10 MUSTHAVES TIL EN BABY – FRA EN HELSEMOR

img_4823

Der findes efterhånden mange lignende indlæg, med de såkaldte “musthaves” til en baby, men jeg synes altså også, at I skulle have en fra mig! Jeg oplever nemlig ofte nybagte eller kommende mødre, som skriver til mig og søger råd ift. vikler, økologisk tøj/legetøj, amning, samsovning etc., så jeg tænkte egentlig at det gav god mening, at samle mine aller bedste tips til jer i ét indlæg. Jeg håber at I kan bruge mine råd og husk at I altid er velkommen til, at smide en kommentar, hvis I har spørgsmål eller brug for, at få noget uddybet. Jeg vil rigtig gerne hjælpe <3

1. Den her fortjener så meget en “førsteplads” og det er altid det første, jeg anbefaler alle kommende mødre: En vikle! Hvis man har en vikle til baby, har man nærmest alt, man har brug for. Virkelig. Særligt hvis man har ældre søskende som kræver én, så har man nemlig hænderne frie til dem, samtidig med at man opfylder babys behov for tryghed og tæt kropskontakt. Det er så smart! Ingen grund til at kæmpe med, at få baby til at sove i barnevogn eller egen seng. En vikle er vejen frem. Det er virkelig min varmeste anbefaling og nu har jeg trods alt haft baby to gange. Jeg ville aldrig være foruden min fantastiske strækvikle, som jeg flittigt har brugt til begge drenge.
En ergonomisk bæresele er også rigtig god at have, når baby bliver lidt ældre. Så har far nemlig også mulighed for, at bære baby helt tæt. Mændene er ofte gladere for en bæresele, hvor den bare skal klipses sammen og man ikke skal til at binde en masse.
elliot-i-straekvikle-fra-mamas-lifemilan-straekvikle-mamas-life
Elliot på det øverste billede og Milan på det nederste <3

2. Amme te: Jeg har faktisk stadig en pose til at ligge, fra dengang Elliot var helt ny. Jeg drak ret meget amme te, da Milan var baby, da vi jo havde et lidt vanskeligt ammeforløb og jeg var så bange for ikke, at have nok mælk til ham. Det er virkelig godt til, at booste mælkeproduktionen og sætte lidt skub i det hele – udover konstant hud-til-hud kontakt, det er selvfølgelig det aller vigtigste og mest effektive.
AMNING
^ Fra dengang Milan stadig blev ammet… <3

3. Kokosolie: Det er altid en god idé, at have en kokosolie til at stå, både til madlavning, men også som kropspleje til både mor og barn. Der findes efterhånden mange forskellige slags kokosolier, men for at være sikker på, at det er den aller bedste udgave, er det vigtigt at det er en økologisk koldpresset kokosolie på glasKokosolie er uundværlig til en baby og kan bruges til alt, lige fra røde babynumser, i badet, tør hud, svamp osv. Ja, faktisk kan det også bruges til mors ømme brystvorter, som de jo ofte er i starten af et ammeforløb. Jeg har altid en kokosolie til at stå herhjemme og vi bruger det til stort set alt.

4. En seng som kan kobles på forældrenes seng: Jeg bliver nødt til at nævne det her, også selvom det for os slet ikke har været et “musthave”, da hverken Elliot og Milan har brugt sådan én, de første mange måneder af deres liv. Men den er værd at nævne, da jeg ved at der er mange forældre derude, som slet ikke ved at sådan en seng rent faktisk eksisterer. Mange skriver til mig, at de rigtig gerne vil have deres baby tæt og sove med dem inde i sengen, men som ikke har mulighed for det, fordi at de ikke føler de har nok plads. Til dem kan jeg anbefale en tremmeseng, hvor den ene side kan tages af. IKEA har blandt andet én. Den er et rigtig godt alternativ, da den jo kan kobles til forældrenes seng og samtidig er åben, så man stadig kan amme, nusse og være helt tæt med sin baby.
samsovning-aaben-tremmeseng

5. En lækker, økologisk udedragt/sovedragt: Jeg er virkelig typen, som ikke magter at købe en masse forskelligt. Futter, huer, vanter, dragter, to-delt og hvad der ellers er. Nej tak! Jeg vil have alt i én, så derfor har drengene altid sådanne alt-i-en-dragter, hvor der både er hue i og ombuk ved hænder og fødder, så man kan pakke dem godt ind. Jeg synes altså det er SÅ smart!

