvordan jeg levede for 5 år siden… Jeg røg, drak hver weekend, spiste kun mad fyldt med e-numre og rørte nærmest ikke grøntsager. Jeps, det var mig! At blive mor har forandret mig. Faktisk så meget, at jeg lige har taget næste skridt i min sundhed, men det fortæller jeg jer om en anden dag.

Det blev måske lidt langt og indviklet, men jeg håber at I forstår min pointe. Det jeg egentlig vil sige er, at livet er en proces – lad os være i proces sammen. Lad os rumme hinanden, bakke hinanden op og sende en masse kærlighed til hinanden og jorden. Allerede dér tror jeg vi er ret langt…

Dette indlæg har 10 kommentarer

 1. Tina

  Hej Cellina Martinna
  En “ gammel på 50 ) kone som mig ser også de unge mødre. Jeg vil rose dig til skyerne, du ser / lyder til at være et super dejlig person, som tør at stå ved hvem du er og hvordan I lever. Stor respekt. Hvad andre skriver om / til dig skal du lade over høre. Du gør det super godt, dine børne kunne ikke få en bedre mor ❤️ Kh Tina

  1. Cellina Martinna

   Kære Tina. Det gør mig meget glad at høre! Tusind tak skal du ha’ 🙂 jeg er glad for at du kan lide at følge med. <3
   Kh Martinna

 2. Simone

  Folk skal da bare klappe kaje.. hvilken sort/hvid opfattelse at have af verden. Du skal købe lige præcis de ting du har lyst til, for det er dit liv😊 Tillykke med jeres nye hjem, det er da for skønt!

  1. Cellina Martinna

   Tusind tak for din kommentar <3

 3. Mia

  Jeg synes bare, at du virker som et fantastisk menneske, jeg er mega fan af dig! – der er nu ikke på grund af din livstil, men din energi

  1. Cellina Martinna

   Åh, det varmer virkelig! Det tror jeg aldrig jeg har hørt før 😀 men tusind tak! <3

 4. Dea

  Jeg synes, det er så ærgerligt, at folk har så travlt med at pege fingre ad dig! Du gør, hvad du kan, og mange bække små… vil vædde med at halvdelen af dem der kritiserer dig ville ønske de selv gjorde mere for miljøet! Det ville jeg i hvert fald selv ønske, og du inspirerer mig til at prøve at gøre en indsats. Jeg tror desværre aldrig, at jeg vil blive så god som dig – men tag med dig, at du også inspirerer folk!

  1. Cellina Martinna

   TAK <3

 5. Milena

  Det er en fornøjelse at kunne følge med i dit liv indimellem. Jeg synes du har mange gode værdier og holdninger til ting. Dine drenge er så skønne – og hold da helt op hvor er jeres nye hjem blevet flot!!! 😍 Stilen er lige efter mit hoved og derfor håber jeg sådan du vil fortælle mig hvor jeg kan være heldig at finde en lænestol magen til din?? 😀 Hilsen herfra

  1. Cellina Martinna

   Kære Milena. Tak for din søde kommentar! <3 Min lænestol er fra Biva 🙂
   Kh Martinna

Skriv et svar