SÅDAN BEROLIGER DU DIN TARM

Af Melanie Irena Larsen

Indlægget indeholder reklamelinks

Størstedelen af vores krop består af vand og det kommer nok næppe som nogen overraskelse, når jeg nævner at vand er meget vigtigt for alle kroppens organer. Problemet er blot, at de fleste af os render rundt og er dehydreret i vores celler – også selvom vi faktisk tænker, at vi får vand nok. Udfordringen er, at vores krop dehydrere af dårlig mad, forurening, medicin og drikkevarer der indeholder sødemidler, koffein, e-nr. og sukker. Det samme gør kroppen af stress og stråling. En dehydrering kan endda gives videre til vores børn pga. alle ovennævnte ting og det kan dermed være arveligt. Det betyder, at vi ikke selv nødvendigvis er herre over hvor dehydreret vores krop faktisk er.

Hydrering finder sted i tyktarmen og det er den vi skal kigge på, når vi igen skal til at sende et signal til kroppen om at den skal tage imod en masse væske. Døjer du med tarmproblemer vil det være et klart og tydeligt tegn på dehydrering, men faktisk er de fleste sygdomme et tegn på dehydrering af cellerne, ifølge Barbara Wren. Det er ret interessant og jeg vil anbefale jer, som det føles rigtigt for og som det trækker lidt i, at læse bogen “Vågne Celler” – hvordan kroppen skaber lys og holder på lys. I bogen guider hun lige så fint en igennem ens egen historie, som på allerfineste vis danner et unikt helbredsbilled. Når vi først har fat i det, så er vi godt på vej til at gå på opdagelse i vores krop. Hun beskriver ligeledes hvordan kroppen har brug for lys, at sygdom skyldes en udrensning omkring cellerne og så giver hun en masse forslag til hvordan vi hver især kan udrense kroppen. Hun kommer ligeledes ind på at sygdom ikke opstår udenfor kroppen som blandt andet bakterier, men at alt sygdom starter indefra. Det er yderst interessant og det sætter ens helbred i et andet perspektiv. Hun mener ikke, at der findes uhelbredelige sygdomme. Hun forklarer endda at kroppen har en fantastisk evne til at helbrede sig selv. Bogen kan lånes på de fleste biblioteker eller købes som e-bog her.

Så hvad kan du så gøre for at hydrere hele din krop – hver en celle?

Du kan drikke en te, som sender et signal til tyktarmen om at den er hydreret. For det er faktisk hørfrøslim, som beroliger tyktarmen og sender signal til kroppen om at den er hydreret. Teen tager lidt tid at lave, men det gode ved opskriften er, at du også altid har hørfrøslim til dine veganske opskrifter. F.eks. bruger vi hørfrøslim til dette glutenfrie og veganske brød. 

Sådan gør du:

Du tager 4 spsk. økologisk hørfrø, samt 2 liter vand, som du giver et opkog. Herefter slukker du for kogepladen og lader det stå i 12 timer.
Efter 12 timer så koger du blandingen i 1 time. Så sier du hørfrøene fra og lader slimen køle af. Når slimen er kold, så sætter du den i et lukket glas på køl.
Blandingen kan holde 2-4 dage på køl i et lukket glas.

I løbet af dagen kan du så lave denne te, så tit som du har lyst. Du skal bruge:
3 spsk. hørfrøslim
Kogt vand, som er kølet ned (tag ikke hørfrøslim i kogende varm vand – det skal køle af først)

Hørfrø er særligt godt, fordi vores celler har brug for gode fedtstoffer.

Hvis du har en kronisk sygdom eller anden form for skavank og du skal hjælpe kroppen med at heale sig selv, så er dette et godt sted at starte. En krop der er dehydreret har det ikke godt. Døjer du med Colitis Ulcerosa, Chrons sygdom, irritabeltyktarm eller anden form for lidelse i dit tarmsystem, så er blandingen særlig god til at berolige tarmen og dermed give de optimale vilkår for at heale. Ligeledes er den meget effektiv ved uren hud, da den hjælper kroppen med at rense ud.

