VEGANSK HVID CHOKOLADEMOUSSE

IMG_1618

Jeg tænkte at jeg ville lave en rigtig lækker chokolademousse, da vi skulle have gæster til aften. Haha, nej vel? Så var det bare lidt mere i orden. Sandheden er at jeg faktisk bare fik en pludselig trang til chokolademousse og jeg var helt alene. Jep, de 12,5 kg. er totalt selvforskyldt 😉 Ser I… Jeg tror altså at mine opskrifter her på bloggen, kommer til at bære lidt præg af en sulten og hungrende gravid. Jeg har virkelig en craving for desserter og lækre kager og hold op, hvor har jeg savnet chokolademousse! Det var lidt af et eksperiment og det lykkedes egentlig ret godt. Det smagte i hvert fald intet mindre end fantastisk! Og mine søskende var ret enige. Bare rolig, jeg spiste ikke det hele selv 😉 God fornøjelse – I kommer ikke til at fortryde det!

Det skal du bruge:
Opskriften er til 8 personer eller én gravid 😀

750 ml Alpro Piskbar
4 spsk agar agar pulver
3 økologisk mælkefri chokolade fra Plamil (Købt i Meny)
1 dl vand
1 dl birkesød

Fremgangsmåde:

Pisk 250 ml Alpro Piskbar af gangen, så bliver det lettere stift

Smelt chokoladen i en gryde ved svag varme

Herefter hældes vand, sukker og agar agar i en gryde og koges

Tilsæt nu den smeltede chokolade med den kogende vand med sukker og agar agar. Rør det godt sammen

Til slut hældes chokoladeblandingen sammen med fløden ganske forsigtigt. En spsk. af gangen

Stil herefter i køleskabet et par timer eller fryseren i 30 min., hvis man ikke kan vente 🙂

 

Dette indlæg har 2 kommentarer

  1. Hej Cellina
    Har lige lavet din lækre hvide chokolademousse. Resultatet smager fantastisk 🙂
    Jeg havde dog lidt problemer da jeg skulle koge vand, sukker og agar agar. Det blev en fuldstændig hård klump… Kan det være fordi jeg valgte at bruge sukker i stedet for birkesød? Eller skulle der være en lille smutter i din opskrift, så det skulle have været 4 tsk og ikke spsk? (undskyld ;-)) Eller skulle det have været agar agar flager og ikke pulver? (undskyld igen 😉 ;-))
    Fik dog fortyndet blandingen op med mere sukker og vand, og brugte så kun noget af det. Det resulterede i et mega lækkert resultat, som dog ikke var helt så stift som jeg forventede 🙂
    Tusind tak for den lækre opskrift 🙂

Skriv et svar

Luk menu