VEGANSKE FASTELAVNSBOLLER – VANDBAKKELSER

veganske-fastelavnsboller-vandbakkelser

Jeg har VIRKELIG savnet min mormors fastelavnsboller, som hun laver hvert år og det har simpelthen været forfærdeligt, at takke nej til dem år efter år.. Jeg har egentlig aldrig tænkt at det var muligt, at lave dem veganske, fordi at vandbakkelser jo er fyldt med æg og det har aldrig faldt mig ind, at bruge noget andet i stedet. Juhuuu, hvor er jeg lykkelig over, at min søster fandt et alternativ! Hun er højgravid, så hun er heldigvis ligeså lækkersulten som mig. Haha 😉

Så i anledning af fastelavn, vil jeg gerne dele vores bud på veganske fastelavnsboller/vandbakkelser, kald det hvad du vil. De er ikke specielt kønne, men jeg kan love jer for, at de smager fuldstændig fantastisk. Og så kan man spise dem med god samvittighed, da de ikke indeholder noget som helst animalsk, hverken æg eller mælk. Hvor fedt er det lige?!

Det skal du bruge:
1 pakke butterdej (det meste butterdej er vegansk, men tjek for en sikkerheds skyld)
1 pose kagecreme fra Dr. Oetker med vaniljesmag
3 Alpro cuisine soya piskbar
Syltetøj  (jeg har brugt hjemmelavet syltetøj på billedet)
Glasur

Fremgangsmåde:
Rul butterdejen til små boller og bag dem i ovnen på 210 grader i ca. 15-20 min.
Pisk 1 Alpro cuisine soya piskbar og stil på køl
Pisk herefter 2 Alpro cuisine soya piskbar op med kagecremen og stil på køl i en halv times tid (man kan nemt erstatte fløden med soyamælk i stedet)
Når butterdejen er bagt færdig og afkølet, skæres de over og der puttes creme, fløde og syltetøj i
Til sidst kan de pyntes med glasur

Hvis I har lyst til flere opskrifter på søde sager, har jeg før delt vegansk hvid chokolademoussevegansk gelatte superior med hjemmelavet karamelsovs (I ved, den der lækre drik fra Baresso) og vegansk chokolade rawcakeMums! Jeg har også lavet et indlæg med veganske alternativer til komælksprodukter, hvor der er direkte links til blandt andet vegansk nougat chokolade (yes, det findes faktisk!), nutella, soyafløde, soyacreme mm. Velbekomme!