MINE FORBEREDELSER TIL FØDSLEN!

image1

Well. Jeg kommer nok ikke udenom, at jeg om 3 måneder skal føde en baby. Selvom jeg har udskudt træningen så længe som muligt, er det nu på tide at gå i gang. Der er nemlig kun 3 måneder til min termin og nu når jeg føder 2 uger før termin (for det gør jeg altså bare og det er ikke til diskussion!), så er der faktisk ikke så lang tid igen.

Det er fuldstændig vildt, så stærkt den her graviditet er gået. Jeg har slet ikke haft tid til, at tænke så meget over det, som jeg havde dengang med Milan. Det er altså bare noget andet med nummer 2. Jeg har jo prøvet det hele før. Jeg tæller ikke dagene, som jeg gjorde sidst. Når nogen spurgte mig sidst: “Hvor langt er du henne?”, kunne jeg svare med den præcise ugedag og jeg kunne nok også svare i søvne. Når folk spørger mig nu, er det sådan lidt: “Øhhhh… Ja. Jeg tror nok det er uge 25.. Ikk’? Og så hedder det vel uge 25+1,2,3 stykker. Jeg ved det sgu ikke helt.” Kender I mon til det, 2. gangs mødre?

Nå, men i min sidste graviditet, var jeg jo mega bange for, at jeg ville sprække helt ned til numsen. Så jeg undersøgte og spurgte en masse til råds og jeg blev altså anbefalet det her hindbærblade the. Jeg drak det hver dag i de sidste 3 måneder af min graviditet. Man må først begynde med det i 3. trimester nemlig. Faktisk havde jeg en lille aftenrutine, hvor jeg lavede en kop lækker (hindbærblade) the og øvede Smertefri Fødsel Anja Bay metoden. Det var min form for fødselsforberedelse.

Smertefri Fødsel Anja Bay metoden er seriøst (!) noget af det bedste, jeg har gjort for mig selv. Det kan simpelthen ikke siges nok. Og det er jeg altså ikke blevet betalt for at sige! Jeg anbefaler det til ALLE gravide på min vej, simpelthen fordi at jeg synes det er SÅ vigtigt. Jeg er overbevist om, at jeg havde så god en 1. fødsel, fordi at jeg havde forberedt mig med teknikkerne. Teknikkerne går ud på 4 forskellige øvelser: Laboro vejrtrækning (en naturlig, smertestillende vejrtrækning), afspænding så man lærer at slappe af i kroppen, når veen kommer (smerten bliver nemlig kun værre, hvis man spænder op!), visualiseringsteknik og pres og giv slip teknik. Jeg var meget flittig med træningen og jeg sprang ikke over en eneste dag. Jeg endte med at have en helt naturlig fødsel, uden noget smertestillende og uden bristninger! Jeg har skrevet et indlæg med min fødselsberetning her, hvis man skulle have lyst til at læse mere.

Og hvis I har lyst til at læse mere om Smertefri Fødsel, kan I gøre det her: http://www.smertefrifoedsel.dk/

PS. Et andet godt råd til at undgå bristninger er, at holde en varm klud på mellemkødet under pres. Det gjorde min jordemoder på mig. Skriv det evt. på din ønskeliste til fødslen. Jeg laver forresten snart et indlæg, om min ønskeliste til fødslen, hvis nogen kunne finde det interessant.

Sæt i gang.. “Træk vejret dybt ind, lad luften sive fra lungerne og gå ind i laboro…”, ikk’ Anja? 😉 Jeg glemmer det aldrig..

Kampgejst og kærlighed herfra <3

Skriv et svar