10 AF MINE DÅRLIGE VANER

cellina-martinna-10-daarlige-vaner

Det var faktisk en af jer læsere, som forslog et indlæg som dette. Og det er jeg mega fan af! Det er nemlig en rigtig god idé, da I på den måde kan komme lidt tættere på mig og hvordan jeg er som menneske, sådan helt nede på hverdags niveau. Og 10 af mine dårlige vaner? Ja, det er sgu egentlig nemt nok.. Godt med noget selvindsigt, ikk’? ; )

Så her får I altså 10 af mine aller dårligste vaner:

1. Som billedet så fint illustrerer: Min kærlighed til MAD. Det er til dato min aller dårligste vane! Det er virkelig en af mine svagheder og faktisk den sværeste udfordring i min hverdag lige pt; at begrænse indtaget af mad. Særligt fordi at jeg rent faktisk ønsker, at tabe mig og det er virkelig svært, når man elsker mad så højt, som jeg gør. Og helst meget af det. Og her snakker vi altså ikke om 1-2 portioner.. Nej, vi taler om minimum 3 portioner aftensmad og gerne af de store. Som min morfar siger det: “Du spiser som en murerarbejdsmand!” og så ryster han på hovedet, når jeg sent om aftenen kommer listende ud i køkkenet og smører fire stykker franskbrød med et kæmpe lag (plante)nutella. M-m-mmmh! Det er det bedste jeg ved! Men faktisk også lidt af et problem… Det er ude af kontrol lige i tiden og jeg spiser virkelig med min psyke. Men det smager jo så vanvittigt godt!

2. Den her hænger nok ret meget sammen med nummer 1. Men det er faktisk også en seriøst dårlig vane; jeg kan ikke nøjes! Hvis jeg først har købt den her lækre plante nutella, så skal den altså bare spises og det kan ikke gå hurtigt nok. Den kan ikke bare stå i skabet og tages frem i ny og næ – den skal ud af mit system og spises! Jeg kan slet ikke styre det. Jeg bliver en lille gryntende gris, når jeg først går i gang. Haha. Det samme gælder med en plade chokolade. Jeg kan ikke bare spise et enkelt stykke eller to. Jeg spiser en hel plade af gangen og også gerne to! LOVE IT

3. Jeg ELSKER at pille i sår og jeg kan faktisk slet ikke lade vær’. Og når man som mig døjer med uren hud, har jeg altså også ofte sår i ansigtet. Og dem kan jeg slet ikke lade være med at pille i! Det er nok det dummeste man overhovedet kan gøre, for så heler det aldrig og man får grimme ar. Not cool. Men jeg kan simpelthen ikke lade vær’…

4. Jeg går alt for sent i seng, også selvom jeg er mega træt. Det er virkelig træls, for jeg ender altid med at fortryde det dagen efter. Men jeg føler simpelthen, at der er SÅ mange ting, jeg gerne vil nå, når børnene sover og så går timerne så stærkt og før jeg ved af det, er klokken halv tolv. Fedt!

5. …og næste morgen har jeg det så sjovt nok med, at udskyde min alarm mange gange. Det er Mikkel ret træt af, for jeg skal altid “lige have fem minutter mere”… Åh, hvor er det altså også nederen, at skulle op på et bestemt tidspunkt. Det er jeg slet ikke fan af og det stemmer overhovedet ikke overens med min ideologi om “slow living”. Så de dage prøver vi at begrænse så vidt muligt.

6. Det ender så også ret tit med, at jeg kommer for sent til aftaler – ikke kun om morgenen, når jeg står op, men sådan generelt er jeg ret dårlig til, at bedømme hvor lang tid det vil tage mig, at komme fra A til B. Så enten kommer jeg en halv time før eller fem minutter over tid. Jeg tror altid at jeg har mega god tid, men det har man faktisk sjældent med små børn – og det har bestemt ikke hjulpet på det, at vi nu har to. Det er faktisk stærkt undervurderet, hvor hårdt det kan være, at komme ud af døren med to børn?! Hvad sker der også for alle de ting, man skal huske at have med???

7. Jeg snakkede med Mikkel om dette indlæg og det første han sagde var::”Du bruger sygt mange glas i løbet af en dag! Det er helt vildt!” og ja, det er egentlig rigtigt nok. Og særligt nu når vi bor hos mine bedsteforældre og tit er hos mine forældre, ligger folk omkring mig rigtig meget mærke til det. For ja, jeg bruger virkelig mange glas, men det er fordi at jeg lynhurtigt glemmer, hvilket glas der er mit! Og jeg har ærlig talt ikke lyst til, at bruge andres glas. Kald mig bakterieforskrækket, men her er jeg altså lidt sippet. Og så er det bare nemmere lige, at tage et nyt glas, selvom man måske i forvejen har en fem stykker til at stå, rundt omkring i huset… Ups!

8. Den her handler også om mad, men mad fylder åbenbart meget i min hverdag! Jeg har det tit med, at åbne madvarer uden at spise det op og så åbne for noget nyt et par dage efter. Virkelig ikke særlig miljøvenligt, I know – og jeg går også selv ind for stop madspild, så det er virkelig dobbeltmoralsk af mig. Men jeg vil virkelig gerne sikre mig, at maden ikke er for gammel og har stået for længe og så kan man jo lige så godt åbne en ny? Min mor hader det, for ofte står der 3-4 forskellige veganske smørpålæg i hendes i køleskab. Det er virkelig noget svineri og derfor er jeg også begyndt, at skrive dato på, når jeg åbner det… Når jeg altså husker det…

9. Det her er måske lidt OCD agtigt, men jeg kan slet ikke ta’, når tal ikke er “pæne” og lige! Det vil sige, at tallet helst skal ramme på noget pænt, når jeg tanker bilen, f.eks. 200 kr., 250 kr., 300 kr., osv. Jeg har droppet at gå op i ører, for er I godt klar over hvor svært det er at ramme plet?! Haha. Det samme med penge på mine bank konti – det skal helst være lige tal. Så hvis der f.eks. står 2456,55 kr. på en af mine konti, kan jeg godt finde på at mobilepay en fra familien 6,55 kr., for alle ved at 2450 kr. er et pænere tal jo!

10. Jeg bruger ALT for meget tid på min mobil! Det er virkelig en dårlig vane og jeg føler at den stjæler så meget af tiden, som jeg burde bruge på min familie i stedet. Så det arbejder jeg virkelig meget med – at lægge den væk, når børnene er vågen og kun bruge den, når de sover. Det er faktisk blevet en regel herhjemme, for ellers kan vi hurtigt komme til, at bruge alt for meget tid med hovedet nede i en skærm og det er i bund og grund slet ikke det, som burde fylde i vores hverdag, hvis du spørger mig.

Dette indlæg har 5 kommentarer

 1. Mie

  Jeg kan nikke genkendende til alle de punkter du har beskrevet! 😂 det er en god blanding af min kæreste og jeg. Han har smidt noget pålæg ud jeg havde åbnet dagen før, fordi han ikke vidste hvornår det var blevet åbnet og han var sikker på det var for gammelt.

 2. VenterPaaVinBlog

  Haha, hvis jeg har et glas penautbutter skal det også spises op, så snart det er åbnet.. Giv mig 2 dage. Og en ske :p

  – A

 3. Dalis

  1, 2 og 9 kan jeg så meget nikke genkendende til.

 4. Celinda

  Jeg tænker lidt du burde invistere i et glas med navn på😝😉

 5. Celinda

  Jeg tænker du bør invistere i et glas med dit navn på😝😉

Skriv et svar