6. Få stykker tøj i god, økologisk kvalitet: Jeg synes faktisk ikke der er nogen grund til, at overgøre tøj forbruget og købe en masse tøj ind til baby, som man alligevel ikke får brugt og som de hurtigt vokser ud af. Køb hellere lidt, men i god og økologisk kvalitet, så holder det også længere og er mere bæredygtigt og miljøvenligt.

elliot-joha-dragt-og-futter-oekologisk-bomuld

7. Futter som ikke (!) falder af: Alle mødre ved, hvor mega frustrerende det kan være, når babys strømper eller futter bare kon-fucking-stant ryger af de små fusser. I know, det er ikke first world problem, men i dagligdagen kan det faktisk være ret irriterende. Og derfor kan jeg altså varmt anbefale Joha futterne i økologisk bomuld, som bare bliver siddende på fødderne! Jeg har testet dem på begge mine drenge og de er en sikker vinder.

8. En god ammepude: Jeg brugte rigtig meget min ammepude, da Milan var baby. Det var dengang jeg stadig synes det var akavet at amme og jeg derfor havde lidt svært ved, at få vendt og drejet baby til en behagelig ammestilling. Og der var ammepuden virkelig guld værd! Nu her med Elliot har den også været guld værd… Men mest fordi at jeg hver nat bruger den som hovedpude. Haha, den er simpelthen så behagelig!
milan-og-elliot-samsovning-aaben-tremmeseng-oekologisk-ammepude-konges-sloejd-sengetoej

9. En bidering i naturgummi: Okay, den her er måske først til når baby bliver lidt ældre og begynder at få tænder. Men, ingen grund til en masse fancy legetøj. Køb én eller to bideringe i naturgummi og baby er mere end tilfreds.

10. En kapok dyne og noget lækkert, økologisk sengetøj: Jeg kan varmt anbefale kapok, som jo er hundrede procent naturlig. Ingen fjer. Kapokdyner sørger nemlig for at regulere kroppens temperatur, hvilket er ekstra godt for mine to drenge, som jo begge er meget varme børn. Og så er de allergivenlige og enormt bæredygtige.

milan-oekologisk-sengetoej-konges-sloejd

Dette indlæg har 9 kommentarer

 1. Cirkeline

  Dejligt indlæg❤️
  Har fulgt dig og din familie igennem et godt stykke tid nu og undre mig over at du ikke kender Rose Maimonide. Hun har jo skrevet 2 fantastiske bøger om baby og børn uden kedelig kemi. Hun har også et lukket forum for medlemmerne som hedder Grøn Stue. Måske har du set hende og hendes familie i TV2 udsendelsen om forskellige måder at være familie på og opdrage? Tænker det kunne være noget få dig. Du referere ofte til tøj osv som øko når det blot er øko tex og ikke GOTS certificeret ligeledes er nogle af de produkter du reklamere med som øko ( fx shampoo) fyldt med kedelig kemi og tilsætningsstoffer. Så du kan jo overveje at tjekke Grøn stue ud og få en masse ny viden☺️ Intet surt opstød- syntes du er en helt igennem fantastisk mor og skøn familie i har❤️

  1. Cellina Martinna

   Kære Cirkeline.
   Tak for dit input. Jeg har lige gået mit indlæg igennem igen og jeg kan simpelthen ikke se, hvor jeg skriver at et stykke tøj er økologisk, uden at være det? Kan du mon specifikt fortælle mig, hvor jeg har taget fejl? Du må gerne sende mig en mail på cellinamartinna@hotmail.com
   Jeg er klar over, at der er stor forskel på, om et stykke tøj er økologisk eller blot øko-tex. Jeg mener dog at øko-tex mærket trods alt er bedre end intet mærke, men det er jo en anden snak <3 Uld har du ikke set mig anbefale på noget tidspunkt, da jeg er veganer og slet ikke bruger uld 🙂
   Ift. mine plejeprodukter, er det rigtigt at jeg blandt andet bruger shampoo fra Urtekram. Den shampoo er økologisk, vegansk og billig og derfor har jeg valgt den til, på trods af min viden om, at det er bedst helt at undlade shampoo, hvorfor mine drenge heller ikke bruger shampoo eller andet kemisk kropspleje.
   Jeg har godt hørt om Grøn Stue og kender også godt til Rebecca Persson, men tak for at nævne det. Ha' en dejlig dag <3

 2. Nanna

  Min mand kan nu godt vikle.

  1. Cellina Martinna

   Hvor dejligt! Mikkel vil også gerne lære det, men han er nu tryggest ved bæreselen 😊

 3. Kirsten

  Fantastisk indlæg – lækkert at læse! Hvilke futter er det du nævner i punkt nr. 7? 🙂

  1. Cellina Martinna

   Hvis du trykker på den tykke skrift, linker den dig direkte videre til futterne 💚

 4. Louise

  Mht. Tøj, så er Vigga virkelig, virkelig lækkert! Den skønneste økokvalitet og det bedste koncept ❤️

  1. Cellina Martinna

   Ja, jeg har godt hørt om Vigga konceptet og det er jo virkelig genialt <3

 5. Pernille Sølvhøj

  Hvilken strækvikle bruger du? Hvis du vil give en anbefaling videre, er den velkommen 🙂

Skriv et svar