GLUTENFRIE OG VEGANSKE PANDEKAGER

glutenfri-veganske-banan-pandekager

Som jeg fortalte jer forleden i dette indlæg, har jeg taget et valg om at gå glutenfri – til dels fordi jeg gerne vil tabe mig, men også fordi at jeg ikke tror gluten er godt for min krop. Jeg har levet glutenfrit i en måneds tid nu og jeg er derfor stadig først igang med, at udforske hele denne “verden” med en masse nye produkter. Det er lidt mærkeligt, at skulle bage boller på rismel – og faktisk også ret svært at få det til at blive godt, men øvelse gør mester og jeg har f.eks. eksperimenteret mange gange med glutenfrie pandekager. Faktisk lykkedes det mig, at lave dem ret gode i første forsøg. Det er jeg ret stolt af, haha, for rismel er faktisk ret svært at arbejde med.. I var flere som ønskede denne opskrift på glutenfrie pandekager, så jeg gik fluks i gang med, at lave en portion og skrive ned, hvad jeg brugte – noget jeg ellers sjældent gør, da I jo ved, hvor meget jeg hader at følge en opskrift..

But here it goes – jeg håber at det er til at forstå og at I kan lide dem. Spørg endelig, hvis I er i tvivl om noget!

Ingredienser 

Og så handler det egentlig bare om, at få blendet alle disse ingredienser sammen i en foodprocessor, indtil dejen er uden for mange klumper. Jeg har stegt alle pandekagerne i kokosolie, men man kan jo bruge, hvad man har lyst til. Hav god tålmodighed med pandekagerne og lad dem få godt på begge sider – det går ikke helt så hurtigt, som med de traditionelle pandekager. Men de smager mega godt og er virkelig et godt alternativ til dem, som gerne vil spise glutenfrit og vegansk, men samtidig ikke ønsker, at gå på kompromis med en lækker dessert og den gode smag! Wow, en salgstale, hva’? Haha, men seriøst, de er viiiiirkelig gode.

PS. Hvis man gerne vil fråde lidt, kan man med fordel hakke denne veganske nougat chokolade i dejen! Det prøvede vi forleden, men det endte ikke så godt – eller det endte måske faktisk lidt for godt.. Jeg spiste nemlig så mange, at det ville være helt pinligt at skrive. Så det er altså kun hvis man virkelig er en chokoladegris, hæhæ. Enjoy! 🙂