Det anbefales desuden at drikke en masse vand i løbet af dagen. Ikke for meget på en gang, men gerne 2,5 til 3 liter dagligt fordelt over hele dagen. Vandet skal helst være stuetemperatur og renset. Vi bruger denne filterkande, som renser vandet for tungmetaller.

Hvis det føles rigtigt for dig, så går Barbara Wren meget mere i dybden med dehydrering og alt det ovennævnte i hendes bog.

God fornøjelse.

KH. Melanie

I er velkommen til at sende en mail til melanieirena@outlook.dk ved spørgsmål. Martinna fik en del henvendelser ved mit seneste blogindlæg omkring naturlig antibiotika og jeg vil gerne hjælpe, men det kan godt være der går et par dage før du får svar fra mig. ❤️

2 kommentarer

 • Ronni andersen

  Hejsa. Først og fremmest Super flot blog, den er da vildt flot og prof lavet. Virkelig en fornøjelse.
  Jeg studsede lige over denne artikel du har skrevet eller publiceret, vedrørende denne dehydrering og eventuel hydrering ved hjælp af noget hørfrøslim. Du refererer til en Barbara Wren som faglig “ekspert” på området samt at denne person mener at sygdom ikke kan komme udefra men altid kommer indefra.
  Jeg er nervøs, oprigtigt nervøs for at i hurtigst muligt skal enten omformulere eller nedtage denne artikel fra jeres blog for at være på den sikre side. For hvad med eventuelt salmonella bakterier fra kylling? Det giver i hvert fald sygdom i kroppen og kommer udefra. Og er bange eller i hvert fald nervøs for, at i fører nogle lidt for “nemme” mennesker i armene på noget der i værste fald kan være dødeligt. En søgning af jeres faglige “ekspert” viser at hun ingen reel uddannelse har men bare “påstår” at have brugt en masse år på denne såkaldte videnskab. Samtidigt har der været Mange dårlige sager omkring hendes College i UK hvor folk har taget fysisk skade, og en person fra 2014 fik organsvigt samt en erstatning på 800.000 pund som følge af “behandlingen” fra denne person. For jeres egen skyld og jeres læsere burde i tage og forholde jer kritisk til tingene i deler med jeres læsere. For nogle af tingene kan muligvis være skadelige. Andre decideret farlige.
  Håber du vil tage denne henvendelse i den gode ånd det er ment, for vil bare hjælpe med at ingen kommer noget til. Venlig hilsen Ronni

  • Cellina Martinna (author)

   Kæreste Ronni

   Tak for din omsorgsfulde besked, som jeg bestemt kun opfatter som kærlig bekymring.

   Jeg er et føle menneske og jeg finder svar i mit hjerte. Derfor kan alt det jeg skriver her på bloggen ikke dokumenteres. Jeg kan henvise til en bog, så folk selv kan være opsøgende og sætte sig ind i tingene. Jeg nævner på intet tidspunkt, at forfatteren har ret i alt hun skriver. Der er flere ting, som ikke føles rigtigt for mig i hendes bog. Men lige præcis det her med at fylde kroppen med væske og hydrere cellerne føles helt rigtigt og hørfrø ligger en beskyttende hinde i tarmen – og er fyldt med sundt fedt. Så alt i alt giver det rigtig god mening for mig.

   Jeg tænker, at folk kun kan blive syge af denne drik, hvis de ikke tåler hørfrø.

   Hvad der er rigtigt for mig kan være forkert for dig, men det gør hverken din eller min virkelighed til forkert. Jeg synes at der skal være plads til at fortælle om de her helt naturlige tiltag, som jeg har god erfaring med, men som du nok har bemærket skriver jeg altid, at jeg hverken er læge eller anden form for behandler, så det er 100% på eget ansvar at følge mine små uskyldige råd, såsom at drikke hørfrøslim og drikke en masse vand.

   Få en dejlig aften.

   Kh. Melanie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *