KAN MAN VASKE HÅR UDEN SHAMPOO?

img_1580-2

Jeg ville VIRKELIG ønske, at jeg var en af de der typer, som kunne vaske sit hår uden shampoo. Jep, du hørte rigtigt, de mennesker findes rent faktisk 😉 Jeg blev også selv ret forbavset, da jeg hørte om det første gang. For alle bruger da en eller anden form for sæbe til deres hår, ikk’? Nope, det er faktisk ved at være ret meget in, at gå “all øko” og natural. Jeg synes det er mega fedt og vildt inspirerende! Men jeg er desværre ikke helt selv nået dertil. Endnu.

Min storesøster stoppede faktisk med, at vaske sit hår i shampoo i en længere periode. Og det fungerede ret godt for hende. I starten var hendes hår ret fedtet, men langsomt begyndte det at rense sig selv og blive blødt og fint. Hun prøvede dog, at vaske det i lidt forskellige midler – blandt andet natron. Og så prøvede hun også én gang, at vaske det i rugmel eller sådan noget. Hun endte vidst med en ret fed bolledej på toppen af hovedet. Haha, det var sgu sjovt! Jeg var flad af grin, da hun fortalte mig det. Det tog hende ret lang tid, at få ud af håret igen. Så det vil jeg altså virkelig ikke anbefale jer! 😀

Kunne I finde på at droppe sæben?

 

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Mathilde

  Kan du måske lave et indlæg, hvor du snakker om de ansigtsprodukter, du bruger? 🙂

  1. Cellina Martinna

   Jeg har det sidste stykke tid bare brugt en god olie med e-vitamin og renset hud med den grå konjac svamp 🙂

 2. ...

  På trods af din søsters dårlige oplevelse, så burde du virkelig prøve rugmel!!! Det virker så godt, men det er helt rigtigt at det tager lang tid at vaske ud, at tage sig sådan et bad tager ca en halv time. Til gengæld får du SÅ blødt hår, der er vasket på helt naturlig vis og dufter af korn i stedet for sulfater 🙂 For at undgå dejbollen kan du nøjes med et par skefulde af melet i ca en deciliter vand, og hvis du så har tålmodighed til at lade det sidde i ca 10 minutter virker det nærmest som en 2-i-1 shampoo – det renser nemlig bedst når det lige er blevet blandet op med vand, men nærer håret bedst når næringsstofferne er blevet frigjort. Håber altså du vil prøve det, gad virkelig godt have flere mennesker med på den herhjemme (det er mere udbredt i USA) 😀

 3. Katrine

  Jeg kan anbefale at prøve rasoul sæbeler. Det skal opløses i vand, fordeles i håret, sidde lidt og så skylles ud. Jeg har brugt det længe og mit hår bliver lige så rent som med shampoo. Jeg har dog i lang tid ledt efter et alternativ til balsam, da jeg om vinteren får elektrisk hår uden. Men har for nyligt fundet frem til at fortyndet æble cider eddike som sprayes i vådt hår og vaskes ud efter ca 5-10min, virker som balsam og gør håret dejlig blødt og skinnende, dog med en snert af eddike lugt, som dog forsvinder i løbet af dagen👍dette behøver jeg kun gøre 1-2 gange i ugen, og nogle gange sprayer jeg kun med æble cider eddike ☺

Skriv et svar