SKAL MINE BØRN SÅ SOVE PÅ EGET VÆRELSE NU?

martinna-de-unge-moedre-blog-milan-elliot-cam-cam-cph-sengetoejForleden fik jeg et spørgsmål på Instagram. Vedkommende spurgte ind til om, hvorvidt drengene skulle til at sove på eget værelse, når nu vi er ved at bygge hus og jeg i den forbindelse har snakket meget om, hvor meget jeg glæder mig til, at indrette deres værelser. Det er nemlig sådan, at vi har valgt at få tre børneværelser og ét soveværelse i vores nye hus. Jeg forstår egentlig godt, at folk så sætter spørgsmålstegn ved om det er fordi, at drengene skal til at sove på eget værelse, men sådan er det langt fra tænkt..

cam-cam-cph-oekologisk-sengetoej-baby-junior

Jeg elsker at sove med mine børn og at give dem den tryghed, nærhed og kropskontakt, som jeg ved de har brug for og rigtig godt af – særligt når mørket falder på og de er allermest sårbare. Derfor har det også altid faldt mig (og Mikkel for den sags skyld) mest naturligt, at vi selvfølgelig skulle sove med dem om natten. Alt andet ville simpelthen føles så forkert og stik imod min natur. Men dermed ikke sagt, at de SKAL sove der – jeg synes bare selv de skal have mulighed for at vælge til og fra. Derfor børneværelserne. Jeg har dog ikke tænkt mig, at der skal stå en seng derinde til at starte med. De kommer hver især til, at have et hyggehjørne eller noget i den stil, på deres værelser. Milan får en tipi, som jeg indretter hyggeligt med puder, tæpper, bøger osv., så han altid har mulighed for at ligge sig der, hvis han har brug for ro eller en lille lur. Så må vi se, hvornår han får en seng derind. Den dag han ytrer et ønske om en seng på værelset eller får lyst til at prøve og sove alene, skal han selvfølgelig have lov til det. Men det bliver aldrig med tvang fra vores side.

Jeg er dog ret sikker på, at det trods alt bliver rigtig godt for Milan, at han får sit eget værelse, hvor han kan trække sig, få ro og fordybe sig i de ting, han ønsker. Derfor er det også vigtigt for mig, at det bliver et indbydende rum, som ligger op til hygge, leg og læring. Jeg ønsker så vidt muligt, at købe økologisk og naturligt interiør og legetøj til drengenes værelser. Det er vigtigt for mig, at undgå for meget skadelig kemi, specielt på børnenes værelser. Jeg har derfor allerede nu fundet en masse lækkert til deres værelser.

cam-cam-cph-luftballon-lampe-interioer-boernevaerelse

cam-cam-cph-oekologisk-uro-somewhere-over-the-rainbow-lilleskatLuftballon lampen er tænkt til Milans værelse og den søde uro til Elliots. Uroen spiller en af mine yndlingssange Somewhere over the rainbow. Det er så sødt : ) og så er den 100% økologisk.

de-unge-moedre-elliot-cam-cam-cph-rangle-uro-bidering-oekologisk-naturtrae-baby-legetoej Derudover har jeg også fundet dette legetøj til Elliot. Han har længe, ja faktisk siden han var kun to måneder, døjet med virkelig ømme gummer, så han er virkelig glad for alt, som kan tygges på.  Og så er det altså bare rigtig vigtigt for mig, at det ikke er giftig plastik, men i stedet naturtræ og økologiske produkter.

elliot-cam-cam-cph-rangle-oekologisk-naturtrae-lilleskat

Skriv et svar