HERHJEMME BRUGER VI IKKE BARNEVOGN

Fastvikle 2

Vi har faktisk aldrig rigtig brugt barnevogn til Milan. Jeg husker stadig første gang, jeg kørte en tur med ham i en barnevogn.. Jeg tror han var omkring 1 måned gammel. Jeg husker tydeligt alle de spørgsmål jeg konstant fik fra folk: “Hvordan går det med barnevognen? Vil han gerne sove i den? Hvor tit sover han i den?” osv. Jeg følte lidt et pres fra omverden, husker jeg og da jeg endelig kom ud og gå med den, føltes det bare så forkert.. Det var så mærkeligt, at jeg skulle ligge min lille nyfødte baby fra mig, ned i en kold vogn, pakket ind i en dragt og dyne. Jeg kunne slet ikke slippe ham af syne og jeg holdte konstant øje med ham og om han trak vejret. Jeg kunne overhovedet ikke fokusere på den friske luft og den skønne natur omkring mig. Det var virkelig ubehageligt, at jeg ikke kunne mærke ham, nu når jeg egentlig bare mest havde lyst til, at bære ham i min arme konstant. Så.. det droppede vi egentlig ret hurtigt – den der barnevogn.

I stedet begyndte jeg at bruge en strækvikle. Det er et langt stykke stof, som man kan binde på mange, mange forskellige måder og som man så kan bære sit barn i. Den var virkelig guld værd og jeg anbefaler den altid til ALLE kommende mødre! På den måde kunne jeg nemlig have min baby med over alt. Jeg var ikke længere begrænset og jeg skulle ikke tænke på trætte arme og ømme skuldre. Det var virkelig en kæmpe lettelse. Jeg kunne bruge mine arme frit, men samtidig have min baby tæt på mig hele tiden. Milan tilbragte mange timer i viklen hver dag og jeg nød det så meget. Det gjorde han også. Han var en tilfreds, lille baby. Han havde adgang til brystet, når han var sulten og behovet for kropskontakt og nærhed, som babyer jo virkelig har brug for, fik han hundrede procent opfyldt. Det var den skønneste tid og vi brugte viklen i et års tid. Da han blev et år blev han nemlig for tung til strækviklen..

Det har virkelig givet Milan så meget godt, at blive båret igennem den første tid af hans liv. Det er jeg helt overbevist om. Han har aldrig manglet mig, vi har et enormt stærkt bånd til hinanden og han er en glad og harmonisk dreng, som altid har fået hans behov for nærhed og tryghed opfyldt. Jeg elsker det! Tænk at et stykke stof kan give så meget godt med sig. Jeg husker at en kvinde spurgte mig, hvordan han nogensinde kunne komme til at gå, når jeg bar ham så tit. Han gik da han var 11 måneder og han har altid været utrolig stærk motorisk. Børn som får opfyldt deres behov, har helt automatisk lyst til at lære og at udfordre sig selv. No worries.

Nu når Elliot kommer til verden, skal han selvfølgelig også bæres tæt. Jeg ved at det kommer til at være så godt for Milan, at jeg stadig kan være på og have frie hænder, selvom lillebror også er her. Han sover jo meget det første stykke tid og derfor bliver det så nemt og skønt, at han kan være i viklen. Denne gang har jeg dog været ude og skaffe mig en fastvikle. Den er lidt anderledes, da den kan bruges længere tid end strækviklen kan – den holder nemlig til flere kg. Selv Milan kan bæres i denne fastvikle og det synes jeg er en kæmpe fordel. Og så er den simpelthen så smuk og unik! Den minder mig lidt om livets træ – jeg elsker dyrelivet derpå og jeg synes virkelig den har en helt unik stemning over sig. Udover det er den også økologisk og det er jeg jo ret vild med. Der findes så mange smukke vikler og slynger og hvis man først bevæger sig ind i den verden, kan man blive helt besat – og fattig 😉 Jeg har fundet min smukke fastvikle på slyngekompagniet.dk  – de har nogle vildt smukke og unikke vikler og så får man også en god vejledning med til forskellige bindinger. Mikkel bakker mig endda op i disse køb og han glæder sig helt vildt til, at gå med Elliot i den nye fastvikle. Tror godt han kan lide at den er sort og stilren. Jeg overvejede nemlig også en lyserød 😉 hehe.

Fastvikle 1
Ih, hvor jeg altså glæder mig til lillebrors ankomst og til at bære ham tæt, kysse ham og kramme ham så meget. Det er altså en helt fantastisk tid <3

 

 

 

 

Dette indlæg har 5 kommentarer

 1. Nanna

  Har du hørt om moderne stofbleer? Det kunne måske være noget for jer. Vi er glade for det, og det tror jeg også at der er mange andre viklebærende,ifavnske familier der er 🙂

  1. Cellina Martinna

   Ja, jeg overvejede det også dengang Milan var baby, men vi kom aldrig rigtig i gang med det 🙂

 2. Elisabeth

  Men hvordan kom Milan til at gå så tidligt hvis du bar ham hele tiden? Tak for din spændende blog 😀

 3. Maja Dahl

  Hvordan finder man ud af hvilken str vikle man skal vælge? Min søn er snart 5 mdr og vejer næsten 8 kg, mon det er for sent at begynde at bruge en vikle?

  1. Cellina Martinna

   Nej, det er slet ikke for sent! Men så vil jeg anbefale dig en fastvikle og ikke en strækvikle. Du kan evt melde dig ind i Slyngegalleriet på fb, der er meget inspiration og hjælp at hente 🙂

Skriv et svar