VEGANSK CHOKOLADE/HINDBÆRMOUSSE-KAGE

vegansk-hvid-chokolademousse-kage-hindbaermousse-med-oreos-nytaarsdessert-plantebaseret

Som lovet i mit nytårs-indlæg kommer her opskriften på den veganske chokolade/hindbærmousse-kage, som vi fik nytårsaften. Den smagte intet mindre end fantastisk og var helt perfekt til anledningen! Enjoy 🙂

KAGEBUND:

  • 3 dl mandelmælk
  • 3 spsk eddike
  • 3 dl rørsukker
  • 1 dl olivenolie
  • 3 tsk vanilje sukker
  • 3 dl hvedemel
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver

Sådan gør du:

  • Bag kagen i ca. 15-20 min. ved 180 grader i en springform. Der bliver til 3 bunde. Bunden skal være meget tynd.

HVID CHOKOLADEMOUSSE:

  • 200 g hvid, vegansk chokolade (kan blandt andet købes i en helsekost)
  • 2 Alpro soya piskbar

Sådan gør du:

  • Smelt chokoladen i en gryde ved svag varme
  • Lad det køle af i ca. 10 min. imens du jævnligt rører rundt i det
  • Pisk Alpro soya piskbar
  • Vend den smeltede chokolade i soyafløden
  • Stil på køl

MØRK CHOKOLADEMOUSSE:

  • 200 gram mørk 70% chokolade (tjek for en sikkerhedskyld, at der ikke er mælk i)
  • 2 Alpro soya piskbar

Sådan gør du:

  • Smelt chokoladen i en gryde ved svag varme
  • Lad det køle af i ca. 10 min. imens du jævnligt rører rundt i det
  • Pisk Alpro soya piskbar
  • Vend den smeltede chokolade i soyafløden
  • Stil på køl

HINDBÆRMOUSSE:

  • 250 gram frosne hindbær
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk agar agar
  • 2 Alpro soya piskbar

Sådan gør du:

  • Lad bærene tø op
  • Tag bærene i en si og pres saften ned i en gryde
  • Opvarm saften og tilsæt sukker og agar agar
  • Lad koge et par minutter imens du rører rundt
  • Lad det køle ned i ca. 10 min., imens du fortsat jævnligt rører rundt i det
  • Pisk alpro soya piskbar og vend blandingen i det
  • Stil på køl
  • Lad nu kagebunden blive i springformen og lig et lag mørkt chokolademousse på, et lag hindbærmousse og til sidst et lag med hvid chokolademousse. Der skulle gerne blive til 3 kager. Top til sidst med knuste Oreos og voila! Verdens lækreste, veganske moussekage!

vegansk-hvid-chokolademousse-kage-hindbaermousse-med-oreos-nytaarsdessert