SÅDAN SAMSOVER VI HERHJEMME

Elliots seng

Lige om lidt står oktober for døren og vores familie bliver forøget med lille Elliot. Vi glæder os helt vildt alle sammen og vi er også ved at være klar med alt det praktiske. Alt er nyvasket og lagt på plads i hvert fald. Jeg prøvede lige her til morgen at rede Elliots seng, bare lige for at se hvordan det så ud og fordi det jo er lidt hyggeligt. Jeg ved godt man siger, at det bringer uheld at rede sengen inden babys ankomst, men det er altså også mest for billedet og hyggens skyld 😉

Som mange ved, har Milan altid sovet i vores seng. Lige fra den dag han blev født. Simpelthen fordi at det altid har føltes helt naturligt og dejligt, at have ham tæt på os. Jeg kunne aldrig drømme om, at putte ham i et andet rum end vores. Det ville simpelthen stride imod alle mine naturlige instinkter. Er det ikke også lidt mærkeligt, at det er blevet så normalt, at putte ens baby i et andet rum end hvor man selv sover? Jeg mener, vi er jo flokdyr og der er så meget forskning som viser, hvor vigtigt det er at have sin baby tæt, specielt i den helt første tid, hvor barnet stadig er så sårbart og har brug for tryghed og at mærke og høre mor og fars åndedræt. Det skulle faktisk forebygge vuggedød. Så selvfølgelig skal Elliot også sove i vores seng. Det bliver så hyggeligt at have en “unge” på hver side af mig – mine unger. Jeg glæder mig helt vildt.

Vi har pt en dobbeltseng og en tremmeseng fra IKEA, hvor vi har taget den ene side af, så sengene står tæt sammen i spænd. Milan har faktisk aldrig rigtig sovet i tremmesengen. Han elsker at putte i smørhullet, så det bliver intet problem at have Elliot i tremmesengen. Mikkel kommer altså til at ligge yderst, Milan ved siden af ham og så mig og Elliot i tremmesengen, nok det første stykke tid i babynesten. Jeg husker at jeg med Milan var ret usikker de første par nætter, for jeg var vildt bange for at ligge mig ovenpå ham og samtidig var han var bare alt for langt væk fra mig, hvis han lå i liften og der kunne jeg jo heller ikke ligge hovedet og brystet tæt til ham. Så jeg tænker at en babynest er et rigtig godt alternativ til, at beskytte Elliot lidt, men samtidig kan jeg ligge helt tæt op af ham og eventuelt hvile på kanten. Jeg er lidt spændt på, hvad det ender med. Han ender nok alligevel med at ligge helt tæt i min arm. Jeg har heldigvis aldrig lagt mig ovenpå Milan og jeg har efterhånden læst mange steder, at det faktisk nærmest er umuligt, at en mor lægger sig på sit barn, da man simpelthen helt instinktivt ved, at de er der.

Det bliver så vildt, at vi snart går fra 3 til 4. Jeg elsker at kigge på billedet af Elliots seng. Jeg synes det er så fint og jeg elsker at ammepuden og sengetøjet matcher 😉  og så er det selvfølgelig økologisk. Det betyder meget for mig, at sengetøjet og generelt alt hans lille krop kommer i nærheden af, er fri for farlige kemikalier. Farlig kemi er der nok af, så det betyder meget at kunne beskytte ham så vidt muligt for det. Han er jo så lille og ny, når han kommer ud. Min lille baby <3

God søndag herfra 🙂

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. line

    Hej Martinna, jeg er lidt nysgerrig på hvordan i gør sådan rent praktisk, altså går Milan i seng før jer? Putter i ham kl 19 og går selv først i seng kl 22? Og er i ikke bange for at han falder ud af sengen? Eller hvordan gør i? Hilsen Line

    1. Cellina Martinna

      Hej Line! Vi putter Milan i vores seng, et par timer før vi selv går i seng. Det fungerer rigtig godt 🙂 Og nej, det er vi ikke bange for. Han sover selvfølgelig længest inde 🙂

Skriv et svar