SVAR PÅ JERES SPØRGSMÅL – DEL 2

her

NU er det vidst på tide, at jeg får besvaret de sidste af jeres mange spørgsmål. Jeg synes faktisk det har været rigtig spændende, at svare på jeres spørgsmål og det har fået mig til, at reflektere endnu mere over mit liv og den måde, vi lever på. Det er jo det fede ved, at dele ud af ens hverdag med så mange mennesker – man bliver hele tiden tvunget til, at tage stilling og forholde sig til en masse forskellige ting, som man måske ikke ellers lige ville gøre. Mange ting gør man jo bare, fordi at det falder én mest naturligt eller fordi, at man bare altid har gjort det.. Men man bliver virkelig selvbevidst af alle de spørgsmål 😉 det kan jeg godt li’, så tak for det!

Hvad er dine stærke og svage sider?
Uha. Når jeg tænker på mine stærke sider, er det første der lige umiddelbart falder mig ind (sjovt nok) min mor-rolle. Men jeg føler mig altså virkelig stærk og sikker på den front. Jeg føler selv, at jeg har ret meget tålmodighed og at det er en styrke i mange situationer med små børn. Og så synes jeg også, at jeg er ret overbærende og god til at tilgive. Og god til at mærke efter indeni. Nogle gange mærker jeg nok lidt for meget efter… Og måske er det egentlig mere en svag side til tider? For lidt og for meget vil jeg sige. I mange situationer er det jo godt nok, men jeg er også ekstremt følsom og derfor er det faktisk ikke altid rart, at være så meget i kroppen, hvis man kan sige det sådan. Jeg bekymrer mig ofte rigtig meget og så er jeg bange for mange ting. Så jeg spærre tit ben for mig selv og det begrænser mig til tider i min hverdag. 

Kan du genkende dig selv i De Unge Mødre – tænker du at seerne får et rigtigt billede af, hvordan du er?
Jeg kan sagtens genkende mig selv! Som jeg har sagt før, er det dog en meget lille brøkdel af vores hverdag, som bliver vist på tv. Det er tilrettelagt og der er altid planlagt en historie. Derfor er det selvfølgelig begrænset, hvor meget seerne får lov at se. Jeg synes egentlig det er lidt svært at svare på, for jeg kender jo altid tankerne og følelserne bag alle mine udtalelser, men det er jo ikke altid seerne får det hele med og derfor kan det være svært, at danne sig det fulde billede. Men alt i alt tænker jeg da helt sikkert, at det er Martinna man ser på skærmen – ikke hele Martinna, men en lille del af mig.  

Har du bare været heldig at finde en fyr, der deler alle dine værdier eller har I udviklet jer sammen?
Vi har da helt sikkert udviklet os sammen! Men jeg har været heldig med Mikkel, på den måde at han for det meste er meget åben for nye ting – han er ofte positiv og tager imod mine idéer og forslag med et smil. Selvfølgelig har vi også vores uenigheder, men jeg tænker egentlig at vi er et ret godt match på mange måder. 

Hvordan håndterer i svære situationer, som f.eks. hvis Milan gør noget farligt eller noget han ikke må?
Jeg tænker at vi håndterer det, som mange andre forældre også gør. Men det betyder bare meget for mig, at tonen er blid og kærlig. Og så tror jeg ikke på skæld ud. Det er vigtigt for mig, at mine børn aldrig føler sig ydmyget og at tonen er respektfuld. Selvfølgelig kan jeg godt hæve stemmen, hvis der er ved at ske noget farligt – det tænker jeg ikke kan undgås. Folk tror ofte, at blid opdragelse er det samme som opdragelse uden grænser og uden nej, men det er slet ikke min virkelighed. Generelt er det bare vigtigt for mig, at der bliver snakket ordenligt, kærligt og med respekt for hinanden. Det vil jeg gerne give videre til mine børn.

Hvad hvis der ikke findes en ifavnsk og vegansk skovbørnehave i ens nærområde? Er det overhovedet muligt for alle?
Hvis man ønsker noget og man ikke føler, at man kan finde det, så er det jo altid en mulighed, at skabe det selv. Det gjorde vi i hvert fald. Jeg tror dog på, at der er mange blide pædagoger, pædagogmedhjælpere, dagplejere, lærere osv. som gerne vil imødekomme en vegansk kost. 🙂   

Hvordan var det at fortælle systemet nej tak? Har det været en kamp?
Jeg har ikke oplevet en såkaldt “kamp” ved, at takke nej til eksempelvis pasning og sundhedsplejerske, som er nogle af de tilbud, der er i vores samfund. Alt er jo blot tilbud og jeg føler egentlig for det meste, at jeg er blevet mødt med respekt, på trods af nogle anderledes valg.

Hvad skal man indstille sig på og gode råd, når man ønsker at være en anderledes mor?
Et råd jeg altid kommer med til nybagte mødre er, at få sig en vikle/bæresele! Den har simpelthen været guld værd med begge drenge! Og så synes jeg også det er vigtigt, at gøre sig nogle tanker omkring, hvilken mor man gerne vil være. Det kan selvfølgelig ændre sig og det er også okay, men jeg tror det er vigtigt, at have gjort sig nogle tanker inden og reflektere over hvilke værdier man har, prioriteter og hvad man vægter højt. Og mit aller bedste råd må være: Lyt altid til dit hjerte! Lad ingen andre fortælle dig, hvad der er bedst for dig og dit barn. Du ved bedst og hvis det føles godt nede i maven, ER det højest sandsynligt også det bedste. Gør ikke noget som strider imod dig, bare fordi alle andre gør det. Gør alt med et helt hjerte. Så kommer man altså aldrig helt galt afsted <3

Hvis I har lyst til at læse del 1 af alle jeres spørgsmål, kan I se det her.

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. VenterPaaVinBlog

    Åh det med at være overbekymret kender jeg godt; er dog blevet bedre til at råbe røv og sige pyt, de senere år (:

    – A

  2. Rebecca

    Først vil jeg sige at jeg elsker at følge med på tv, her på bloggen og på Instagram. Får så meget dejlig inspiration til både mad og børneopdragelse 😃👏🏻

    Hvordan har du det egentlig med vaccinationer? ☺️

Skriv et svar