VEGANSK GELATTE SUPERIOR MED HJEMMELAVET KARAMELSOVS

IMG_8284

Efter jeg er blevet veganer, er der altså stadig nogle ting, som jeg bare virkelig craver, specielt her i graviditeten. Jeg kan blive helt rastløs og irriteret nogle gange,  simpelthen fordi at jeg bare SKAL have et eller andet bestemt at spise (eller drikke). Og nøj, hvor jeg bare savner Gelatte Superior med karamel fra Baresso. Kender I den? Det er seriøst en himmelsk drik, men den er langt fra vegansk og det tænkte jeg, at der måtte kunne gøres noget ved. Så jeg har altså bevæget mig ud i, at lave den vegansk!

Jeg lavede den første gang for et par uger siden og postede et billede på min Instragram. Mange efterspurgte opskriften, men jeg havde egentlig bare prøvet mig lidt frem og derfor var det svært, at skrive en præcis opskrift. Men i dag har jeg altså lavet den igen og nu kan I endelig få en opskrift step-by-step.

Men pas på – for man kan nemt blive afhængig! Og sund er den altså ikke.. Men det er ligemeget, for den er vegansk og den smager fuldstændig fantastisk! God fornøjelse med den og skriv endelig, hvis I er i tvivl om noget 🙂

Det skal du bruge
200 gram sukker
50 gram fri smør
4 dl Alpro cuisine (soya piskefløde)
3 dl soyamælk (den blå med vanilje fra Naturli’)
750 ml Tofuline vaniljeis
20 isterninger
Mørk, vegansk 70% chokolade

Selve blandingen
3 dl soyamælk
2,5 dl Alpro cuisine
750 ml Tofuline vaniljeis
20 isterninger

Blend det hele sammen til en drik

Hjemmelavet karamelsovs
200 gram sukker
50 gram fri smør
1,5 dl Alpro cuisine

Opvarm sukkeret ved svag varme i en gryde
Når sukkeret er smeltet, fjernes gryden fra varmen
Tilsæt smør og rør rundt til der ingen klumper er
Tilsæt til sidst Alpro cuisine

Topping
Mørk chokolade og den hjemmelavede karamelsovs

Til sidst pyntes drikken med den mørke chokolade og hjemmelavede karamelsovs, som man ønsker.

IMG_1590