ALT OM MIN HJEMMEFØDSEL

hjemmefoedsel-1

I dag har jeg haft et hjemmebesøg af min konsultations jordemoder. Når man skal føde hjemme, kommer ens jordemoder ud for, at se ens hjem og eventuelt give gode råd eller gode idéer ift. fødestillinger, osv. Det var meget hyggeligt og vi er nu fuldstændig klar til hjemmefødslen. Hun havde en seddel med, hvor der stod alt det vi skulle bruge, men det viste sig at jeg havde styr på det hele. Så fra på lørdag må jeg altså officielt føde hjemme – der er jeg nemlig 37+0 uger henne.  Det bliver spændende hvornår han har tænkt sig, at melde sin ankomst, men jeg tror ikke der går så længe igen… Jordemoderen skønnede ham til allerede at veje 3,5 kg og hvis hun har ret, håber jeg godt nok at det bliver snart! Haha.

 

hjemmefoedsel-2

Jeg har lavet en liste med alle de ting, vi skal bruge til min hjemmefødsel. Jeg ved at mange undrer sig over, hvordan sådan en hjemmefødsel egentlig foregår og hvilke ting, der skal være til rådighed. Så her kommer en liste med alt det, vi har sørget for og hvorfor:

 • Håndklæder og vaskeklude til alt det fostervand, blod og andet snask der kunne ske at komme. Jeg har valgt at bruge gamle slidte håndklæder, da jeg tænker at smide dem ud bagefter. Vi har lagt 9 håndklæder frem og 5 vaskeklude.
 • Vaskekludene skal bl.a. bruges til kogte ingefærs klude. Det skulle virke smertelindrende. Udover det skal jeg også bruge en varm vaskeklud, som skal holdes på mellemkødet under pressefasen, for at undgå bristninger.
 • En stor gryde, som vi skal bruge til ingefær vandet + et par handsker til min fødselshjælper, som skal putte kludene på mig. Vandet skal nemlig være meget, meget varmt, så handskerne er simpelthen til for at hun ikke brænder sig.
 • Et varmt tæppe og en babydyne, som Elliot skal have over sig, når han er født.
 • Store affaldsposer til vasketøj osv.
 • En stor voksdug, som skal på sengen, når han skal fødes. Tape til at holde voksdugen fast til sengen.
 • Engangsvaskeklude til at vaske blod og andet væk.
 • Store bind (faktisk voksenbleer) til efter fødslen.
 • Æteriske olier, som også skulle virke afslappende og smertelindrende.
 • En løs kjole som jeg påtænker at føde i. Et par store trusser og en behagelig seamless bh.
 • Kamera og videokamera.
 • Babys første sæt tøj + strømper.
 • Ammeindlæg.
 • Bleer i størrelse 1. (Wow, hvor er de små og mega cute!)
 • Milepælskorte.
 • Min vandrejournal.
 • En stor sækkepude, som jeg tænker at skulle bruge under pressefasen.
 • En stor fitnessbold, som jeg tænker at skulle tage mine udvidelsesveer på. Min fødselshjælper medbringer en til, som er lidt større, som jeg kan læne forkroppen ind over.
 • Saftevand, sugerør og isterninger til under fødslen. Jeg bliver meget tørstig, når jeg føder!
 • Snacks til under fødslen.
 • Mad til jordemoder, fødselshjælper og de andre.

Ej, hvor er jeg altså bare begyndt at glæde mig. Det kommer så tæt på og det hele står klart på vores spisebord. Det sker sgu lige om lidt… Det er for vildt. Jeg glæder mig så meget til endelig, at opleve en hjemmefødsel og jeg håber inderligt, at denne fødsel bliver en meget bedre oplevelse end den første. Jeg er i hvert fald mega glad for, at jeg har valgt at få en fødselshjælper med denne gang, som allerede kender min historie og som ved hvilken fødsel jeg ønsker. Det er faktisk en kæmpe lettelse, nu når jeg har lidt jordemoderskræk 😉 Udover fødselshjælperen skal Mikkel selvfølgelig også være med og mine to skønne søstre <3 det bliver en kæmpe oplevelse.

Jeg har tidligere lavet et blogindlæg omkring min ønskeliste til fødslen, som jordemoderen læser, når hun kommer hjem til mig. Den kan I læse her 🙂

Få en dejlig aften, søde læsere <3

Dette indlæg har 3 kommentarer

 1. Trine

  Hvor er hegn misundelig på dig 😊 Fødte hjemme d 9/9 og det var en fantastisk oplevelse ift at være på hospitalet! Så misundelig på du skal opleve det og jeg ikke skal igen 😉 Hehe. En hjemmefødsel er så meget mere afslappende. Håber du får en fantastisk fødsel 😊

 2. Amanda S Henriksen

  Hej Martinna! Hvor er det bare spændende, nu når det snart er ved at være tid. Jeg er meget interesseret i æteriske olier selv, og jeg tænkte, om du ikke kunne lave et indlæg efter fødslen, om de virkede som de skulle, hvilke du brugte og hvilke du anbefaler andre.

  God vind herfra!

 3. Maja

  Hvor ser det tjekket ud! Du skal nok få en fantastisk fødsel 🙂 Hvem er din fødselshjælper, og hvor har du fundet hende?

Skriv et svar