VEGANSK OG GLUTENFRI STUDENTERBRØD

Forleden eksperimenterede vi med at lave glutenfri og naturligvis vegansk studenterbrød. Det er nemlig en af de kager, som jeg virkelig godt kan savne som veganer – og jeg synes faktisk, at det endte meget godt! Den smagte i hvert fald mega godt, så det ville jo være en skam ikke, at dele opskriften med jer, ikk’?! 😜

Ingredienser til bunden:

200 gram fuldkorns rismel
200 gram boghvedemel
200 gram majsmel
400 gram Fri margerine
200 gram rørsukker
6 spsk. HUSK
8 spsk. hørfrø slim (Se her, hvordan man laver hørfrøslim)
2 tsk. vaniljepulver
Lidt vand, så dejen bliver tilpas

Fremgangsmåde:

  • Stil dejen på køl i en time
  • Fordel herefter et tyndt lag dej på bagepladen
  • Bag i varmluft ved 180 grader indtil den er gylden – tjek allerede efter ca. 10-15 min.
  • Lad kagen køle ned, imens du laver selve kagen, som er denne opskrift på veganske trøfler – lav 4 potioner!
  • Start med at smøre syltetøj på kagebunden og lad det hvile i 20 min.
  • Nu fordeler du trøffelmassen ovenpå syltetøjet
  • Lad det hvile i 10 min.
  • Bland flormelis og kogt vand til glassur, som du hælder ud over kagen – lad det stivne
  • Drys til sidst med kokos
  • Der bliver til en helt bradepande, som skæres i mindre stykker.
  • Velbekomme! 😍