UNDSKYLD, MEN MÅ MINE BRYSTER VÆRE HER?

martinna-de-unge-moedre

Lad os snakke lidt om bryster. For de ér sgu da skønne – i alle former, farver og størrelser. Men må vi egentlig vise dem i det offentlige rum?

Ja, hvis du spørger mig, så skal de altså hyldes! Det mener jeg sgu. Mest af alt for deres mange funktioner. Tænk engang at bryster rent faktisk er med til, at vores babyer og børn lever i bedste velgående. Altså modermælken i brysterne vel at mærke. Men ikke fordi at det nu skal handle om amning. Bryster er også meget andet end amning – de er smukke, kvindelige og helt unikke.

Jeg er særligt glad for mine og det er der flere årsager til. Mine bryster og modermælk har blandt andet sørget for, at mine børn har fået den aller bedste start på livet. Jeg ved godt, at det ikke er muligt for alle at amme! Nogen tager et bevidst valg om ikke at amme og andre kæmper en kamp for, at kunne amme deres babyer. Og de kvinder er også fantastiske. Men nok om det.

Kan jeg egentlig tillade mig, at være glad for mine bryster? Og kan jeg tillade mig, at tage en kjole eller bluse på, som fremhæver dem en smule? Jeg har fået et par kommentarer med på vejen, efter jeg postede overstående billede på de sociale medier. Min lillesøster havde lagt en fin make up på mig og da det er sjældent, at jeg er iført fuld krigsmaling og nyvasket hår, så var det jo oplagt med et nyt profilbillede. Og ja, mine bryster er måske fremtrædende på billedet. Og hvad så? Det er sådan de ser ud og jeg har ikke gjort noget særligt for at fremhæve dem. Og hvad hvis jeg havde? Jeg er træt af at kvinder med store bryster, ifølge nogen ikke kan tillade sig, at tage tøj på som fremhæver brysterne, hvorimod at en kvinde med små bryster, aldrig ville få en kommentar med på vejen, hvis hun lagde et billede op som mit. Og det er sgu ikke fair. Jeg er træt af at få kommentarer om, at jeg er vulgær og  opmærksomhedskrævende. Ja, jeg har store bryster. Det har jeg haft siden 7. klasse. Og jeg klæ’r mig i lige præcis det tøj, som jeg har det godt med. Jeg vil dog indrømme at jeg er glad for, at der findes bh’er, for ja, store bryster er tunge og selvfølgelig bærer mine bryster præg af 2 graviditeter og sammenlagt 3 års amning.

Men jeg er virkelig træt af bodyshaming og jeg er generelt træt af, at vores kultur er så kropsforskrækkede. En krop er en krop. Det er vores tempel og vi skal passe godt på den, hylde den og elske den. Jeg siger ikke at jeg er perfekt. Jeg har også mine kampe med at acceptere, hvordan jeg ser ud. Men lad os nu hjælpe hinanden og bakke hinanden op. Jeg tror oprigtigt at det er det, vi kommer længst med. Kvinder skal have lov til, at vise deres kroppe og fremhæve de dele af deres krop,  som de er glad for. Uden at få negative kommentarer med på vejen. Der skal være plads til alle og vi skal blive bedre til at give hinanden roser og highfives. Det vil jeg i hvert fald rigtig gerne bidrage til. Over and out.

Dette indlæg har 25 kommentarer

 1. Stephanie

  Så var jeg lige nødt til at oprette mig, for lige at smide en kommentar😊 Du er bare skøn og smuk, udenpå og indeni!

  1. Cellina Martinna

   Tusind tak! Hvor er det altså pænt af dig. Jeg bliver så glad ❤

 2. Nikoline

  Jeg er sgu pisse misundelig på din barm. Hvem der bare havde flotte store bryster🙈 Her har jeg selv en lille 70-D og det lyder måske stort for nogle, men nej! Og slet ikke efter jeg har ammet i 8 mdr – det er de værste slatne skihop. Men de er mine og de har givet min søn en god start i livet. Dog ville jeg ønske, at jeg havde en fyldigere og rundere barm😍😃

  1. Cellina Martinna

   Nemlig – de har givet din søn den aller bedste start Og det er i sig selv helt fantastisk! 😍

 3. Hanne Kold

  Jeg syns du er fantastisk 🙂
  Jeg elsker at følge med på din blog og er så enig med dig i rigtig mange ting. Jeg er selv en pige med stor barm. Så tak for linket, der må jeg ind og kigge.

