VORES FUCKED UP ADSKILLELSESKULTUR

mads-i-nature-sway

Nu skal det simpelthen være! Jeg bliver nødt til, at dele dette blogindlæg med jer. Jeg har faktisk aldrig lavet en direkte “anbefaling”, hverken på min Instagram eller blog. Mest af alt fordi jeg ofte synes, at internettet svømmer i anbefalinger, reklamer og SFS (er det ikke det, de hedder?). Men jeg tænkte. at lige netop denne blogger, helt sikkert ville være noget for mine læsere, da jeg ved at mange af jer deler samme holdning om børneopdragelse eller i hvert fald er nysgerrige eller undrende på området. Og derfor bliver I simpelthen nødt til, at læse Nynnes indlæg “10 musthaves til babyen (i en adskillelseskultur)“. Jeg er så meget fan af det skriv altså! Jeg er godt klar over, at det måske er sat lidt på spidsen og en smule provokerende og Nynne er heller ikke bange for, at bruge sarkasme. MEN det er altså også nogle gange nødvendigt for, at understrege sine pointer og for at opnå god (og konstruktiv) debat og dermed nå ud til et større publikum. Jeg er i hvert fald vild med indlægget og jeg føler mig på ingen måde ramt, selvom jeg både har klapvogn OG babyalarm ; )

Og nej, lad mig lige slå én ting fast: Man er ikke en dårlig mor, fordi at man sender sit barn i pasning eller fordi at man har et mislykket ammeforløb i bagagen. Meningen med indlægget er, som Nynne selv skriver, at sætte fokus på aspekterne omkring adskillelse mellem børn og forældre og at vække en kritisk tænkning omkring den teknologi, vi bruger i tilgangen til vores børn. Og vi kan altså ikke komme helt udenom, at der desværre er ret meget sandhed i det indlæg… Vores moderne samfund er, i mine øjne, skruet ret fucked up sammen og jeg kan godt frygte, hvor vi mon ender, med hele den her “adskillelseskultur”. Derfor vil jeg rigtig gerne være med til, at sprede budskabet om, at have sine børn tæt – ikke kun fordi, at det er det, som oftest føles mest rigtigt for os mødre, men også fordi at der rent forskningsmæssigt og teoretisk virkelig er meget, som bakker op om vigtigheden af dette. Nynne læser selv psykologi, så alt det her teori og forskning snakker hun meget om på sin blog og det synes jeg jo er vildt fedt! Det gør jeg nemlig ikke så meget selv i… Jeg snakker mere i følelser. Og det kan for nogen blive lidt uhåndgribelig og til dem er Nynnes blog (verdenvedsidenaf.dk) helt perfekt. For hun kan edermanme argumentere og så er hun bare så velformuleret og alligevel mega sjov. Jeg elsker at læse hendes indlæg og jeg synes hun er enormt inspirerende.

Jeg synes generelt, at fokus skal flyttes væk fra alt det her adskillelses fis. Ja, undskyld mig, men nej: Dit barn behøver ikke at sove på eget værelse, du behøver ikke lave noget uden din baby (hvis du ikke har lyst!), dit barn behøver ikke komme i pasning for at blive “socialiseret” og du behøver heller ikke stoppe med at amme, når din baby fylder 6 måneder… Ja, jeg kunne blive ved. Mere fokus på at have vores afkom tæt, bære dem, sove med dem, amme dem, se dem og høre dem, TAK! Og tak til dig, Nynne, for dine vigtige og tankevækkende skriverier. Jeg ved at mange vil læse med, blive inspireret og følge efter. Det der med at følge sin mavefornemmelse og moderlige intuition, dét kan nemlig noget…

 

Læs eventuelt mine tidligere indlæg, hvor jeg skriver om hvordan og hvorfor jeg har mine børn tæt i hverdagen;

“SÅDAN FOREGÅR NÆTTERNE HJEMME HOS OS”

“HJEMMESKOLE OG SOCIALISERING – EN EVIGE BEKYMRING”

“MINE BØRN SKAL IKKE I SKOLE”

“SLOW LIVING – MIN HVERDAG SOM HJEMMEGÅENDE”

“HERHJEMME BRUGER VI IKKE BARNEVOGN”

“JEG SKAL VÆRE HJEMMEGÅENDE”

“DERFOR SKAL MINE BØRN IKKE I PASNING”

… og et af mine aller første indlæg, skrevet i 2015, da Milan stadig var baby: AMNING TIL NATURLIGT STOP

Dette indlæg har 3 kommentarer

 1. Kirsten

  Sikke et fantastisk indlæg!

 2. source

  Hi, everything is going well here and ofcourse every one is sharing facts, that’s truly good, keep up writing.

 3. source

  Magnificent site. Plenty of useful info here.
  I am sending it to several pals ans additionally sharing in delicious.
  And naturally, thank you to your effort!

Skriv et svar