JEG BLEV MEGET SÅRET I STARTEN AF DE UNGE MØDRE PROGRAMMET

martinna_2015_12_0
Foto: Janus Nielsen, De Unge Mødre / Kanal 4

Forleden havde jeg en snak med et par veninder omkring det her med, at deltage i et tv program og de konsekvenser som følger.. Særligt det der med andre folks meninger og holdninger til én, som jo særligt bliver ytret på de sociale medier. Det er klart, at folk altid vil have en holdning til én, når man stiller sig frem på tv og åbner dørene til ens hjem. Jeg har dog altid været meget afklaret med, at det var en af de ting, som jeg sagde ja til og derfor har jeg også altid set det som en slags selv udvikling, jeg skulle igennem – altså at acceptere andre folks mening om mig, mærke følelsen indeni, slutte fred med den og derefter slippe den. Let it goooo, I ved. Og det lyder jo bare mega simpelt og nemt, ikk’? Men det var det langt fra…

Da det første program blev vist med mig i august ’15, oplevede jeg rigtig mange reaktioner. Der var så mange debatter om mig og min familie i diverse facebook grupper og klip fra De Unge Mødre programmet blev delt og diskutteret inde på deres side. Jeg vidste godt at jeg skilte mig ud og at vi levede anderledes end mange andre familier, men jeg havde nok alligevel ikke forventet så mange reaktioner.. Jeg husker særligt et klip, hvor jeg fortalte at jeg børstede Milans tænder i kokosolie. Det blev set over 100.000 gange og delt i flere hundrede forskellige Facebook grupper. Jeg læste alle kommentarerne og det vækkede så mange følelser indeni mig. Triste følelser. En nedtrykthed og en følelse af, at være hadet af hele verden og ikke passe ind nogle steder. Det var ret hårdt ved mig. Jeg fandt dog hurtigt ud af, hvor alle de her følelser stammede fra og hvad min usikkerhed egentlig bundte i. Jeg genkendte nemlig mange af de følelser, fra andre perioder i mit liv. Egentlig stak det jo dybere end jeg lige gik og troede.. Hvad var det egentlig, jeg var bange for? Og hvorfor havde det så stor en betydning for mig, hvad andre folk mente om mig og mine livsvalg? Jeg arbejdede ret meget med det og sluttede fred med mange af fortidens dæmoner. Ikke dem alle, men jeg synes selv, at jeg dagen i dag er kommet ret langt.

Når jeg engang imellem falder over kommentarer som, at jeg er en dårlig mor, at jeg er syg i hovedet og at mine børn burde blive tvangsfjernet, rører det mig ærligt talt ikke længere. Det er ikke virkelighed for mig. Sådanne påstande er ikke sande og jeg kan derfor ikke tage dem til mig. Det ryger ind af det ene øre og direkte ud af det andet. Jeg kan ikke tage det seriøst. Det er intet andet end dårlig energi og jeg ønsker ikke, at det skal fylde i mit liv. Folk må gerne have deres meninger om mig og min forælderrolle og for min skyld må de ytre dem ligeså tosset de vil på de sociale medier, men de må ikke forvente, at jeg tager dem til mig eller lader det påvirke mine valg fremadrettet. Mennesker er forskellige og det vil jeg gerne rumme. Også selvom at de ikke nødvendigvis rummer mig.

Egentlig vil jeg gerne takke alle dem, som har givet mig lidt modstand her i livet, for de har sgu været med til, at forme mig og give mig den styrke, jeg står med i dag. Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Dét er vigtigt at huske på i livets op og nedture. Det her med at medvirke i et tv program og stå frem med mine livsvalg, prioriteter og værdier, er og har været en ret vild rejse so far. Og den er langt fra slut endnu…

Dette indlæg har 7 kommentarer

 1. Anita

  Super godt skrevet Martinna.
  Første gang jeg så dig på skærmen havde jeg lige selv fundet ud af at jeg var gravid. Den gang viste jeg ikke hvilken slags mor jeg kunne tænke mig at være. Men efter at have fulgt dig her og i de unge mødre fik jeg hurtigt dannet mig et ind blik på hvordan jeg vil være som mor. Den omsorgsfulde og kærlige mor du er, det var/ er hende jeg ville være. Du har givet mig så mange følelser og inspiration til at det er sgu okay at være en anderledes mor. Og det vil jeg takke dig for 🙂 tusind tak fordi du er så ærlig og alt den inspiration du giver 🙂

  1. Cellina Martinna

   TAK! <3 det varmer simpelthen så meget at høre. Ha' en dejlig påske : )

 2. Carina Grethe Sørensen

  Du er en fantastisk Mor og en fantastisk kvinde. Og hvor lyder det godt, at du ikke lader det gå dig på. Du gør det så godt, og man kan tydeligt se at dine 2 skønne drenge trives i bedste velgående.

  1. Cellina Martinna

   Det er jeg rigtig glad for at høre! Tusind tak <3

 3. Christine

  Du er simpelthen fantastisk inspiration og du har en skøn familie❤💪❤

 4. Nynne

  Jeg må udtrykke igen hvor imponeret jeg er af din selvindsigt og styrke. Kun 23 år gammel. Sender så meget kærlighed din ven👊🏼♥️ De bedste hilsener fra Nynne (www.verdenvedsidenaf.dk)

 5. Ditte

  Du er en fantastisk mor. Alle gør det på deres måde og der skal være plads til alle. Uanset hvordan vi opdrager, hvordan vi lever og hvilken mad vi spiser så er det vigtigste kærlighed! At vi giver kærlighed til vores børn. Omsorg, beskytter og at de ved vi er der for dem uanset. Syntes det er ærlugt, dem der kun skriver negativt. Men dejligt at læse det har styrket dig! Elsker følge med i jeres hverdag.

Skriv et svar