KVALME, NYTÅR OG DEN VEGANSKE MENU

VEGANSK CHOKOLADE/HINDBÆRMOUSSE-KAGE

vegansk-hvid-chokolademousse-kage-hindbaermousse-med-oreos-nytaarsdessert-plantebaseret

Som lovet i mit nytårs-indlæg kommer her opskriften på den veganske chokolade/hindbærmousse-kage, som vi fik nytårsaften. Den smagte intet mindre end fantastisk og var helt perfekt til anledningen! Enjoy 🙂

KAGEBUND:

  • 3 dl mandelmælk
  • 3 spsk eddike
  • 3 dl rørsukker
  • 1 dl olivenolie
  • 3 tsk vanilje sukker
  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du:

  • Bag kagen i ca. 15-20 min. ved 180 grader i en springform. Der bliver til 3 bunde. Bunden skal være meget tynd.

HVID CHOKOLADEMOUSSE:

  • 200 g hvid, vegansk chokolade (kan blandt andet købes i en helsekost)
  • 2 Alpro soya piskbar

Sådan gør du:

  • Smelt chokoladen i en gryde ved svag varme
  • Lad det køle af i ca. 10 min. imens du jævnligt rører rundt i det
  • Pisk Alpro soya piskbar
  • Vend den smeltede chokolade i soyafløden
  • Stil på køl

MØRK CHOKOLADEMOUSSE:

  • 200 gram mørk 70% chokolade (tjek for en sikkerhedskyld, at der ikke er mælk i)
  • 2 Alpro soya piskbar

Sådan gør du:

  • Smelt chokoladen i en gryde ved svag varme
  • Lad det køle af i ca. 10 min. imens du jævnligt rører rundt i det
  • Pisk Alpro soya piskbar
  • Vend den smeltede chokolade i soyafløden
  • Stil på køl

HINDBÆRMOUSSE:

  • 250 gram frosne hindbær
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk agar agar
  • 2 Alpro soya piskbar

Sådan gør du:

  • Lad bærene tø op
  • Tag bærene i en si og pres saften ned i en gryde
  • Opvarm saften og tilsæt sukker og agar agar
  • Lad koge et par minutter imens du rører rundt
  • Lad det køle ned i ca. 10 min., imens du fortsat jævnligt rører rundt i det
  • Pisk alpro soya piskbar og vend blandingen i det
  • Stil på køl
  • Lad nu kagebunden blive i springformen og lig et lag mørkt chokolademousse på, et lag hindbærmousse og til sidst et lag med hvid chokolademousse. Der skulle gerne blive til 3 kager. Top til sidst med knuste Oreos og voila! Verdens lækreste, veganske moussekage!

vegansk-hvid-chokolademousse-kage-hindbaermousse-med-oreos-nytaarsdessert

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KVALME, NYTÅR OG DEN VEGANSKE MENU