  1. Cellina Martinna

   Tusind tak. Det gør mig rigtig glad at høre! ❤

 4. Rikke

  Hvad hedder de Freya bh modeller du bedst kan lide? Der er jo en del at vælge imellem, så er meget i tvivl om hvilke der er de bedste. Vil rigtig gerne prøve nogle bh’er fra Freya, men tænker det bliver svært at finde ud af størrelsen når man ikke kan prøve dem i en fysisk butik. Kam i hvert fald ikke google mig frem tio fysiske butikker der fører det mærke. Jeg bruger Primadonna nu, men dem er jeg kørt lidt træt i. Tak for et fedt indlæg 😎
  /Rikke

  1. Cellina Martinna

   Ja, det er nok en god idé at finde en butik, som forhandler mærket, så du er sikker på at få den rigtige størrelse. Jeg er særligt glad for Deco modellen fra Freya 😊

 5. Mette

  Ja bryster må være her og du har intet at skamme dig over (hvad du heller ikke gør). Og de bh er du linker til er fantastiske (fra en der selv bruger H skål men sætter pris på feminine bh er og ikke hængekøjer)

  1. Cellina Martinna

   Tak, det er jeg glad for at høre 😊👌🏼

 6. Lærke

  Amen! 🙏🙌👍

  1. Cellina Martinna

 7. Sophie

  Hej Martinna.
  Jeg plejer normalt aldrig at kommenter på oplæg, men gud hvor har du ret.
  Jeg er selv en pige på 22 år, med en smal talje og store naturlige bryster og shiiit hvor skal jeg tit have kommentar med på vejen omkring dem. Førhen prøvede jeg altid at købe tøj, som der skjulte mine store bryster fordi jeg var flov over dem.. Nu har jeg valgt/prøver at accepter dem, selvom jeg ofte bliver stødt/ked af de kommentar som jeg får.. Jeg er så træt af, at jeg skal føle mig vulgær i en bikini, pga. mine store bryster, at jeg faktisk skal føle mig lidt flov over dem, fordi folk har så vildt travlt med dem..
  Vi skal være stolte af vores smukke bryster.

  1. Cellina Martinna

   Hej Sophie! Tak for din kommentar. Jeg kan nemt relatere til dine følelser. Godt at du er begyndt at acceptere dem – jeg håber at du i fremtiden stolt vil vise dem frem <3

 8. Maria Ranch

  Dine bryster SKAL være her, for de er simpelthen så flotte, så vis endelig frem og vær stolt❤️

  -og tak for link til gode bh’er. Jeg har netop påbegyndt amning af 4. barn, og mine engang store pæne bryster er efterhånden noget tunge, og trænger til hjælp.
  Selvom mine bryster ikke er hvad de var engang er jeg stolt af hvad de gør og har gjort -men selvom må de jo godt se lidt pæne ud…
  Kh M…

  1. Cellina Martinna

   Tak for din kommentar 🙂 og high five for amning af 4. barn – sejt! <3

 9. Rikke

  Skønt indlæg! 👍☺️ bruger du amme bh’er når du ammer? Ammer mit 2. Barn og kan simpelthen ikke finde en der giver god støtte til større bryster, som ser lidt tarvelige ud efter lang tids amning 🙈

  1. Cellina Martinna

   Nej, jeg har aldrig brugt amme bh’er, men bare normale bh’er og det har fungeret rigtig fint 🙂

 10. Charlotte

  Skønt indlæg, for ja det er ikke altid nemt at have store bryster! Og sjovt at dit yndlings-bh-mærke er Freya, det er mit nemlig også, de får virkelig bryster til at sidde rigtig pænt selvom man har slaske-bryster 😉 Et lille tip: jeg køber mine Freya-bh’er på brastop.co.uk hvor det oftest er halv pris ift i Danmark!!

  1. Cellina Martinna

   Uh, tak for tip! 😉

 11. PAL

  Jeg håber på at se/høre mere fra dig i nær fremtid.. og i mellemtiden, så vær stolt og pisse glad for dine bryster, hvis det egentlig er sådan du har det! 🙂 mødre der har ammet har ALT ret til ALT det bedste bryster kan opnår resten af deres liv! 🙂

  1. Cellina Martinna

   Tak!

 12. Henriette

  Det kan gøres meget kort: Du er simpelthen præcist lige så smuk uden på, som du er indvendig! BUM <3

  1. Cellina Martinna

   Tusind tak altså <3

 13. Kim mathiasen

  Allerførst så har du så evigt ret! Dernæst så er kropsforskrækketheden en ting der stammer meget fra pigeværelserne! Jeg oplever meget at det er hunkøn der blir forargede og shamer topløse på stranden -tror også BH bølgen som absolut har sin berettigelse for piger med store bryster er kommet fra pigeværelserne – jeg synes og jeg kender mange der synes at det er lidt unødvendigt – altid – hele tiden…. nå men til kamp mod tosser som gerne vil bestemme hvis mås eller bryst der er som det eller den skal være – vi kan li jer som i er – så bliv ved med bare at være jer! Bum!

Skriv et svar