SÅDAN FOREGÅR NÆTTERNE HJEMME HOS OS

img_5521

Dette indlæg har været efterspurgt længe. Jeg oplever nemlig tit at folk har meget interesse i, hvordan vi samsover med vores to drenge. Det spørgsmål jeg oftest har fået er: “… men øhhh, hvor stor er jeres seng?!”.

Vi har lige pt en dobbeltseng og en tremmeseng fra IKEA, hvor vi har pillet den ene side af, så den er åben. Vi har så købt en madras, som lige nøjagtigt passer i højden med vores madras. Og så står tremmesengen op af en væg, så den ligesom står i spænd med dobbeltsengen. Det har fungeret rigtigt godt indtil videre. Set bort fra at tremmesengen har stået tom lige indtil for nylig. Milan har nemlig altid været rigtig glad for, at sove tæt med Mikkel og jeg, så selvfølgelig skulle han have lov til det! I løbet af det sidste halve års tid, er han dog begyndt gerne at ville sove i den. Og ellers rykker vi ham ofte over i den, når vi andre går i seng. Elliot sover så imellem Mikkel og jeg i dobbeltsengen og har gjort det lige siden han blev født. Det er skønt at have ham tæt og jeg føler faktisk at jeg har fint med plads. Jeg tror heller ikke nødvendigvis, at en større seng ville give mere plads, da vores børn jo bare godt kan lide, at ligge tæt på os og det har jeg intet imod. Jeg synes det er så hyggeligt, at kramme hele natten lang. Og så er det mega smart, at man bare kan sove videre, når baby vågner i løbet af natten og vil have babs, for man ligger jo lige ved siden af. Jeg er kæmpe fan og jeg er sikker på, at samsovning har været med til, at gøre natamningen til en rigtig god oplevelse for alle. Det er sjældent jeg har brokket mig over manglende søvn, både da Milan var baby og efter Elliot er blevet født.

samsovning

En anden ting som folk også tit spørger om er, hvordan og hvornår vi putter drengene. Det svinger lidt, men det er som regel omkring klokken 20, de bliver puttet. Vi børster tænder, ligger og snakker lidt og siger så godnat. Jeg ammer Elliot i søvn og Mikkel og Milan ligger og holder om hinanden. Sådan er det de fleste aftener, men nogle dage er der selvfølgelig lidt afvigelser i rutinen. Vi har selvfølgelig også de dage, hvor Milan ikke gider sove og hvor han flyver på væggene eller hvor Elliot er totalt overstimuleret og ikke kan falde til ro. Men de fleste aftener er de trætte på samme tidspunkt og vi kan derfor putte dem sammen. Det er så dejligt og det er virkelig et tidspunkt på dagen, jeg holder rigtig meget af. Ikke kun fordi at der er ro (haha!), men også fordi det bare er så hyggeligt, at ligge der med tre af mine yndlings drenge, kramme, holde i hånd og bare være sammen.

samsovning-de-unge-moedre-mikkel-og-martinna

Når drengene så er faldet i søvn, står det os egentlig ret frit for, hvad vi vil give os til. De fleste aftener bliver vi inde i soveværelset ved dem. Vi snakker, hygger og ser film og det kan vi sagtens gøre uden at drengene vågner. Selvfølgelig råber vi ikke op eller spiller højt musik, men vi kan godt føre en normal samtale eller se en film, uden at det vækker drengene. Begge drenge har altid har været vant til, at sove i larm og har altid været vant til hinandens lyde og bevægelser. De få gange Elliot har grædt om natten, har Milan slet ikke registreret det, men bare sovet videre. Jeg ved ikke hvorfor eller hvordan, det kan lade sig gøre, men min teori er som sagt, at det er noget som de altid har været vant til og derfor har det virkelig aldrig været et problem. Jeg har lige fra starten tænkt, at begge drenge skulle vænnes til hinandens lyde og bevægelser, for selvfølgelig skulle vi alle sove sammen. Jeg elsker det og jeg tror på, at samsovning er med til, at give mine drenge så meget tryghed og ro i nattetimerne. Vi har aldrig haft problemer med hverken Milan eller Elliots nattesøvn. Tværtimod. Elliot har faktisk nærmest sovet igennem siden han var en lille baby. Han vågner måske en eller to gange i løbet af natten og får lidt mad, men som sagt registrer jeg det nærmest ikke.

milan-og-elliot-samsovning-twins
Og så findes der bare ikke noget bedre end, at se disse to lækre drenge ligge helt tæt og sove sammen. Det er så fint <3

 

 

Læs også SÅDAN SAMSOVER VI HERHJEMME, som jeg skrev sidste år, inden Elliot kom til verden. 

Dette indlæg har 7 kommentarer

 1. Malene

  Det er simpelthen noget af det mest fantastiske at sove med dem man elsker allermest. Her hjemme samsover vi også. Dobbeltseng og tremmeseng med den ene side af, men min datter sover også det meste af natte oppe ved mig og min mand. Lillesøster ankommer til oktober, og der har vi tænkt os at købe en 90’er seng i forlængelse af dobbeltsengen så der er ekstra meget plads til os alle. Glæder mig! 😊
  Nyder at følge dig og din familie.

 2. Maria

  Her i huset sover vi også sammen og min største datter på snart syv elsker det, samt lillesøster på 2år.

 3. Karina

  Her gør vi præcist som I gør.. sover sammen og når min søn er faldet i søvn ser vi også TV, snakker og hygger.. nogle dage står vi op igen, for det meste i weekenderne, fordi vi er ved at renovere vores hus.. der er det også virkelig er plus at min søn har været vant til larm fra han var spæd 😉
  Synes I gør det virkelig fantastisk og der er så meget kærlighed i jeres hjem ❤

 4. Anna

  Hvor er det sindssygt så meget de ligner hinanden i profil.. :O flotte fyre!
  Det lyder virkelig som om at I har gjort aften- og natterutinerne til noget skønt og rart. Hvor er det fantastisk. Jeg ville elske flere indlæg af denne slags.
  Jeg har lige et spørgsmål; har du ammet Elliot liggende siden han var spæd?

  1. Cellina Martinna

   Tusind tak : ) og ja, det har jeg. Det krævede lidt øvelse dengang Milan var baby, men Elliot har ammet liggende lige fra første dag : )

 5. Anne

  Sikke nogle skønne billeder, særligt det øverste af Milan og Elliot. Man smelter jo helt 🙂

  Selvom jeg ikke har børn endnu, har jeg tit tænkt på, hvordan sovekonstallationen skal foregå. Jeg er bare så bange for, at man kommer til at mase sit barn, hvis det ligger i sengen med én? Hvordan gjorde i da drengene var helt små, og ikke selv kunne flytte sig i løbet af natten?

  1. Cellina Martinna

   Det skal du ikke være bange for! Så længe man tager sine forholdsregler, er det hundrede procent sikkert at samsove og faktisk forebygger det vuggedød. Jeg har aldrig lagt mig på mine drenge og de ligger altså helt tæt op af mig. Man ved ligesom bare at de er der, selvom man er i dyb søvn. Det er bare sådan noget en mor kan 😉 <3

Skriv et svar