SLOW LIVING – MIN HVERDAG SOM HJEMMEGÅENDE

milan-snemand

Der er sket meget de seneste par måneder i vores liv. Elliot er kommet til verden og vi er flyttet hjem til mine bedsteforældre. Det har givet lidt stress, men vi er ved at komme ind i en god rytme igen i vores hverdag. Vi har jo valgt at Milan ikke skal i børnehave (hvis I vil vide mere om hvorfor, har jeg tidligere skrevet et indlæg om hvorfor mine børn ikke skal i pasning) og derfor er jeg sammen med mine drenge i alle døgnets timer. Jeg elsker at have dem tæt og jeg elsker hverdagen med dem. Jeg vil rigtig gerne dele med jer, hvordan en normal dag foregår hjemme hos os…

Vi sover længe om morgenen, alt afhængig af hvornår Mikkel skal møde på job. Milan vågner dog som regel, når Mikkel står op. De står op og spiser morgenmad sammen og gør sig langsomt klar til dagen. Imens hygger jeg med Elliot inde i sengen – ammer, skifter ble og giver ham tøj på. Herefter kører vi alle hjem til mine forældre, hvor Mikkel jo arbejder sammen med min mor, i deres fælles dagpleje. Med det samme vi kommer derover, er Elliot klar til sin første lur, så jeg tager ham i viklen og der sover han et par timer.

.viklebaby

Milan bestemmer selv om han vil være i dagplejen med Mikkel eller om han vil være ovenpå med mig, Melanie og hans fætre, som også bor hos mine forældre lige pt. Så han render lidt frem og tilbage, alt efter hvad han lige magter og har lyst til den pågældende dag. Han vælger dog oftest, at lege med de andre børn i dagplejen – han har mange gode legekammerater og han elsker at lege med dem. Omkring klokken 12.00 er han træt og jeg går ind og putter ham i mine forældres seng. Det gør jeg sammen med Elliot. Så ligger vi tre i sengen – krammer, hygger og snakker lidt. Der går som regel ikke længe før Milan daser om og så sover han et par timer.

Min eftermiddag går med at hygge med Elliot og de andre i huset – spise lækker mad og ellers klare nogle andre praktiske ting, I ved, sådan rigtig barselshygge 😉 Mikkel får fri omkring klokken 16.00. Vi spiser oftest mad hjemme hos mine forældre – vi har nemlig lavet en aftale om, at lave mad sammen hver aften i det her halve år. Vi spiser alle vegansk og det er super hyggeligt, at mødes over aftensmaden hver dag. Derefter tager vi hjem, leger lidt, går i bad og gør os klar til at sove.

elliot-sort-hvid

Milan bliver puttet omkring klokken 19.30-20.00. En af os går ind og putter ham, imens den anden hygger med Elliot inde i stuen. Milan vælger tit, at jeg skal putte ham og det nyder jeg virkelig meget. Det betyder meget for os, at putningen er en god oplevelse for ham og det er tit der, jeg virkelig har min kvalitets tid med ham. Vi snakker, læser bøger og han fortæller mig en masse gode historier. Jeg kender ingen som kan digte som ham – han er så sjov! Jeg fortæller ham hver aften hvor højt, jeg elsker ham og han falder i søvn i mine arme. Det er så dejligt! Det er nok mit yndlings tidspunkt på dagen.

Mikkel, Elliot og jeg går som regel først i seng lidt senere. Vi bruger aftenen på at se film, snakke med mine bedsteforældre, drikke hvidtøl (okay, det er nok mest mig som drikker det!) og ellers tager vi bare aftenen stille og roligt. Jeg er ret vild med den måde, vores hverdag er på lige nu. Vigtigst af alt er der nemlig tid til mine børn og tid til at kramme og gøre lige præcis, hvad vi har lyst til. Det er det fede ved, at være hjemmegående: Vi bestemmer helt selv over vores tid og hvordan vi vælger at bruge den. Der er ingen stress og jag og vi er ikke bundet til, at skulle lave noget bestemt. Vi kan være impulsstyret og stå op hver eneste dag og spørge os selv: “Hvad har vi lyst til at lave i dag?” og rent faktisk følge det. Det er sådan livet burde være – synes jeg.

 

Dette indlæg har 4 kommentarer

 1. Camilla

  Du har her ret.. sådan burde livet være. Men hvordan hænger det sammen økonomisk..?

  1. Cellina Martinna

   Det har jeg faktisk tidligere skrevet et indlæg om. Økonomien som hjemmegående – gode råd og tips, hedder det 🙂

 2. Maria S

  Når jeg en dag får børn beskriver du lige den hver dag jeg selv ønsker❤️ Hvor må det være dejligt at have sine børn alle dagens timer..
  Så dig i de unge mødre lige da du startede og må indrømme jeg tænkte det var lidt mærkeligt den måde du gjorde tingene på.. men
  efter jeg er begyndt at læse din blog og følge din insta er du en kæmpe inspiration for mig, til virkelig selv at mærke efter og gøre hvad man selv mener er rigtigt. Har virkelig fundet ud af at det virker ret meget som jeg selv en dag ønsker Har så stort respekt for den måde du opdrager dine drenge. Tror nemlig og kærlighed er størst af alt og det man kommer længst med.

  1. Cellina Martinna

   Tusind tak for din kommentar – det gør jeg mig rigtig glad at høre <3

Skriv et svar