MIKKEL SVARER PÅ JERES SPØRGSMÅL – ET PERSONLIGT INTERVIEW

mikkel-p

Igennem tiden har jeg fået mange spørgsmål vedrørende min kære mand, Mikkel. Det er egentlig forståeligt nok, for det er jo mig, som er ansigtet ud ad til og derfor også mine tanker, meninger og holdninger som bliver hørt og ikke så meget Mikkels. Men hvem er manden egentlig bag kvinden med alle de her principper? Det vil jeg gerne give jer et lille indblik i og derfor har jeg nu valgt, at Mikkel selv svarer på de spørgsmål, jeg fik forleden fra jer. Det kommer til at fungere som et interview. Jeg stiller Mikkel spørgsmålene og skriver det ned, han svarer. På den måde tænker jeg, at det bliver mest ægte.

Hvordan har du det med, at Martinna ønsker at opdrage børnene blidt og ifavnsk?
Det har jeg det fint med. Når jeg tænker tilbage på min barndom, tænker jeg at jeg godt kunne have haft brug for en lidt mere ifavnsk tilgang. Jeg synes ifavn giver god mening, for børn har brug for den tryghed og nærvær – det havde jeg også selv. Det er med til at danne én som menneske og den tryghed vil jeg gerne give videre til mine børn. Selvom jeg godt ved at blid opdragelse er det bedste for mine børn, kan det godt være svært altid at imødekomme det, fordi jeg selv er vokset op som skilsmissebarn, en syg mor og forældre, som havde en anden tilgang til opdragelse. Mine forældre havde nok lidt svært ved, at møde mig og sætte sig ind i mine følelser og det har jeg også selv nogle gange overfor mine børn, så det vil jeg rigtig gerne blive bedre til.  

Var du klar på Martinnas familie fra start?
Ja, det var jeg da, men det var meget overvældende, fordi at jeg selv kommer fra en meget lille familie. Jeg havde ikke så mange mennesker omkring mig, da jeg var yngre. Jeg havde kun min mor, far og bror. Da jeg mødte Martinnas familie, var jeg meget sådan: “Wow, I er godt nok mange!”, men vildt søde og rare mennesker. Martinna nævnte at de var sammen hver torsdag og spiste sammen og det havde jeg sgu aldrig prøvet før, det der med at mødes sådan. Men jeg er så glad for, at jeg er kommet ind i sådan en stor familie, for det har jeg altid selv drømt om. Jeg gad godt have alle de der bedsteforældre og en stor familie. Det er dejligt, at jeg kan give mine drenge det – oldeforældre, bedsteforældre osv. Det vigtigste for mig er, at give det videre til mine børn nu. 

Hvordan har du det med, at Martinna er så tæt på sin familie?
Det har jeg det godt med. Det er godt for Martinna. Jeg siger det tit, men jeg ville bare selv sådan ønske, at jeg havde så mange familiemedlemmer. Jeg ville seriøst gøre alt for, at jeg havde en mormor, morfar, osv. Men jeg er glad på Martinnas vegne og at hun har så mange gode mennesker omkring sig.

Hvordan har du det med, at I skal bo sammen med Martinnas familie?
Det har jeg det fint med. Det er et helt nyt hus og jeg har været med til, at tage alle beslutningerne. Det er vores hus. At vi skal dele det med Martinnas søster og hendes familie, er helt fint, fordi at vi har hver vores afdeling – badeværelse, stue osv. Så man kan altid trække sig. Det er jo bare to huse i et hus, eller hvad man siger. 

Spiser du kød?
JA! Det gør jeg. Og det bliver jeg nok ved med. Jeg synes det er synd for dyrene, men jeg spiser det alligevel. Det er dobbeltmoralsk, det ved jeg godt, men jeg kan godt lide det. Folk tænker tit: “Mikkel, får du aldrig kød?” og til jer der undrer sig: “Ja, jeg får kød!”. Jeg kan godt undvære det også, jeg spiser tit vegansk. Der er dage jeg får kød og dage jeg ikke får kød og det har jeg det fint med.  

Har du ændret dit syn på kost, siden du lærte Martinna at kende?
Ja, det har jeg helt sikkert. Jeg drikker ikke komælk længere, det er jeg stoppet med. Jeg synes det er klamt. Da jeg mødte Martinna, drak vi kaffe sammen og hun spurgte om jeg skulle have mælk i – rismælk. Tænkte hvad fanden er det for noget, men så gav jeg det en chance. Og nu kan jeg rigtig godt lide det. En morgen var der kun komælk og der havde jeg ikke drukket det i lang tid, men så tog jeg det på min havregryn og jeg var ved at brække mig. Føj, det smagte klamt. Jeg har vænnet mig til mange veganske produkter. Jeg har også set Cowspiracy og der indså jeg en masse ting omkring koens mælk. Og også om kød. Det er synd at man skal slå dyr ihjel for, at jeg kan blive mæt, men jeg er vokset op med det og jeg kan ikke undvære det. Jeg har ingen viljestyrke. Jeg ved godt det er et valg, men forfanden, jeg elsker frikadeller. 

Jeg fik også et spørgsmål omkring, hvordan Mikkel og jeg mødte hinanden og det har jeg faktisk skrevet et indlæg om her: Sådan mødtes Mikkel og jeg – her har jeg beskrevet hele vores historie – lige fra første øjekast, til baby, bryllup og hus. Og der er også en masse billeder fra vores bryllup d. 20-12/14.

img_3438

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Camilla

    Sejt! Hahahaha, jeg er bare helt vild med Mikkels kommentar omkring rismælk “hvad fanden er det?” Der kunne jeg lige grine lidt for mig selv 🙂

  2. Camilla

    Sejt! Hahahaha, jeg er bare helt vild med Mikkels kommentar omkring rismælk “hvad fanden er det?” Der kunne jeg lige grine lidt for mig selv 🙂

Skriv et svar