KOMPROMISSER JEG HAR GJORT MIG FOR AT VÆRE HJEMMEGÅENDE…

img_4413

Jeg har førhen delt mine tanker med jer omkring, hvordan jeg har det med pasningstilbud og hvorfor jeg derfor selv har valgt, at passe mine børn. Det giver nemlig bedst mening for vores familie. Det kan være en udfordring for mange selv at passe sine børn, da det jo kræver penge at leve og få mad på bordet hver dag. Det er slet heller ikke alle, der ønsker at være hjemmegående og fred være med det. Man skal selvfølgelig gøre det, man har det bedst med og som ens barn trives i. Men hvis man ønsker at være hjemmegående, kræver det at man virkelig gør sig nogle tanker omkring, hvilket liv man ønsker og hvad man prioriterer højt.

Herhjemme har vi gjort os en masse tanker om fremtiden rent økonomisk og hvad der skal til for, at jeg kan passe vores børn. Lige pt er jeg på barsel og normalt ville den slutte til december, men vi har valgt at omprioritere lidt og forlænge min barsel, således at den først slutter til maj ’18. Det giver altså alt i alt 1 år og 8 måneders barsel. Det giver selvfølgelig færre penge hver måned, da pengene så fordelt over længere tid, men vi kan sagtens leve alligevel. Nogle ting har vi ikke råd til og vi bliver nødt til at sparre, men jeg er alligevel enormt glad for vores beslutning. Måske det var en mulighed at forlænge barslen, for de af jer, som ønsker selv at passe eller i hvert fald udskyde pasning, så længe som muligt?

Det er virkelig vigtigt, at man finder ud af hvad man vægter højt. Jeg elsker selv at tage på cafe og spise lækker, økologisk mad og jeg har en mand, som elsker at shoppe. Men som Mikkel og jeg tit har snakket om, er det noget vi må udskyde, til når vores børn bliver ældre. Der er vi heldigvis meget enige.

Tænk engang hvor kort tid vores børn er små. Det er helt uhyggeligt, så stærkt det går. Og i bund og grund er det jo ikke alle de materielle ting, som tæller når dagen er omme. Ikke for mit vedkommende i hvert fald. Jeg har ikke altid været ligeglad med de materielle ting og jeg har da også en Kay Bojesen abe og Royal Copenhagen kopper, men på det sidste er der sket nogle ting, som har fået mig til at tænke RIGTIG meget over mine prioriteringer. Jeg har en tendens til nemt at blive lidt overfladisk og ligge værdi i ligegyldige ting. Men jeg er blevet bedre. Det vigtigste er nemlig mine børn og den tid vi har sammen i løbet af dagen. Jeg ville til hver en tid bo i en container og leve af havregrød, hvis det var den eneste mulighed der var for, at jeg selv kunne passe mine børn. Uden tvivl. Det er virkelig min passion – at være med til, at forme mine børn og sørge for, at de har en dejlig hverdag med ro, tid og en masse kys… fra deres moar 🙂

Vi er heldigvis alle frie mennesker, som selv er herre over hvordan vi prioritere vores tid og hvordan vi planlægger livet. Jeg mener dybt i hjertet, at folk skal gøre hvad de vil. Det gør jeg jo også selv. Ha’ en dejlig mandag aften derude <3

Jeg har faktisk også skrevet et indlæg med gode råd og tips til jer, som ønsker at være hjemmegående, men som ikke helt ved hvordan det kan lade sig gøre. Det kan I læse HER.

Skriv et svar