JEG ER BLEVET SYGEMELDT…

Milan og Martinna

Som mange måske ved, har min graviditet bestemt ikke været en dans på røde roser. Inden jeg overhovedet stod med en positiv graviditetstest, havde jeg voldsom kvalme. Så jeg vidste egentlig ret tidligt, at den her baby nok sad ret godt “fast”. Min 1. graviditet var virkelig en god graviditet – jeg havde kvalme i en lille uge, min iskasnerve drillede lidt i et par uger og jeg havde ret meget halsbrand, men det var sådan set det!
Den her graviditet har simpelthen været så psykisk og fysisk hård ved mig. Der er ikke dét, som jeg ikke har døjet med. Kvalme og opkast siden uge 3 og ja, jeg har stadig meget kvalme her i 27. uge… Enorm træthed og mega ondt i lænden og bækkenet. Faktisk var jeg så dårlig de første par måneder, at når jeg kom hjem fra arbejde kl. 16.30, lagde jeg mig ind i sengen og blev der til næste morgen. Jeg kunne ikke stå på mine egne ben af udmattelse, kvalme og svimmelhed. Thank God for Mikkel! Jeg havde aldrig klaret det som alenemor.

Det sidste halvandet år har jeg arbejdet som privat dagplejer. Min mor og jeg har en stordagpleje hjemme hos hende. Vi er har 10 børn i alderen 8 måneder til 6 år. Jeg har været rigtig glad for mit arbejde, men let’s face it – det er altså et hårdt job for en gravid, med meget larm og mange løft. Selvom min mor har taget rigtig meget over ift. løft osv., har jeg altså ikke helt kunne undgå det. Jeg arbejdede hver dag fra 8-16.30 og jeg tror også, at det var derfor at min krop ikke kunne mere, når først jeg kom hjem fra job. Min jordemoder ville allerede have mig sygemeldt i uge 16, men det kunne simpelthen ikke lade sig gøre med dagplejen. Vi er jo private og vi havde derfor brug for at finde en vikar. Men vi har nu fundet en løsning og efter sommerferien starter min mormor og farmor op i dagplejen. Det er virkelig i sandhed en familiedagpleje, det her. De har altid været vikarer her, så børnene kender dem rigtig godt og de kalder dem for Olde Jonna og Olde Lissi. Det er simpelthen en ren fest, når de er på besøg, så jeg er sikker på, at alle kommer til at nyde rigtig godt af de to, friske damer. Jeg elsker virkelig, at vi er så tætte i min familie og kan hjælpe hinanden, når tingene brænder på.

Hvis jeg skal se det positive ved den her sygemelding, er det helt sikkert alt det gode, jeg nu har mulighed for at give Milan, inden Elliot kommer til verden. Selvom dagplejen har givet Milan en masse gode venner og været med til at udvikle ham, har han simpelthen været der for mange timer. Det er jo ikke kun mig, som har haft en 40 timers lang arbejdsuge – det har Milan også og det har været hårdt og opslidende for ham. Jeg har kunnet mærke på ham, at det bestemt ikke har været i hans interesse og det har været svært for ham hele tiden at “være på”. Vi har tydeligt kunne mærke en reaktion derhjemme og han har virkelig haft brug for ferie og fridage. Allerede nu hvor vi har haft et par ugers ferie, kan jeg mærke en kæmpe forskel på ham. Han har sovet længe hver morgen, leget på hans værelse uden forstyrrelser, spist når han var sulten, fået den ro han har brug for og det har bare resulteret i en rigtig glad og harmonisk dreng.

Så NU skal vi bare hygge igennem og jeg skal have fyldt ham rigtig godt op med en masse kærlighed og kys, inden han skal til og deles om hans mor og far. Vi skal skide højt og flot på faste sengetider (ligesom vi gjorde i min barsel!) og vi skal putte inde i sofaen med dyner og lækre snacks dagen lang. Jeg glæder mig til endelig igen, at kunne give ham den mor, jeg ønsker at være – en mor som har tid og en mor som er nærværende. Milan betyder jo alt for mig. Jeg elsker ham så højt og jeg tror på, at vi går nogle rigtig gode måneder i møde. Vi har allesammen trængt til den her pause.

Kærlighed herfra <3

Milan og MikkelMine to elskede drenge.

Dette indlæg har 6 kommentarer

 1. Mille

  Din stakkel. Hvor er det fantastisk, at din mormor og farmor træder til og hjælper.

 2. Angela

  Hvad lavede du før du blev dagplejer? 🙂

  1. Cellina Martinna

   Jeg er uddannet pædagogisk assistent, derefter var jeg på barsel med Milan i 1,5 år og så startede jeg som dagplejer efter endt barsel 🙂

 3. Signe

  Puha, stakkels dig. Skal I have flere børn efter Elliot?

  1. Cellina Martinna

   Uha, det ved jeg slet ikke endnu. Drømmen er da nok at få flere børn, men vi må se hvad der sker 🙂

 4. Julie

  Skal Milan så heller ikke i dagpleje så længe du er sygemeldt og på barsel med lillebror?

Skriv et svar