NÅR LIVET FØRER MIG PÅ RETTE VEJ – TIL EN FØDSELSHJÆLPER!

Maria fitfamily

Som mange efterhånden ved, er jeg ikke helt så tryg ved de der fødsler – i hvert fald ikke, når det drejer sig om mine egne. Og det betyder derfor rigtig meget for mig, at jeg virkelig får trænet godt op til det, så vi alle kan få den bedst mulige oplevelse lige om lidt, når Elliot kommer til verden. Fødslen med Milan gik jo egentlig ret godt, set udefra. Men alligevel har pressefasen sat sig som noget rigtig grimt i mig og jeg har faktisk ikke rigtig fået det bearbejdet i denne graviditet, udover at jeg har snakket med rigtig mange om det. Jeg har prøvet at skubbe det på afstand og jeg har ikke rigtig villet forholde mig til, at jeg snart skal igennem det igen. Mange siger at 2. gang altid er nemmere og det tror jeg egentlig bare, at jeg har lænet mig op af. Selvom at en del af den daglige træning i Smertefri Fødsel også går ud på, at øve pres og giv slip teknik, har jeg kun øvet vejrtrækning og afspænding. De få gange jeg har øvet presseteknikken, er jeg simpelthen blevet så dårlig, at jeg bare har droppet det. Og det er jo rigtig smart, ikk’? Ikke at tage hånd om det, der er svært…

MEN for et par uger siden faldt jeg altså over FitFamily inde i Aarhus, som bl.a. tilbyder et aktivt fødselsforløb + fødselshjælper. Jeg talte med Maria, som står bag FitFamily, vi aftalte at mødes og kort tid efter havde jeg besluttet mig for, at hun skulle være min fødselshjælper. Vi havde en lang snak og jeg var overbevist om, at det var de højere magter, som havde ført mig til hende. Jeg har nemlig igennem hele graviditeten ønsket mig min egen jordemoder/doula, men det har simpelthen ikke kunnet lade sig gøre. Så hvad var chancerne lige for, at jeg skulle støde ind i Maria og bare have den bedste kemi med hende? Jeg var slet ikke i tvivl. Hun åbnede bare sine arme for mig, jeg kunne virkelig mærke, at hun oprigtigt ønskede mig det bedste og jeg følte mig pludselig helt tryg og med et helt nyt gå-på-mod til fødslen. Jeg føler på en eller anden måde, at jeg er i Marias favn nu og alle mine bekymringer, angst og ønsket om kontrol er parkeret hos hende. Det er egentlig en rigtig rar følelse. Maria har nu det store overblik og jeg er faktisk begyndt at glæde mig lidt til fødslen.

Jeg var hos Maria i fredags, hvor hun gav mig en rebozo behandling. Rebozo afhjælper bl.a. bækkensmerter og hjælper til at ryste baby længere ned i bækkenet. Hun gav mig også noget massage af lænden og ballerne, som vidst nok skulle løsne min krop op. Hun forsikrede mig i hvert fald om, at det skulle hjælpe på et eller andet, for avs! hvor gjorde det bare nas! Jeg kan godt mærke at min krop virkelig er hårdt belastet efterhånden. Udover det øvede vi presseteknik og hun gav mig nogle maveøvelser, som jeg skal lave dagligt, for at træne op til pressefasen. Vidste I godt hvor altafgørende den rigtige kropsstilling er for, at få baby ud på den bedste og mest effektive måde? Jeg anede slet ikke at det havde så stor betydning, men Maria har virkelig sat mig godt ind i det nu. Egentlig er jeg typen, som helst ligger mig ned og går i dvale, når jeg mærker ubehag og smerte, men med en ny viden om, hvor meget hurtigere fødslen kan gå, hvis jeg aktivt bruger min krop og lader tyngdekraften hjælpe til, vil jeg helt sikkert benytte mig af det til fødslen.

Efter at jeg var hos Maria i fredags, har jeg virkelig mærket glæde i kroppen. Jeg skrålede højt med på musikken på vej hjem i bilen og følte mig nærmest som et helt nyt menneske. Det er altså utroligt hvad støtte, opmuntring og omsorg gør ved mennesker. Jeg har virkelig haft brug for én, som kunne tage over og én som kunne motivere mig og bakke mig op. Maria er simpelthen et fantastisk menneske og jeg er så glad for, at jeg fandt hende.

I tirsdags optog vi et afsnit til De Unge Mødre, hvor Maria var hjemme hos mig, for at planlægge hjemmefødslen og alt det praktiske. Det kan I se i den kommende sæson 🙂 og hvis I vil læse mere om FitFamily og Maria, er deres hjemmeside at finde her.

Rigtig god aften herfra! <3

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Hej 🙂 Super spændende at følge med. Jeg ved godt, at det er et gammelt indlæg, men jeg er 33+0 med mit første barn, og tankerne om fødslen fylder meget nu. Jeg kan huske i afsnittet, at Maria havde nogle forskellige dufte med, som du kunne vælge imellem, og de havde alle forskellig effekt. Efter noget tids mislykket Googlen, vil jeg høre, om du kan hjælpe med mig, hvordan jeg læser mere om dette, og hvor man kan købe det? Og hvordan oplevede du det, hvis du fik det brugt? 🙂
    Venlig hilsen,
    Maiken

    1. Hej Maiken. Det var homøpatiske dråber og ingefær duften, som skulle være smertelindrende. Desværre nåede jeg aldrig at få det brugt.
      Held og lykke med det hele : )

Skriv et svar

Luk menu