JEG VASKER VORES TØJ MED NØDDER

milan-og-elliot-vaskenoedder

Jeg har virkelig længe overvejet at stoppe med, at vaske vores tøj i vaskepulver, skyllemiddel etc. Det er jo hverken godt for vores hud eller miljøet. Jeg har ærlig talt haft det lidt skidt med, at vaske særligt drengenes tøj i vaskepulver, da jeg jo altid har gået meget op i, at mine børn ikke skulle fyldes med en masse giftig kemi. Derfor var det også oplagt for mig, at finde et bedre alternativ. Tænk engang, hvor fine og uspolerede sådan en lækker babyhud er. Det vil jeg helst ikke ødelægge og jeg har derfor taget en beslutning om, at jeg nu vil droppe alle former for vaskepulver og skyllemidel i vores tøjvask fremover. Bum.

Jeg har de sidste par år egentlig bare købt det mest neutrale og allergivenlige vaskepulver, men forleden aften søgte jeg rundt på nettet og faldt over vaskenødder. Jeg kendte i forvejen lidt til vaskenødder igennem helse grupper og min storesøster har også brugt dem de sidste par år, men jeg har simpelthen ikke selv fået gjort noget ved det.. Men nu skulle det være! Jeg klikkede dem hjem og har allerede vasket den første portion tøj med vaskenødder.

vaskenoedder

Det er lidt mærkeligt, at vaske tøj med nødder og det er ikke helt til at forstå, at det kan gøre tøjet ordentligt rent. Men det giver jo selvfølgelig god nok mening. Vaskenødderne indeholder nemlig saponin – et stof med særlige vaskeegenskaber, velegnet til tøjvask. Nødderne gør faktisk tøjet dejlig blødt og så er de jo miljøvenlige, da de kan genanvendes op til tre gange. De er også skånsomme mod huden og er derfor velegnede til småbørn og hudallergikere. What’s not to like?! Jeg er fan og jeg har det mega fedt med, at sætte en tøjvask over nu, velvidende at jeg gør mit til, at drengene (og os voksne) undgår allergier og giftig kemi.

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Elisabeth

  Hej Marttinna.
  Jeg har undret mig over det her siden jeg så jeres lækre nye badeværelse. Og nu især efter din nye måde at vaske på. Nu når du går så meget op i at tingene skal være uden alt muligt halløj og være miljøvenligt, så undre jeg mig virkelig over i har en tørretumbler, for sådan en er da ikke særlig miljøvenlig.
  Ikke noget hate, jeg er bare nysgerrig. 😊

 2. Sascha

  Spændende! Hva’ gør man ved pletter? For tænker ikke nødder tager de genstridige baby pletter 🙈

 3. Sara

  Hej! Er interesseret i at vide hvor mange nødder der bruges pr gang? Altså kan se at de købes kilo vis? Spændende måde at tænke vask på🙌🏼👍🏻

  1. Cellina Martinna

   Hej Sara. Jeg bruger mellem 3-5 nødder pr gang og genbruger dem så et par gange 🙂

Skriv et svar