KOENS MÆLK? ER DET TIL KALVEN ELLER MIG?

VEGANSKE ALTERNATIVER TIL KOMÆLKSPRODUKTER

mad-blog

I forlængelse af mit indlæg i går omkring koens mælkkommer der her en liste med veganske alternativer til komælksprodukter. Nedenfor nævner jeg nogle af mine yndlings produkter, links til hvor man kan købe dem og hvad vi blandt andet bruger dem til.

Rismælk bruger vi til nærmest alt – i kaffen, i smoothies og på havregryn og andre morgenmadsprodukter.

Mandelmælk smager virkelig godt, når den er kold og med isterninger i. Den kunne godt minde en lille smule om bailey, hvis man putter den i kaffen. Mums!

Soyamælk med vanilje er også virkelig lækker i smoothies og kaffe. Jeg bruger den desuden altid til at lave pandekager på grund af den søde vaniljesmag.

Soyafløde er uundværlig og vi bruger den seriøst til alt – som “ost” på pizza, i alle sovser og supper, fuldstændig genial til flødekartofler (husk godt med olie også) og bare generelt alt, hvor man normalt ville bruge almindelig fløde. Vi har den altid stående herhjemme.

Soyacreme er virkelig god som flødeerstatning til desserter – ris a la mande, frugtsalat, kagecreme osv.

Nougat chokolade – en af de bedste chokolader, jeg nogensinde har smagt. Så lækker!

Hvid chokolade med vanilje – også en af mine yndlings chokolader. Spiser den lidt for tit. Man bliver seriøst afhængig.

Nutella – et alternativ til nutella. En ting jeg virkelig har savnet som veganer, er helt klart nutella, så jeg elsker virkelig at denne findes!

Chokolademousse – nok nærmere et alternativ til en rigtig lækker chokolade yoghurt. Smager mega godt og er god som en nem dessert.

Dette var bare et lille udpluk af lækre, veganske produkter. Derudover kan man få veganske yoghurter og ost i de fleste Meny, Kvickly og helsekostbutikker.

Kunne der være stemning for flere af disse indlæg? Så må I endelig sige til. Der findes efterhånden et stort udvalg af veganske produkter forskellige steder og hvis man ikke lige kender til det, er det som en helt ny verden, som åbner sig. I er altid velkommen til at stille spørgsmål i hvert fald – jeg vil med glæde hjælpe til en mere plantebaseret kost 🙂

Billederne ovenfor kommer fra min Instagram profil, hvor jeg tit poster madbilleder. Der er også lidt inspiration at hente, hvis I har lyst til det!

Indeholder affiliate links

   

4 kommentarer

 • line

  Hej Martinna, det var lige sådan et indlæg jeg havde brug for, totalt dejligt at der var links til det hele 😀 og vildt fedt at du lige nævnte soya creme, sådan noget vidste jeg slet ikke fandtes 🙂 ja jeg vil i hvert fald virkeligt værdsætte denne her slags indlæg, jeg elsker også at læse om de mad retter i laver, så man kan blive lidt inspireret 🙂 har du forresten et alternativ til smør?
  Hilsen Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg synes det her var en øjenåbner, men også gerne nogle opskrifter på nem lækker vegansk mad 😜

  Gerne noget der ikke tager en krig at lave da tiden er knap i hverdagene ☺️

  Eller hvad med børne snacks? Hvad laver du der! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria F

  Hej søde Martinna!
  Det er altid til stor inspiration at læse din blog – og flere af denne slags indlæg ville være fantastisk! Jeg savler over alle de madbilleder du lægger op på instagram! 😊 opskrifter kunne også være super! 👌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cellina Martinna

   Hej Maria! Tusind tak for din kommentar. Det er jeg så glad for at høre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KOENS MÆLK? ER DET TIL KALVEN ELLER MIG?