DE LÆKRESTE (VEGANSKE) CHOKOLADEMUFFINS / CUPCAKES NOGENSINDE

veganske-chokolade-cupcakes-muffins-frosting-vegansk-dessert-kage

OMG! Min lillesøster og jeg var i køkkenet forleden dag. Vi havde nemlig bare helt vildt meget lyst til kage! Kender I de dage? Så vi blev enige om, at eksperimentere med nogle lækre chokolademuffins/cupcakes. Som nogen af jer måske så på min Instagram, postede jeg efterfølgende et billede af dem og I ville selvfølgelig gerne have opskriften. Og det forstår jeg virkelig godt! For seriøst, det er de bedste chokolademuffins, jeg nogensinde har smagt. Og så det der frosting ovenpå… m-m-mmm! Jeg spiste tre og det var måske lige i overkanten, for jeg blev sgu lidt dårlig efterfølgende. Haha, men når man endelig holder en lille cheat-day (okay, hver dag er cheat-day lige pt!), så kan man jo ligeså godt gå all in, ikk’?! ; )

Det skal du bruge til kagen

 

 • 5 dl soyamælk
 • 2 tsk eddike
 • 4 dl sukker
 • 2 dl rapsolie
 • 3 tsk vaniljesukker
 • 5 dl mel
 • 2 dl kakaopulver
 • 0,5 tsk natron
 • 1 tsk bagepulver
 • 0,5 tsk salt

Det skal du bruge til frosting

 • 2,5 dl vegansk margarine
 • 6 dl flormelis
 • 4 spk kakaopulver
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 0,5 dl soyamælk
 • Kokosmel

Fremgangsmåde

 • Varm ovnen op til 180 grader
 • Soyamælk og eddike piskes sammen og sættes til side i 2 minutter
 • Tilsæt herefter sukker, vaniljepulver og olie og pisk det sammen til det skummer
 • Bland så mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt i en anden skål og tilsæt den anden blanding over flere gange
 • Pisk til blandingen er rimelig jævn
 • Fyldes i muffinformene (husk ikke at fylde helt op til kanten)
 • Bages i ovnen i ca. 20 min.

Frosting

 • Margarine og flormelis piskes sammen i et par minutter
 • Tilsæt herefter kakaopulver, vaniljesukker og soyamælk
 • Husk først at putte frosting på kagerne, når de er kølet godt af!
 • Til sidst kan der eventuelt pyntes med kokosmel.

 

Dette indlæg har 9 kommentarer

 1. Kan man bruge alm. Mælk og flydende becel margarine?

  1. Ja, mon ikke. Men jeg vil helt klart anbefale dem veganske! : )

 2. Off topic, men får du tilskud fra kommunen for at passe dine egne børn?

  1. Nej, det kan man desværre ikke få i min kommune : )

 3. Hej Martinna
  Er det sødet sojamælk, der skal bruges?
  Skal de opbevares på køl pga frostingen, hvis man først skal bruge dem dagen efter de er lavet? (Her tænker jeg, hvis det ikke er muligt at vente med at putte frosting på til dagen efter – det er det nemlig ikke i mit tilfælde).
  Jeg har tænkt mig at bruge Smørbar fra Naturli’. Det gør vel ikke noget?
  Jeg glæder mig til at lave dine superlækre muffins!
  Kh Henriette

  1. Kære Henriette. Sødet sojamælk ville være rigtig fint, vi har brugt den blå med vaniljesmag fra Naturli’ : ) God idé at opbevare dem på køl og Smørbar fra Naturli’ kan også sagtens bruges! God fornøjelse <3

 4. Hvor mange muffins giver denne opskrift?

 5. Hej, jeg vil vildt gerne prøve din opskrift!
  Jeg skal lave omkring 30 styks. Hvor mange er opskriften til?
  Dbh Anna

 6. Hvor mange muffins giver denne opskrift?

Skriv et svar

Luk menu