STATUS PÅ ELLIOTS FØRSTE HALVE ÅR

elliot-6-maaneder-de-unge-moedre

Min lille skat fyldte han første halve år i søndags og jeg syntes derfor det var oplagt med en lille status på, hvordan det sidste halve år har været. Jeg ved at mange af jer følger med på min Instagram, hvor jeg dagligt poster billeder af drengene og vores hverdag, men jeg har aldrig rigtigt lukket jer helt ind i, hvordan Elliot egentlig er som menneske. Og det er faktisk også lidt svært, for jeg vil jo mene at han skal opleves!

Han er virkelig en ener og ganske speciel for mig – selvfølgelig. Men jeg mener det alligevel når jeg siger, at jeg aldrig har mødt så glad en baby før. Han er simpelthen så smilende og imødekommende overfor næsten alle på hans vej. Han er som regel ét stort smil og altid så sød og mild. Jeg husker slet ikke Milan sådan – han var meget mere forsigtig og lidt mere reserveret over andre. Han smilede ikke til hvem som helst. Men dét gør Elliot. Og hans imødekommende sind har gjort, at han allerede nu er tæt knyttet til mange i familien. Han går lige ind i hjertet på de fleste og særligt mine bedsteforældre, søskende og mor har han et helt specielt forhold til. Det er så skønt og det varmer virkelig mit hjerte, at han er så åben overfor mennesker.

Selvom han for det meste er glad, nysgerrig og udforskende, kan han altså bestemt også sige fra, hvis der er noget som ikke lykkes for ham.. I ved, hvis legetøjet ikke lige kan komme op til munden eller hvis han får en tår vand og gerne vil have lidt mere, ja, så er han ikke bange for at at sige til. Mildest talt. Men det er nu godt nok… man er i hvert fald aldrig i tvivl om, hvad han vil, lad mig sige det sådan! Han er en dreng med vilje. Han ved hvad han vil og det er jo fantastisk.

Nu hvor han er blevet 6 måneder, ville mange begynde med grød eller andet mad, men jeg tænker at vi tager det stille og roligt. Han har et par gange smagt på noget bananmos og kartoffelmos, men han virker særlig interesseret i det endnu. Det er selvfølgelig sjovt for ham at udforske maden og det får han også lov til! Det føles bare ikke rigtigt for mig, at give ham grød eller skemad.. Jeg føler slet ikke at han er parat til det endnu. Da Milan var et halvt år, startede vi op med BLW og det fungerede egentlig fint. Så det tænker jeg også, at vi gør med Elliot. Vi har i hvert fald ikke travlt, da amningen jo stadig går rigtig godt. Og det gør nætterne også for den sags skyld. Vi ligger hud mod hud natten lang og når han vågner og er sulten, registrerer jeg det nærmest ikke, fordi at han jo ligger lige ved siden af mig. Det er simpelthen så nemt og jeg elsker at jeg får min nattesøvn og samtidig har en tryg og mæt baby, som sover godt hele natten. Det der samnsovning kan klart anbefales! ; )

Alt i alt går det rigtig godt! Han er simpelthen den dejligste lille guldklump og jeg elsker mine to skønne drenge og hverdagen med dem. Milan er en fantastisk storebror og jeg kan mærke, at de knytter mere og mere bånd, for hver dag der går. Jeg er sikker på, at de får så meget glæde af hinanden, også når de bliver ældre. Og så sad jeg lige og kiggede vores billeder igennem og fandt et par billeder af Milan, da han var 6 måneder gammel. Selvom jeg føler at de ligner hinanden meget, kan jeg godt se at de også er vidt forskellige. Det er altså lidt sjovt.. Tænk at min Milan også har været så lille en gang. Det er virkelig vigtigt at nyde tiden, for pludselig er de bare så store.. Det er helt vildt som tiden går. Hvor er jeg altså glad for, at jeg har dem tæt på mig hver dag, så jeg kan se dem vokse og nyde den her fantastiske tid med dem.

milan-6-maaneder
Milan 6 måneder

martinna-de-unge-moedre-elliot
Elliot 6 måneder

Dette indlæg har 3 kommentarer

 1. Maria

  Dejlig blog! Elsker at læse med og har utrolig meget respekt for den måde i gør tingene på. Jeg har fundet meget inspiration gennem dig, netop omkring måden at være mor på <3

  Jeg må dog lige høre.. har i det meget varmt i soveværelset siden i kan ligge hud til hud?
  Vi samsover med vores søn på 8 måneder og ammer også om natten, men tænker han bliver kold hvis han sover uden nattøj

  1. Cellina Martinna

   Tak for din kommentar, det gør mig meget glad at høre : ) Elliot bliver ikke kold om natten – tværtimod er han en meget varm dreng og sveder ofte, så det er ikke noget problem herhjemme. Ha’ en dejlig dag <3

 2. Tanja

  Først. . Du er fantastisk.!!! Din tilgang generelt synes jeg er vildt fascinerende. . Ville ønske min mand ikke var så svær at overtale. . Dog kører vi samsov, efter 3.5 måned i hver sit værelse. . 😃 indtil jeg fik ham overbevist at hvis han ska sove med hundene, kan han sku også sove med os. . Og baby. . 😉 jeg er i vildrede omkring blw. Vores pige er 5.5 måneder, og haft sart mave fra start. Trods fuldamning. Vi blev anbefalet at starte med mad, da hun har haft manglende lure om dagen.
  Hvilke ting serverede du for drengene som de første ting? Er der nogle fødevarer der er hårde for maven. .

Skriv et svar